ایرانیها معمولاً این بیت فردوسی را به یاد دارند
اما ارزش قدرتمند فردوسی را که شانه به شانه شکسپیر میزند و ترازدیهای عظیم و بزرگتر از شکسپیر را به قلم میکشد فراموش می کنند.
فردوسی قبل از زنده کردن زبان پارسی, به زندگی و انسان ها خیره شد. بیزن و منیزه, رستم و سهراب و نوشداروی بعد از مرگ و شباهتهای نه ظاهری که عمیق, ترازدی های فردوسی و شکسپیر را بر مغز انسان می کوبد.
کسی در جنگ اصفهان آن زمان ها مطلبی در رابطه با پیران شخصیت خصم ایران زمین و از تبار تورانیان دشمن نوشت. نویسندهای که از مرزهای جغرافیایی ایران-توران گذر کرد و انسان شد.
جنگ اصفهان معتبرترین و عمیقترین مجموعه فرهنگی دهه چهل شمسی ایران بود. از مصطفی رحیمی و ابوالحسن نجفی سارتریست های ایران تا گلشیری و هرمز شهداد با رمان تکان دهنده اش شب هول و رضا فرخفال و بسیاری دیگران حول این شمع پرفروغ ادبیات و فرهنگ غیرمتعارف می رقصیدند.
فرخفال داستانهایی کوتاه مینوشت که مغز آدم را برای چند روزی فلج می کرد.
نظرات
این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر میکنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و میخواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.