بلاخره بعد از چندین سال اعتراضات و انتقادات من مبنی بر هدر رفت بیت المال در پژوهشسراها، امسال آقایی به نام خسروی پور را بجای حاج خانم مسیول پژوهشسرا که لیسانس شیمی داشت رییس کردند که دکترای “کیهان شناسی” از دانشگاه تهران دارد. هفته قبل که تشریف نیاوردند اما این هفته که آمدند متوجه شدم دانشجوی ترم آخر است و دارد روی رساله اش کار می کند. ضمنا امروز ۲۲ مهر ماه هست و همانند سال قبل این پژوهشسرای بوعلی و همینطور پژوهشسرای رویان مشهد که ابلاغ من را برای کار در آنها زده اند هنوز کامپیوتر و اینترنت برای کارهای تحقیقاتی و … ندارند!!!؟؟؟

من در حضور همکاران خانم دانشجوی دکترای فیزیک، شیمی، زیست و یک نفر دکترای زبان شناسی – همانند سال قبل – آمادگی خودم را برای برگزاری  “کارگاهها و کلاس های ضمن خدمت” زیر برای معلمان اعلام کردم:

  1. تحقیق و روش تحقیق
  2. معرفی روش تدریس های نوین
  3. درس پژوهی
  4. بخدمت گیری تکنولوژی آموزشی و اینترنتی
  5. تهیه و تدوین طرح درس
  6. روشهای موثر ارزشیابی دانش آموزان که به ارتقای کیفیت یادگیری آنها می انجامند
  7. معرفی تیوری ها و روش های تدریس فلاسفه غربی و مقایسه آنها با تیوری ها و روش تدریس خودم که بواسطه ارایه آنها از دانشگاه میسور دکترای آموزش و روش تدریس گرفتم و در وبلاگ و وب سایتم در آخر این مقاله آمده اند.
  8. کتاب، مقاله و پایان نامه نویسی
  9. تهیه و تدوین کتب درسی
  10. مکالمه انگلیسی با اهداف پژوهشی
  11. روشهای نوین مطالعه و تند خوانی
  12. آنالیز و تفسیر ویدیوهای موثر برای همکاران و معلمان

اما آقای خسروی پور – رییس پژوهشسرا – فرمودند: نه!  این کارها به درد اینجا نمی خورد. اینجا پژوهشسرای دانش آموزی هست. این طرح ها برای “پژوهشکده” عباس زادگان مشهد خوب است.

من گفتم: پس من را که دکترای تحقیق محور دارم بفرستید آنجا.

خسروی پور: امکان پذیر نیست! اداره روی شما حساس شده!!!؟؟ من در اینجا یک کار یونیک میخواهم!  امسال می خواهم روی “آموزش پژوهش محور” کار کنم.

من با توجه به ذهنیتی که از آموزش پژوهش محور داشتم گفتم: عالیه. اما می شود منظورتان را کمی بیشتر نوضیح دهید؟

خسروی پور: منظورم این است که معلمان باید زمانیکه مطلبی را از کتاب به دانش آموزان آموزش می دهند آن مطلب را به سایر علوم نیز ارتباط دهند و از آن کانال ها به آموزش خودشان ادامه دهند و تلاش کنند دانش آموزان آن روابط را کشف کنند!!!!!؟؟

من گفتم: یعنی به عنوان مثال یک دبیر آمادگی دفاعی  در حین تدریس از جلو نظام آن را به فیزیک و شیمی و کیهان شناسی و معارف و علم طالع بینی ارتبا دهد و ..؟!!!.

خسروی پور: بله. باید این تلاش را بکند!!!

من: عذر میخواهم آقای خسروی پور اما این طرح و برنامه شما خیلی VAGUE     و مبهم و بیخود است!  

خسروی پور: چرا طرح من ویگ و بیخود هست آقای حسینی؟!

