در سراسر جهان، سازمان‌های مردم‌نهاد (یا سازمان غیر دولتی)(NGO) به دلیل توانایی در افزایش آگاهی مردم، بسیج شهروندان، و تشویق مسئولیت‌پذیری مقامات، امکان تأثیرگذاری زیادی در جامعه دارند. از بدو تأسیس جمهوری اسلامی در ایران، سازمان‌های غیر دولتی در زمینه‌های مختلف همچون بهداشت عمومی، توسعه، حقوق زنان و این اواخر، حفاظت از محیط زیست فعال بوده‌اند. وب‌سایت وزارت کشور در دسته‌بندی سازمان‌های مردم‌نهاد به چند حوزه اشاره می‌کند: توسعه، توسعه زیر ساخت، امور اجتماعی، امور فرهنگی، بهداشت و درمان، امور بین‌الملل، فناوری، محیط زیست و منابع طبیعی، امور مرتبط با اقوام، ورزش، و سایر موارد.
سازمان‌های غیر دولتی در ایران، مطابق قانون اساسی حق فعالیت دارند. در آخرین روزهای ریاست جمهوری محمد خاتمی، کابینه او در تلاش برای شفاف‌سازی فرایند ثبت سازمان‌های مردم‌نهاد، بخشنامه‌ای را با عنوان قوانین تأسیس و فعالیت سازمان‌های مردم نهاد ابلاغ کرد. از زمان ابلاغ در سال ١٣٨۴ تا کنون، این بخشنامه ملاک ثبت سازمان‌های مردم‌نهاد در کشور بوده است. این نوشتار تحت عنوان «مقدمه‌ای بر سازمان‌های غیر دولتی در ایران» می‌کوشد گام‌های لازم برای تأسیس یک سازمان مردم‌نهاد در ایران را شرح داده، در برنامه‌ریزی برای ثبت یک سازمان شما را یاری دهد.

مقدمه‌ای بر سازمان‌های مردم‌نهاد در ایران

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)

این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر می‌کنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و می‌خواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com