جایگاه نیروهای سکولار در منطقه خوزستان کجاست؟ آیا به لحاظ تاریخی، نیروهای سکولار، توان و فرصت لازم را برای بسط اندیشه‌ خود در میان مردم مناطق عرب‌نشین ایران داشته‌اند؟ اساساً تا چه اندازه می‌توان موفقیت حرکت‌های اعتراضی در این مناطق را- که غالباً رویکردی هویت‌طلبانه دارند- در گرو رشد نیروهای سکولار عرب دانست؟

اعراب خوزستان بیشتر شیعه‌مذهب هستند و دست ‌کم از این نظر با دولت مرکزی پیوند و قرابت مذهبی دارند. در سال‌های اخیر اما جسته و گریخته، خبرهایی شنیده می‌شود که حکایت از گرایش جوانان شیعه‌‌مذهب و عرب خوزستان، به مذهب اهل تسنن دارد. این گرایش مذهبی، نشانه چیست؟ آیا احتمال رشد «جریان‌های سنی تندرو» در این منطقه وجود دارد؟

در سالگرد حرکت اعتراضی اعراب استان خوزستان که به انتفاضه ۱۵ آوریل سال ۲۰۰۵ میلادی (۱۳۸۴ خورشیدی) شناخته می‌شود، با مهدی هاشمی یکی از فعالان عرب و آشنا با مسائل این منطقه، گفت‌وگویی کرده‌ایم و پرسش‌های مطرح شده را با او در میان گذاشته‌ایم.

نسخه کامل گفت‌وگو با مهدی هاشمی، از فعالان اجتماعی عرب

فایل صوتی را بشنوید:

دانلود مستقیم فایل

 

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)

این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر می‌کنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و می‌خواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com