در گذشته بارها در مورد این موضوع صحبت کردهایم که چگونه روان افراد بر جسم آنها اثر میگذارد و برعکس. در نوشتار امروز هم قصد داریم در مورد مشکل “یبوست” صحبت کنیم.
یبوست میتواند در صورت تداوم و مزمن شدن بیماری باعث ایجاد اختلالات افسردگی شود و از طرف دیگر استرس واضطراب زیاد و عدم تلاش برای مدیریت آنها نیز باعث ایجاد یبوست میشوند.
تحقیقات در مورد یبوست در میان بزرگسالان نقش مهم فاکتورهای روانی را در ایجاد این بیماری تائید کردهاند. همچنین در مطالعهای که توسط چاتات و همکارانش انجام شد، نشان داده شد که بیماران مبتلا به یبوست اختلال روانشناختی بالاتری نسبت به افراد سالم داشتند.
علائم یبوست عبارتاند از، سفت شدن مدفوع، کم شدن تعداد دفعات دفع، نیاز به فشار هنگام دفع، اینکه فرد حس کند کامل تخلیه نشده و همچنین حس وجود یک مانع بر سر راه دفع.
این بیماری به دلایل زیادی ممکن است بروز کند اما پزشکان یکی از مهمترین عوامل بروز آن را عدم مصرف فیبر کافی از جمله میوه و سبزیجات میدانند. بیماریهای سیستم اعصاب مرکزی (از جمله پارکینسون و ام اس)، کم کاری تیروئید، مصرف برخی داروها، کم تحرکی، استرس، اضطراب و کمبود آب بدن هم میتوانند ایجاد یبوست کنند.
خوشبختانه در اغلب موارد درمان یبوست ساده است. مثلا افزایش مصرف میوه و سبزیجات، مایعات گرم و افزایش تحرک. اما اگر یبوست را جدی نگیرید، میتواند به نوع مزمن تبدیل شود که عوارضی مانند درد شکم، تهوع و استفراغ، بیاشتهایی، افسردگی، هموروئید، شقاق مقعد و یا حتی آسیب عضلات کف لگن را دارد.
در این بیماری، علاوه بر دشواری در اجابت مزاج، معمولا علائم ناراحتکنندهی دیگر از جمله نفخ، گاز معده، کمردرد خفیف و حتی استرس و خستگی نیز در تمام طول روز با فرد مبتلا هستند و زمانیکه فرد به طور روزانه دچار درد و ناراحتی جسمی و استرس ناشی از آن باشد پس از مدتی یک یبوست ساده میتواند باعث وقوع اختلالات افسردگی، استرس و اضطراب در فرد شود و سلامت روان وی را به خطر بیاندازد.
درنتیجه این بیماری به ظاهر ساده را جدی بگیرید و اگر درمانهای ساده خانگی جواب ندادند حتما به پزشک مراجعه کنید.
مرکز مشاوره رنگین کمانی را در دیگر شبکههای اجتماعی دنبال کنید.
پیامک در تلگرام
کانال تلگرام
اینستاگرام
فیس بوک
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.