من: از چند جهت. برای عملیاتی شدن طرح شما

  1. تمام کتب فعلی باید عوض شوند.
  2. تمام معلمان باید به تمام علوم مسلط و در واقع دانشمند شوند وگرنه قادر نخواهند بود طبق طرح شما درس دهند.
  3. آموزش و پرورش باید برای عملیاتی کردن طرح شما وقت بیشتری برای خیلی از دروس در نظر بگیرد. مثلا من نمی توانم در درس زبان که ۲ ساعت در هفته هست حینی که افعال کمکی (may , must ,…) را درس میدهم از دانش آموزان بخواهم روابط بین آنها را با علوم کهکشان شناسی و جلبک شناسی و الهیات و کشاورزی کشف کنند!!!!
  4. معلمان توان و وقت و انگیزه این نوع کارهای طاقت فرسا و عبث و خیلی وقت ها غیر ممکن و حتی مضحک را ندارند.
  5. این طرح شما بدرد دنیای واقعی و کار و آینده دانش آموزان هم نمی خورد و شاید هم نتیجه منفی دهد از آنجهت که یک همکار معارف و یا معلم عربی و یا آمادگی دفاعی وقتی درسی را به علم کهکشان شناسی و یا ریاضی ربط می دهد ممکن است بخاطر نداشتن اطلاعات کافی، اطلاعات غلط به دانش آموزان ارایه دهد و آن اطلاعات در ذهن دانش آموزان فسیل شود که در آنصورت اصلاح شدنی هم نیست.
  6. ضمن اینکه هیچ جای دنیا این کار را نمی کنند چراکه ده ها نقص و حتی همانطور که اشاره کردم ضرر دارد و عملی هم نیست و اگر هم باشد هزینه بر است  – کارهای خیلی موثرتر می شود با توجه به محدودیت هایی که داریم انجام داد.

خسروی پور: من به این مسایل کاری ندارم. من امسال رییس اینجا هستم و میخواهم این کار بشود!!!

یک همکار خانم: وظیفه ما همینه آقای حسینی. هر کی دوس نداره معلم نشه!!! استعفا بده بره جایی دیگه کار کنه!!!؟؟

من: OK.   خوب من اینجا باید چه کار کنم؟!

خسروی پور: همکاران باید دروس کتب خودشان را به سایر علوم ارتباط دهند و راجع به نحوه تدریس آنها طرح درس بنویسند و شما آنها را به انگلیسی ترجمه کنید!!!؟؟؟؟

من: خانم دکترای زبان شناسی که در اینجا هست تخصصش ترجمه هست نه من که دکترای آموزش و روش تدریس دارم. چرا آموزش و پرورش مشهد نمی خواهد از تخصص من که دکترای تخصصی ریسرچ بیسد دارم در جهت ارتقای کیفیت آموزش و یادگیری و کتب و مهارتهای معلمان استفاده و به حل معضلات جامعه کمک کند؟!! واقعا نمی توانم درک کنم  چرا روسا و در واقع مافیای مشکوک حاکم بر آموزش و پرورش نمی خواهند کار مفیدی در پژوهشسراها و پژوهشکده ها شود؟! سال قبل در همین پژوهشسرا آن حاج خانم لیسانس شیمی از من بعنوان تایپیست استفاده می کرد! از من میخواست سوالات امتحانی معلمان امتحانی را تایپ کنم و بعد آنها را می فروخت!!! ضمن اینکه می شود بفرمایید برای چه می خواهید طرح درس ها را به انگلیسی ترجمه کنید؟؟!!!

خسروی پور: می خواهم در سطح بین الماللی ارایه دهم!!!!!

من: آمریکایی ها و غربی ها می خواهند محتوای طرح شما را که بر مبنای کتب درسی بی کیفیت و غیر مرتبط با علم روز دنیا هستند و گره ای از مشکلات بشریت را باز نمی کنند چه کار کنند؟! ما بعنوان پزوهشگر باید سعی کنیم گره ای از مشکلات جامعه را باز کنیم. .اگر منظورتان این است که دانش آموزان خلاق بار آیند طرح های بدون هزینه و بسیار موثرتر و عملی من را بپذیرید و اجازه دهید آنها را عملیاتی کنیم. مگر اینکه این طرح تان موضوع رساله دکترایتان باشد! اگر اینگونه باشد توجه داشته باشید با اینکار عبث ما باید یک سال  از بیت المال حقوق بگیریم و کاری را انجام دهیم که بدرد آموزش و پرورش و جامعه  نمی خورد و در سطح مدارس  در سطح ملی هم هرگز نمی شود عملیاتی شود. همانطور که اشاره کردم طرح های خیلی  مهم تر و موثرتر برای پرورش دانش آموزان پژوهشگر و … هست که می توانیم روی آنها کار کنیم.

آقای خسروی پور: مثل چی؟!

