نمایش انتخابات ریاست جمهوری رژیم« ولایی» از همان آغاز با چهرههای جنجالی و سوژههای خندهدار و سؤالبرانگیز ، تبدیل به سیرک شده است. برخی از مهرههای سرشناس رژیم با ابراز خشم از این نمایش، آن را مایهی تمسخر و آبروریزی خواندهاند…
مهلت ۵ روزه ی ثبت نام دوازدهمین دوره ی انتخابات ریاست جمهوری در کشور هم کمدی بود و هم تراژدی. به گزارش خبرگزاری ها این ثبت نام ها با با حاشیه های تاثرانگیز و صحنه های کمدی همراه بود. صحنه ها و حاشیه هایی که ناشی از قوانین ضد دموکراتیک در انتخابات از یک سو و ناقص بودن قوانین انتخاباتی از سوی دیگر است.
علی اصغر احمدی، رئیس ستاد انتخابات رژیم نقل کرده است که ١٣۶١ نفر برای انتخابات ریاستجمهوری اعلام کاندیداتوری کردهاند.
به گزارش ایلنا ، برخی از این افراد با سر و وضع عجیب وارد وزارت کشور میشوند و در برابر دوربین میگویند برای خنده و یا چون بیکارند برای کاریابی به این محل مراجعه کردهاند.
مکارم شیرازی ملبس به لباس روحانیت با مقام دینی ایت الله در واکنش به این صحنهها گفت: “گروهی آگاهانه برای به سُخره کشیدن انتخابات ریاستجمهوری و ضربه زدن به نظام با نداشتن هیچگونه صلاحیتی، برای نامنویسی شرکت کرده و حتی صف تشکیل میدهند. مسئولان هر چه زودتر فکری برای حل این مشکل بکنند”.
وی گفت: برخی مسئولان از آن بهعنوان شور انتخابات یاد میکنند در حالیکه این اقدام آبروریزی است که در دنیا این اقدام را مسخره میکنند.
محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت رژیم نیز که خود همواره پای ثابت نامزدی در چندین دوره انتخابات ریاست جمهوری بوده، در یادداشتی از حضور آنچه که “عدهای روانپریش” خواند، در ستاد انتخابات کشور انتقاد کرده و این روند را به زعم خود، “توهین به مردم” و تمسخر به اصطلاح “مردمسالاری” نامید.
اولین داوطلب شرکت در این نمایش، کفنپوش وارد ستاد انتخابات وزارت کشور شد. بعد از وی نیز نگهبان کارخانه کاشیسازی میبد یزد، نام خود را در جمع نامزدهای ریاست جمهوری ثبت کرد.
در سومین روز ثبتنام نیز مرد جوانی به همراه دختر سهسالهاش به ستاد انتخابات رفت تا این کودک را نیز ثبتنام کند. درخواست پدر این دختر بچه سه ساله، به دلیل شرط سنی پذیرفته نشد.
به گزارش خبرگزاری حکومتی تسنیم، این پدر به خبرنگاران گفت: «هدف من از ثبتنام دختر سه سالهام، شروع فعالیتهای سیاسی اوست».
از دیگر چهرههای جنجالی این نمایش، کسی است باز با لباس روحانییت که میگوید در نظر دارد کشت خشخاش را در ایران آزاد کند چرا که آن را با مبانی فقهی و ایدئولوژی اسلام « فقا هتی» مندرج در قانون اساسی رژیم منطبق میداند.
در همین حال، رسانههای حکومتی از تداوم روند تحقیر فرهنگ و نمادهای هویتی ملیتهای ایران نیز غافل نماندند و با تمسخر لباس لری یک کاندیدای ۱۴ ساله نوشتند حتی مراد بیک هم برای ریاست جمهوری ثبت نام کرده است.
یکی از کاندیداهای ریاستجمهوری رژیم ادعای پیغمبری کرده و میگوید از طرف خدا مأمور شده تا با رئیس جمهور شدن، مردم را نجات بدهد.
یک کاندیدای جوان میگوید ١٠ هزار تومان قرض گرفتم تا به ستاد بیایم و ثبتنام کنم. هر که به ایران توهین کند و پایش را از گلیمش درازتر کند، دماغش را خرد میکنم.
یک نامزد کراواتی میگوید کراوات زدن من دلیل قرآنی دارد، زیرا قرآن مردم را به زیبا بودن توصیه میکند.
یک خانم نامزد طراح لباس که گویا خبر ندارد زنان حق ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری« حکومت اسلامی »را ندارند، میگوید به خاطر طراح لباس بودن، مشهور و محبوبم و روی رأی خانمها حساب باز کردهام.
یک هنرپیشه سینما نیز پس از ثبتنام در انتخابات میگوید: ۶-۵ سال است بیکارم. دوست داشتم حرکتی کنم تا ساکن نباشم.
– فردی که با مدرک ششم ابتدایی برای ثبت نام آمده، اعلام کرد: اگر رئیس جمهور شوم به هر بیکار ۱۵ میلیون میدهم.
یکی دیگر از نامزدها مدعی است که به هر ایرانی ۳۰۰هزار تومان یارانه خواهد داد و بروجرد را به عنوان پایتخت اداری و سیاسی ایران انتخاب می کند.
به گزارش کردستان میدیا، دراین میان عدهای نیز با لباس کردی برای ثبت نام در حل ستاد سیرک انتخاباتی رژیم حاضر شدند. در میان این عده، یک زن با لباس کردی حاضر شده بود که حتی وی را به ستاد هم راه ندادند. برخی از این نامزدها اساساً به دلیل این که اهل سنت هستند، حق ثبت نام در چنین نمایشی را ندارند، با این حال برای گرم کردن بازار تبلیغاتی رژیم و به زعم برخی از مقامات رژیم نیز به قصد تمسخر نظام وارد گود شدهاند .
نظرات
این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر میکنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و میخواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.