شاه هم کشت، شاه هم دیکتاتور بود، شاه هم تاب تحمل مخالف رو نداشت، اما این کجا و آن کجا.
رژیم شاه نیروی ضد شورش نداشت! شهربانی، ژاندارمری و ارتش هیچکدوم آموزشی برای کنترل شورش های خیابانی ندیده بودند و وقتی در برابر قیام مردم قرار می‌گرفتند سردرگم، ناهماهنگ و نا موفق عمل میکردند. در مقابل نظام اسلامی تقریبا از همان آغاز با تشکیل کمیته ها یک نیروی سازمان یافته برای مهار اعتراضات خیابانی و تار و مار کردن مخالفین درست کرد.
ساواک، اداره سومی داشت که مثلا قرار بود ضد خرابکاری باشه، اما در عمل خودش با ندانم کاریهاش تبدیل به اداره خرابکاری شد! ج ا ده ها هزار نفر نیروی امنیتی و اطلاعاتی در دستکم هفت سازمان عریض و طویل موازی داره که نه تنها جامعه رو در واقعیت و مجاز رصد میکنن بلکه همدیگرو هم میپان.
رژیم شاه برای گزینش و ارتقا ماموران و نظامیان دو خط قرمز داشت، اولی علاقه و تعهد به میهن و دومی فرمانبرداری از شاه. اما دومی اغلب فقط برای رده های بالا مورد نظر بود و بسیار بودند افرادی با سابقه ملی یا چپ که پس از دوره محکومیت در ادارات دولتی و ارتش مشغول به کار شده بودند. ج ا اما حتی برای گزینش دربان یک اداره نه تنها التزام نظری و عملی به نظام و رهبری رو ارزیابی میکنه، بلکه تفتیش عقاید هم میکنه و تازه از وقتی کارش شروع شد هر لحظه مورد ارزیابی مجدد حراست و حفاظت اطلاعاته.
۱۷ شهریور اعتراضی بود کاملا سیاسی تنها در تهران که رژیم شاه با بی رحمی رو به مردم آتش گشود. کل کشته شدگان این واقعه طبق آمار بنیاد شهید و گزارش عمادالدین باقی چیزی حدود ۸۰ نفر است. اما در اعتراضات اخیر دست کم صدها تن کشته شده اند، اعتراضاتی که طبق گفته مقامات امنیتی رژیم در بیش از ۱۵۰ شهر و ۸۰۰ نقطه صورت گرفته است.
این کجا و آن کجا؟
و البته فراموش نکنیم، کماکان نه کشتار ۹۸ بزرگترین و بی رحمانه ترین جنایت علیه بشریت در تاریخ معاصر ماست و نه کشتار ۱۷ شهریور ۵۷. شنیع ترین جنایت تاریخ معاصر ایران که در آن حدود ۳۰۰۰ زندانی (اسیر) قصابی شدند در دوران طلایی امام و صدارت میرحسین موسوی انجام شد. موسوی با فرار به جلو می کوشد آن دوره سیاه را از تاریخ ایران حذف کند، دوره ای که خامنه ای در سخنرانی اخیر خود خطاب به بسیجیان آرزوی بازسازیش را مطرح کرد. طرفه آن که میرحسین موسوی نیز همین وعده را به حامیانش میداد و در سخنانی کوتاه در حصر درباره کشتار ۶۷، ابتدا اطلاع از آن را به دروغ تکذیب کرد و سپس به طور تلویحی انجامش را برای حفظ نظام لازم دانست

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)

این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر می‌کنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و می‌خواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com