این پیشنهاد در کنفرانس زنان ریاضیدان جهان در برزیل ارائه شده بود و از سوی اتحادیه بین‌المللی انجمن‌های ریاضی جهان مقرر شد که ۱۲ ماه می (۲۲ اردیبهشت) روز تولد مرحوم میرزاخانی روز زنان در ریاضیات نامگذاری شود. وی در سال ۲۰۱۴ به خاطر کار بر «دینامیک و هندسه سطوح ریمانی و فضاهای پیمانه‌ ای آنها» برنده مدال فیلدز شد که بالاترین جایزه در ریاضیات است. وی نخستین زن برنده مدال فیلدز است…/

******

به گزارش سایت شبکه العالم، اتحادیه بین‌المللی انجمن‌های ریاضی جهان با پیشنهاد کمیته بانوان انجمن ریاضی ایران، روز تولد مریم میرزاخانی را «روز زنان در ریاضیات» نامگذاری کرد.
این پیشنهاد در کنفرانس زنان ریاضیدان جهان در برزیل ارائه شده بود و از سوی اتحادیه بین‌المللی انجمن‌های ریاضی جهان مقرر شد که ۱۲ ماه می (۲۲ اردیبهشت) روز تولد مرحوم میرزاخانی روز زنان در ریاضیات نامگذاری شود.

چندین سازمان از جمله انجمن زنان اروپایی در ریاضیات، انجمن جهانی زنان در ریاضیات، زنان آفریقایی در انجمن ریاضیات، انجمن زنان هندی و ریاضیات و نیز گروه زنان ریاضیدان شیلیایی از پیشنهاد ایران حمایت کردند.
مریم میرزاخانی ریاضیدان برجسته و استاد دانشگاه استانفورد ۱۳ اردیبهشت ۱۳۵۶ در تهران متولد شد و در سال‌های ۱۳۷۳و ۱۳۷۴ در زمان تحصیل در دبیرستان با کسب مدال طلای المپیاد ریاضی کشوری به المپیاد جهانی ریاضیات در هنگ کنگ و کانادا اعزام شد.

او در المپیاد ۱۹۹۵ کانادا علاوه بر کسب مدال طلا، حائز بالاترین امتیاز در بین دانش آموزان جهان شد.

وی پس از اتمام تحصیلات متوسطه در دبیرستان فرزانگان تهران، تحصیلات کارشناسی خود را در رشته ریاضی در دانشگاه صنعتی شریف به پایان برد.

میرزاخانی پس از پایان دوره کارشناسی برای ادامه تحصیل به دانشگاه هاروارد آمریکا رفت. در سال ۱۹۹۹ زمانی که در دانشگاه ‘پرینستون’ به تحقیق و تدریس اشتغال داشت ،موفق شد راه‌حلی برای یک مساله ریاضی پیدا کند.

ریاضیدانان مدت‌های طولانی بود که به دنبال یافتن راه عملی برای محاسبه حجم رمزهای جایگزین فرم‌های هندسی هذلولی بودند و در این میان میرزاخانی جوان در دانشگاه ‘پرینستون’ نشان داد که با استفاده از ریاضیات شاید بتوان بهترین راه را به سوی دست یافتن به راه‌حلی روشن در اختیار داشت.

وی در سال ۲۰۱۴ به خاطر کار بر «دینامیک و هندسه سطوح ریمانی و فضاهای پیمانه‌ ای آنها» برنده مدال فیلدز شد که بالاترین جایزه در ریاضیات است.

وی نخستین زن برنده مدال فیلدز است.

پرفسور میرزاخانی در ۲۴ تیر ۱۳۹۴(جولای ۲۰۱۷) به عات ابتلا به بیماری سرطان در بیمارستان دانشگاه استنفورد آمریکا درگذشت.

۱۶ فروردین ۹۸

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)

این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر می‌کنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و می‌خواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com