“لباس فرم” کودکان خیابانی از کجا میآید؟
در تهران بعضی از کودکان خیابانی با لباسهای یک شکل به تکدیگری مشغولند. بهزیستی میگوید لباسها کار این نهاد نیست و باندهای هدایت کودکان خیابانی را متهم میکند.
در هفتههای اخیر در چهارراههای شهر تهران، برخی از کودکان خیابانی که به فروش گل، سی دی، آدامس و کالاهای دیگر مشغولند، با لباسهای یکسان و یک شکل به کار مشغولاند.
خبرگزاری مهر گزارش میدهد که کودکان در چهارراههای نزدیک بههم با لباسهای کاملا یک شکل به تکدیگری یا فروش کالای خود مشغولند.
سازمان بهزیستی تهران که سالانه سرپرستی تعدادی از کودکان بیسرپرست را برعهده میگیرند، میگوید که این لباسهای یک شکل ربطی به آنها ندارد و این کودکان تحت سرپرستی بهزیستی نیستند. این در حالی است که بهزیستی پیش از این خود اعلام کرد که به دنبال طراحی لباس فرم یکسان برای این کودکان است.
شیرین عبادی: حکومت به سرنوشت کودکان بیتوجه است
مشکلات اقتصادی ایران کودکان کار را افزایش داده است
میلیونها کودک ایرانی محروم از تحصیل و در معرض خیابانی شدن
حبیبالله مسعودی فرد، مدیرکل دفتر آسیبدیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در گفتوگو با خبرگزاری مهر گفت: «طرح ساماندهی کودکان کار و اعطای لباس فرم به آنها فقط در استان خراسان رضوی با همکاری شهرداری در حال انجام است و در تهران چنین طرحی وجود ندارد.»
مسعودی فرد انگشت اتهام را به سوی باندهای تکدیگری میگیرد که کودکان کار را هدایت میکنند و لباسهای متحدالشکل را اقدام این باندها میداند. او مدعی است که لباسهای یکشکل اقدام دیگری از سوی باندهای هدایت کودکان کار برای “جلب ترحم و تحریک احساسات” مردم است.
این مقام مسئول در بهزیستی تهران که میگوید ۹۵ درصد از کودکان کار در ایران خانواده دارند و بیسرپرست محسوب نمیشوند، اضافه کرد: «بهزیستی امکان نگهداری از همهی این کودکان را ندارد و بنابراین هدف اصلی ما باید توانمندسازی و خانواده محوری باشد.»
در کل کشور تنها ۳۸ مرکز نگهداری از کودکان کار بیسرپرست یا بدسرپرست وجود دارد. هر یک از این مراکز تنها امکان نگهداری از حداکثر ۴۰ کودک را دارند.
آمار دقیقی از تعداد کودکان کار وجود ندارد. با اینحال مرکز پژوهشهای مجلس اعلام کرد که ۳ میلیون و ۲۶۵ هزار کودک ایرانی بازمانده از تحصیل وجود دارد. اکثر کودکان کار، از تحصیل بازماندهاند.
مسئولان نیروی انتظامی ایران و دستگاههای قضایی تا به حال برخوردی جدی با باندهایی که هدایت کودکان کار در خیابانهای شهر را برعهده دارند، انجام ندادهاند.
افزایش استفاده از نیروی کار ارزان
تعداد کودکان خیابانی که به تکدیگری و فروشندگی در خیابانهای کشور مشغولند روند رو به افزایشی دارد. با بالا رفتن هزینههای تولید و تورم، صاحبان صنایع کوچک در کشور نیز به استفاده از کودکان که نیروی کار بسیار ارزانی محسوب میشوند رو اوردهاند.
این در حالی است که مطابق قانون کار ایران، به کار گرفتن کودکان زیر ۱۵ سال ممنوع است و استفاده از نیروی کار بین ۱۵ تا ۱۸ نیز با استثنا و شرایط بسیار ویژهای ممکن است. اما سالها است که این قانون عملا نادیده گرفته میشود.
از سوی دیگر کودکان بیشتر در کارگاههای کوچک و کمتر از ۱۰ نفره به کار گرفته میشوند که از شمول قانون کار خارجاند وعملا هیچ نظارتی بر آنها صورت نمیگیر
نظرات
این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر میکنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و میخواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com
نظرات
چندسال پیش تو مترو ایستگاه قبرخمینی دوتا پسربچه ۹ و۱۰ ساله درحال دسفروشی بودن ولواشک میفروختن منم ازشون یه بسته لواشک خریدم یه مردقدبلند چاق گفت براچی سرصدامیکنین واینارومیفروشین داشت لواشکاشونو میگرفت ومیخواست بزنه توصورتشون پاشدم فحشش دادم گفتم ندارن میان اینجا دستفروشی نکنه توخرجشونو می دی اگه دستفروشی نکنن مرد گفت به تو چه من مامورم کارت پرسنلی نیروی جنایتکارانتظامیشو دراورد وگفت فحش میدی راه بیفت بریم بازورمیخواست بکشتم از متروبیرون ببره پاسگاه مردم دورم جمع شدن نذاشتن اون دوتا بچه هم فرارکردن
پنجشنبه, ۲۶ام اردیبهشت, ۱۳۹۲
حضرات متفکر و اندیشمند برای جمع آوری سگهای متعلق به مردم برنامه دارندوگویافقط بچه های کاررانمیبینند.واقعا با این درآمد کشور تا به حال برای این کودکان معصوم چه کرده اند؟احتمالا کودکان که فی الواقع گنج های این کشور هستند از نظر حضرات بلند مرتبه مهم نیستند و ایشان فقط باید جهان را مدیریت کنند.
پنجشنبه, ۲۶ام اردیبهشت, ۱۳۹۲