من: مثل “کارگاه” های زیر که سال قبل هم آمادگی خودم را برای برگزاری آنها برای دانش آموزان اعلام کردم اما آن حاج خانم لیسانس شیمی از من بعنوان تایپیست استفاده کرد و امسال رییس پژوهشسراهای استان شده!:

  1. ارتقای تفکر انتقادی و خلاقانه
  2. تحقیق و روش تحقیق
  3. ایجاد انگیزه
  4. روش های نوین و موثر مطالعه و تند خوانی
  5. تکنولوژی آموزشی و اینترنتی
  6. کتاب و مقاله نویسی
  7. مکالمه انگلیسی با اهداف پژوهشی
  8. تست زنی
  9. برین استورمینگ – با همکاری همکاران – جهت کمک به خلق ایده های نو در اذهان دانش آموزان

 

این مقاله را راجع به علم و عالم ستیزی در آموزش پرورش و آموزش عالی نوشتم چون ۲۵ سال شاهد بودم که افراد کاردان و عالم را طرد و … کردند و یا به دنبال نخود سیاه فرستادند تا نکند کاری موثر در جهت ارتقای کیفیت آموزش و آگاهی مردم انجام دهند!

 

آموزش و پرورش و آموزش عالی؛ بازوان اجرایی کاپیتالیسم در ایران

http://iranglobal.info/node/67036

 

یاد آوری:

بعد از اخذ مجوز برای انتشار ۱۷ همین کتابم، انتشارات جنگل تهران در سال ۱۳۹۲ آن را منتشر کرد.

‘Beyond The Present Methods And Approaches To ELT/Education: The Crucial Need For A Radical Reform’, Tehran: Jungle Publication, 2012 / ISBN: 978-964-981-883-2

 

در دی ماه ۱۳۹۲ از تهران با من تماس گرفتند و گفتند که این کتاب من به مرحله نهایی جشنواره رشد کتاب تهران راه پیدا کرد و جزو ۳ کتاب برتر کشور شد:

http://samanketab.roshdmag.ir/fa/news/1375

http://www.ibna.ir/vdccmoqse2bq408.ala2.html

بعد از مدت کوتاهی از تهران با من تماس گرفتند و گفتند که کتاب من توسط وزارت آموزش و پرورش هم به همه معلمان و دانشجو معلمان توصیه شد:

http://drelt.ir/images/Appreciating-_-recommendation-of-my-method-by-Ministry-of-Education.pdf

با این وجود نه تنها در سطح وزارت آموزش و پرورش بلکه در سطح آموزش و پرورش مشهد و حتی ناحیه یک، ناحیه ۴ و ناحیه هفت مشهد که در آنها تدریس دارم شدیدا با معرفی کتاب من به همکاران از طریق کارگاه و کلاس ضمن خدمت و … مخالفت کردند!!!!!!؟؟؟؟ ضمن اینکه تا کنون این کتاب را به ده ها دبیرستان – جهت مطالعه همکاران – هدیه کرده ام که بعد از مدتی همه آنها گفته اند که کتاب من از کتابخانه آنها ناپدید شده است!تا اینکه بنا به توصیه یکی از مسیولین آموزش و پروش دولت تدبیر و امید این کتاب را به فارسی ترجمه کردم. حدود ۲۵۰ صفحه از ۴۵۰ صفحه کتاب اصلی سانسور شد تا بلاخره وزارت ارشاد مجوز نشر سانسور شده آنرا توسط انتشارات اینترنتی “کتابراه” در فضای مجازی بصورت الکترونیکی داد. علیرغم توافقمان این انتشارات هم -که بعدا فهمیدم توسط سپاه اداره می شود – حتی یک ریال از فروش این کتاب را به من نداد! و بنابراین من ورژن اوریجنال این کتاب را به فارسی و انگلیسی در وبلاگ و وب سایتم رایگان در اختیار علاقه مندان گذاشتم.

 هنوز هم وزارت آموزش و پرورش و نیز آموزش و پرورش مشهد به شدت از معرفی این کتاب به معلمان و اساتید وحشت دارند و مانع این کار می شوند! این کتاب را به مدیر کل آموزش و پرورش مشهد، معاونین آموزش ابتدایی، آموزش متوسطه اول و دوم و مسیول گروههای آموزشی آنها ارایه دادم و از ایشان خواستم به واسطه بی نظیر بودن این روش تدریس و اهمیت فوق العاده آن برای تربیت نسل امروز و فردا اجازه دهند این کتاب را در دوره های ضمن خدمت، ورک شاپ ها، کارگاه ها و سمینارهای ویژه معرفی نماییم که همکاری نکردند! حتی به من اجازه نمیدهند این کتاب را از طریق گروه های تلگرامی به همکاران معرفی کنم! .– به محض اینکه این کار را می کنم من را از این گروه ها حذف می کنند! در همین راستا تا حالا سه بار شیر آب انبار من را باز کرده اند که این رذالت آنها باعث شده تا حالا نصف کتابهایم را – که در انبارم هستند – دور ریخته ام. حتی اجازه نشر مقالات من درباره روش تدریسم را در ژورنال های داخلی هم نمی دهند. – به همین دلیل است که تمام ۱۳ کتاب و ۱۵۰ مقاله ام را در خارج از کشور منتشر کرده ام.

