روژی کورد: خبرگزاری آسوشیتدپرس روز شنبه، ۹ اردیبهشت ۱۳۹۵ شمسی، به نقل از مارک تونر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، از مذاکره مستقیم با طرف ایرانی در حاشیه نشست برجام در وین، خبر داد.

دولت ترامپ اعلام کرد که این مذاکره دربارهٔ آزاد شدن شهروندان زندانی امریکایی در ایران و به طور مستقیم انجام شده است.

نشست وین در مورد نحوه اجرای توافق هسته‌ای ایران بود.

بنا بر این گزارش، آقای تونر گفت که «هیئت آمریکایی در گفت‌وگو با هیئت ایرانی، ضمن نگرانی جدی از زندانی بودن و مفقود ماندن شهروندان آمریکایی در ایران، خواستار آزادی فوری این شهروندان آمریکایی شد تا بتوانند به آغوش خانواده‌های خود بازگردند».

مارک تونر در این رابطه به حبس سیامک نمازی، بازرگان ایرانی-آمریکایی، و پدر ۸۱ ساله او به نام باقر نمازی اشاره کرد که به اتهام «همکاری با دشمنان آمریکایی» به ده سال زندان محکوم شده‌اند.

در جلسه کمیسیون مشترک آمریکا و ایران که روز سه‌شنبه ۵ اردیبهشت۱۳۹۶ شمسی در وین برگزار شد، پیرامون بررسی تعهدات برخاسته از توافق هسته‌ای، آمریکا از مسئولان ایران خواسته است تا موجبات آزادی سریع این افراد را فراهم آورد.

مارک تونر، سخنگوی دولت آمریکا گفته است که آمریکا از همه توان خود برای آزادی رابرت لوینسون بهره خواهد گرفت.

رابرت لوینسون مامور بازنشسته پلیس فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی) که برای انجام یک ماموریت بدون مجوز از سوی سازمان سیا عازم ایران شده بود، ده سال پیش در جزیره کیش ناپدید شد و پس از آن از سرنوشت او اطلاع دقیقی وجود ندارد.

ایران مدعی است که اطلاعی از سرنوشت رابرت لوینسون ندارد. حال آنکه خانواده او مدعی هستند که لوینسون در دست سپاه گرفتار است. ماه گذشته، خانواده لوینسون از حکومت ایران به اتهام گروگانگیری و شکنجه او، شکایت کرده بودند.

سخنگوی دولت آمریکا گفت که جمهوری اسلامی ایران برای آزادی لوینسون قول همکاری داده است و حال باید به این تعهد پایبند باشد. حسین سبحانی‌نیا، نایب‌رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس اخیرا گفته بود که ایران از منظر “انسانی” برای یافتن لوینسون با مقامات آمریکا همکاری خواهد کرد.

سیامک نمازی، شهروند ایرانی-آمریکایی، در ماه اکتبر ۲۰۱۵ (مهر ماه ۱۳۹۴) توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ایران بازداشت شد. او برای دیدار با خانواده‌اش به ایران سفر کرده بود.

سیامک نمازی و پدرش محمدباقر نمازی و نزار زکا به عنوان “محکومان امنیتی” هر کدام به ده سال زندان محکوم شده‌اند. جرم آنان “همکاری با دولت متخاصم آمریکا” عنوان شده است.

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)

این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر می‌کنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و می‌خواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com