در حالی که رضا شهابی، فعال سرشناس کارگری ایران بیست و چهارمین روز از  اعتصاب غذای اعتراضی خود را پشت سر می گذارد دچار بی حسی موضعی در قسمتهایی از بدن شده است. آقای شهابی به همراه تعداد زیادی از زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر کرج در اعتراض به شرایط محیطی و همینطور پرونده خود دست به اعتراض زده است. سازمان های بین المللی متعددی در هفته های اخیر با صدور بیانیه ای خواستار آزادی این فعال کارگری شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، رضا شهابی بیست و چهارمین روز از اعتصاب غذای اعتراضی خود را پشت سر می گذارد.

سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه روز بیست و یک مرداد با صدور بیانیه‌ای در رابطه با بازگشت رضا شهابی به زندان گفت که دادستانی تهران مرخصی درمانی رضا شهابی را بر خلاف قانون جز ایام محکومیت محسوب نکرده و علاوه بر آن با پرونده‌سازی در دوران زندان، این فعال کارگری را به یک سال دیگر محکوم کرده است: «با وجود اینکه مرخصی پزشکی جز ایام زندان محسوب می شود دادستانی پنج ماه از مرخصی پزشکی این کارگر زحمتکش زندانی را که پیش از این مورد تایید پزشکی قانونی قرار گرفته بود؛ غیبت محسوب کرده است. علاوه بر این در حین گذراندن زندان با پرونده‌سازی مجدد، دادگاه شهابی را یک سال دیگر محکوم به حبس کرده است که بلافاصله پس از محکومیت قبلی به اجرا در می‌آید و شهابی باید یک سال و پنج ماه دیگر و تا مورخ ۱۸ دیماه ۹۷ در زندان باشد.»

بر اساس گزارشات این تشکل کارگری، آقای شهابی از ۱۷ مردادماه سال جاری اعتصاب غذای اعتراضی خود را نسبت به وضعیت حقوقی پرونده و همینطور شرایط محیطی زندان آغاز کرده است.

بنابر گزارشات دریافتی، در روزهای اخیر به دلیل افزایش فشارهای فیزیکی و روانی ناشی از اعتصاب غذا نیمه چپ بدن آقای شهابی کم حس یا بی حس شده است. این مشکل در انگشتان دست چپ او بیشتر جلوه دارد.

بهداری زندان که آقای شهابی را در روزهای اخیر معاینه کرده است عنوان داشته این مسئله باید توسط پزشک متخصص بررسی شود. این در حالی است که پزشک متخصصی در زندان حضور ندارد و همینطور هیچ اقدامی برای اعزام وی به مرکز درمانی خارج از زندان صورت نگرفته است.

در طی هفته های اخیر که این اعتصاب ادامه دارد تشکلات کارگری بین المللی حمایت خود از آقای شهابی را اعلام داشته و خواستار آزادی او شدند از جمله ۵ سندیکای فرانسوی سِ. اِف .دِ.تِ، سِ. ژِ.ت، اونسا، اتحادیه سندیکائی سولیدر، افِ. اِس. او (فرهنگیان) و همینطور فدراسیون جهانی کارگران حمل و نقل، آی تی اف (ITF).

در قسمتی از بیانیه فدراسیون جهانی کارگران حمل و نقل بعنوان یکی از اصلی ترین تشکلات کارگران این بخش که جمعیت عظیمی را در دنیا نمایندگی می کند آمده است “رضا شهابی نباید به خاطر فعالیت های سندیکائی مجرم شناخته شود. آی تی اِف درباره این تصمیم جدید مقامات ایرانی علیه یکی از اعضای ما سخت آشفته است.”

“آی تی اف، حمایت خود را از توصیه های «کمیته آزادی انجمن های» سازمان جهانی کار را که از دولت ایران می خواهد از رضا شهابی رفع اتهام شود قویا تجدید کرده و بر خواست قاطعانه این کمیته مبنی بر لغو قطعی احکام زندان رضا شهابی و نیز همکار سندیکائی او ابراهیم مددی تاکید می کند. آنان نباید دوباره به زندان برگردند.”

زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر کرج

در اوایل سال جاری نیز اتحادیه کارگران خدمات عمومی کانادا در همین رابطه با صدور بیانیه ای خواستار عدم برگرداندن رضا شهابی به زندان شده بودند، در قسمتی از این بیانیه آمده است “رضا شهابی هر لحظه در خطر دستگیری مجدد و باز گرداندن به زندان برای تحمل مابقی حکم شش سال زندان بسر می برد (به ادعای مقامات حکومتی او باید سه ماه زندان دیگر را تحمل کند). آقای  شهابی بعد از  گذراندن ۱۹ ماه در سلول انفرادی، توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به شش سال زندان و  پنج سال ممنوعیت از فعالیت های سندیکایی  و پرداخت هفت میلیون تومان جریمه محکوم شد.  آقای شهابی به دلیل تحمل فشار های جسمی و شکنجه در جریان چندین نوبت بازجویی، از دررفتگی مهره های گردن و کمر رنج می برد و دوبار مورد عمل جراحی قرار گرفته است. ایشان بعد از تحمل ۵ سال زندان، مشمول مرخصی استعلاجی  قرار گرفت.  با توجه به بیماری های جدی آقای شهابی، زندانی شدن ایشان باعث خواهد شد سلامتی اش در معرض خطر قرار گیرد.”

لازم به یادآوری است زندانیان سیاسی محبوس در زندان رجایی شهر کرج که بیش از ۵۰ تن برآورد می شوند در هفته های اخیر به بندی امنیتی و تازه منتقل شدند. در این بند که حتی سرویس های بهداشتی آن نیز مجهز به دوربین های مداربسته است محرومیت های کم سابقه ای به زندانیان تحمیل شده. وضعیت حاصله زندانیان سیاسی را به اعتراض وادار ساخته است. هم اکنون علاوه بر رضا شهابی تعداد زیادی زندانی در این سالن در شرایط بغرنجی سی و سومین روز از اعتصاب غذای اعتراضی خود را پشت سر می گذراند. پیگیری خانواده های این زندانیان نیز راه به جایی نبرده است.

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)

این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر می‌کنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و می‌خواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com