 

لینک دانلود این کتاب و ویدیوی ۱۷ دقیقه ای معرفی روش تدریسم که در کتابم به معرفی جامع آن پرداخته ام:

 

http://www.iranglobal.info/sites/default/files/pictures/bookhoseini.pdf

برای اشنایی با روش تدریس و کتب و مقالات من که به واسطه خلق آنها دنیایم را جهنم کردند وبلاگم را ببینید:

http://beyondelt.blogfa.com

درصورتی‌که ورژن انگلیسی ادیت شده این اثر را که در آلمان منتشر کردم و بخاطر آن داماد ما را مسموم و معدوم کردند می‌خواهید با من تماس بگیرید یا تلگرام بزنید و یا عنوان آن را سرچ کنید. این کتاب که مقدمه آن در زیر آمده توسط آن انتشاراتی در سایت آمازون به ۲۰۰ دلار فروش می رود. ترجمه این کتاب تحت عنوان “یادگیری تیمی رقابتی” در اینترنت در دسترس است.

 

Competitive Team-Based Leaning: Beyond Current Didactic Methods

Dr Seyed Mohammad Hassan Hosseini, Iran

This seminal guidebook seeks to throw into relief the relationship between theory, research, innovation, and application with reference to the conventional innovative methods/approaches. Importantly, it brings into sharp focus the author’s ‘inimitable’ revolutionary pedagogical innovation as a pragmatic solution to the present socio-educational problems. The nature and the characteristics of this world-class innovative approach not only contribute to language learning (strategies) and excellence in the learning. They likewise promote true and flexible active learning, interactive competence, long-term retention, and especially the acquisition of some crucial habits of mind such as objectivity, and critical and creative thinking. Another outstanding feature of this fundamentally different approach to ELT refers to the fact that it facilitates tomorrow citizenry to instil humanitarian interpersonal skills and democratic values, principles, and norms which are essential requirements for successful life-long learning, working, interdependence, and survival in today world context. Considering its magic transforming power for converting today students/objects to Agents of change or the Subjects who have the capacity to influence the world, Dr Hosseini’s innovation is in essence a ‘catalyst for change‘. It is an incommensurable edu-political approach to the empowerment and the emancipation of the oppressed, and in fact, an apt strategic instructional ‘weapon’ for the elimination of dictatorship/apartheid. CTBL, Dr Hosseini’s realistic approach to liberal education is an ensured pathway to human security, development, and prosperity.

This 736-page volume has special foci upon:

  1. Penetrating deep into the conventional antediluvian dictatorial didactic regimes, which cherish the Banking Method, and excoriating the beyond;
  2. Shedding light on the chronological development of language teaching methodology for justifying the need for accommodating Dr Hosseini’s innovation in education regimes;
  3. Engineering the conventional educational methods and approaches towards CTBL;
  4. Differentiating CTBL from other innovative methods/approaches, and discussing the significance and relevance of this holistic approach against the backdrop of ongoing globalisation which means a great deal of competitive spirit in today world context;
  5. Bringing to the fore the author’s Multiple Input-Output Hypothesis and Cognitive Socio-Political Language Learning Theory, which is the core of theoretical foundations of CTBL;
  6. Implementing CTBL via the emerging online technologies state/country wide, and
  7. Stimulating the readers’ critical, analytical, and creative thinking skills, and promoting their personal growth especially through the 13 chapter-end thought-provoking discussion questions.

This invaluable resource manual will be of immense help particularly to those educators who are committed to the cause of peace building. As a gold mine of the latest issues in ELT, it will also be found highly useful for ELT students, teachers of all subjects at all levels, and in-service programmes and seminars for instructors. Policy makers, educationalists, researchers, syllabus designers, and material developers could also take note of the noteworthy benefits this manuscript along with its accompanying DVD proposes. See the 17 minute video (https://youtu.be/cPtOUaIkJlk).

 

 وبلاگ من

وب سایت من:

 

PLEASE share my SEMINAL innovations in my short videos for further discussion/research:

 

 https://www.aparat.com/v/mfx1q

   

  https://www.aparat.com/v/84KSX

 

 https://youtu.be/cPtOUaIkJlk

 

 

 

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)

این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر می‌کنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و می‌خواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com