۱۷ ماه مه، روز جهانی مبارزه با همجنسگراستیزی، یادآور رنج های مشترک همه انسانهایی است که “عشقی ممنوع” را تجربه کرده اند. این روز در عین حال، یادآور مبارزه انسانهایی است که در نبردی دائم با ناملایمات، عشق را دستمایه مقاومت و پایداری شان در مقابله با نظم جنسیتی موجود قرار داده اند.

شش رنگ (شبکه زنان لزبین و ترنسجندرهای ایرانی)، این روز را به تمامی کسانی که اعتقاد دارند گرایش و هویت جنسی نباید مبنای هیچگونه تبعیضی باشد و برای دنیایی بدون خط کشی های مرسوم زنانه-مردانه مبارزه می کنند تبریک می گوید. شبکه ما به عنوان گروهی در میان جنبش بزرگ رنگین کمانی ها، از فرصت این روز استفاده می کند تا دستاوردهای سه سال گذشته خود را مرور کند.

شش رنگ در ۱۹ نوامبر ۲۰۱۰، از دل اولین گردهمایی زنان لزبین و ترنس های ایرانی و با هدف مبارزه با همجنسگراستیزی، ایجاد ارتباط بین زنان لزبین و ترنس و طرح مسائل ویژه آنان ایجاد شد. بسیار خوشحالیم که از طریق شش رنگ، در سه سال گذشته، بیش از ۱۰۰ نفر از ما یکدیگر را پیدا کردند و با تلاش جمعی موفق شدیم:

–          در عرصه بین المللی، نقض حقوق همجنسگرایان و ترنسجندرها در ایران را مطرح کنیم و به خصوص موضوع عملهای اجباری تغییر جنسیت و نیز ازدواج اجباری لزبین ها را در نهادهایی مانند کمیته اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی سازمان ملل،  نهاد زنان سازمان ملل و گزارش و اظهارات دکتر احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل درباره وضعیت حقوق بشر در ایران طرح و مستند کنیم.

–          در میان جامعه ایرانی مساله همجنسگرا ستیزی و به خصوص روایت لزبین ها و ترنس های ایرانی را که تاکنون بیشتر زیر سایه همجنسگرایی مردان قرار گرفته و کمتر شنیده شده بود از طریق رسانه ها و برگزاری کنفرانس و جلسات، در کشورهای مختلف هر چه بیشتر انعکاس داده و به گوش ایرانیان رساندیم.

–          در جامعه همجنسگرایان و ترنسجندرهای ایران، سعی کردیم رنج ها، مطالبات و هستی همجنسگرایی زنانه را که تاکنون به دلیل تسلط  گفتمان همجنسگرایی مردانه، در حاشیه مانده بود، به متن مبارزات همجنسگرایان ایرانی بیاوریم.

–          وب سایت شش رنگ و گروه فیس بوکی “بارونی ها”، در کنار دو کارگاه آموزشی که یکی در ترکیه و دیگری در لندن برگزار شد، فضایی امن برای لزبین ها و ترنسجندرهای خارج و داخل ایران فراهم کرد تا بتوانند بدون هراس،  با هم به گفت و گو بنشینند، تجربیات خود را مبادله کنند و برای کار مشترک، برنامه ریزی کنند.

تمامی این پیروزی ها نشان می دهد که ما در مسیر درستی هستیم و توانسته ایم علیه همجنسگرا ستیزی با همراهی هم، گام های جدی برداریم. بسیاری از چهره ها برای اولین بار به میدان آمده اند و از تجربیات و ارزوها و تلاش هایشان سخن می گویند که تاکنون به دلیل فضای همجنسگرا ستیز  و نیز لزبوفوبی و ترنس فوبی موجود، نمی توانستند علنی شوند، اما امروز به پشتوانه قدرتی که حضور در چنین شبکه هایی به آنها بخشیده، صاحب صدا شده اند.

به امید جهانی که در آن تنوع هویتهای جنسیتی به رسمیت شناخته شود

شبکه زنان لزبین و ترنسجندرهای ایرانی (شش رنگ)

اگر می خواهید به مبارزه علیه همجنسگرا ستیزی بپیوندید، سری به وب سایت شش رنگ بزنید:   www.6rang.org

اگر لزبین یا ترنسجندر هستید و تمایل دارید که عضو “بارونی ها” شوید، درخواست خود را با ذکر مشخصات به این نشانی ارسال کنید:     barooniha@gmail.com

همراه شو عزیز،

کین درد مشترک،

هرگز جدا جدا، درمان نمی شود

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)

این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر می‌کنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و می‌خواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com