روزنامه کیهان شش روز پس ازسالگرد پیروزی انقلاب اسلامی از موج دستگیری و اخراج افغان‌های مقیم ایران از جمله در ساوه و شهریار از سوی مأموران انقلاب گزارش کرده است. این شهروندان از طریق کمیته انقلاب به مرزهای افغانستان فرستاده می‌شدند. اخراج، فشار و محدودیت برای شهروندان افغانستانی در طول تاریخ جمهوری اسلامی ایران اعمال می‌شده است اما این فشارها در چند سال اخیر شدت گرفته است.

 

تلاش‌های جمهوری اسلامی ایران برای اعمال فشار بر اتباع افغان برای خروج از کشور، به‌رغم شرایط اسفناک وطنشان شباهت‌های بسیاری با فرمان ترامپ دارد. به موجب فرمان ترامپ مرزهای کشور آمریکا به مدت چهارماه به روی پناهجویان بسته می‌شود و همچنین صدور ویزا برای شهروندان هفت کشور به مدت سه‌ماه ممنوع می‌شود. در این دستورالعمل‌های سختگیرانه مانند فشارهای جمهوری اسلامی بر افغان‌ها، با مهاجرانی که بدون مدارک لازم در آن کشور به سر می‌برند برخورد می‌شود و روند اخراج مهاجران ثبت‌نشده هم سرعت بیشتری می‌گیرد.
در گزارش عدالت برای ایران با عنوان «ایران: منطقه “افغان ممنوع”» آمده است: «از سال ۱۳۸۰ دولت ایران اعلام کرده که محدودیت‌های اقامتی برای اتباع افغان مقیم ایران اعمال می‌شود. بر اساس قوانین ایران اتباع بیگانه‌ای که بدون اجازه رسمی در ایران زندگی می‌کنند٬ نمی‌توانند از خدمات رایگان مدارس عمومی و سیستم بهداشت و درمان بهره‌مند شوند. از آنجا که بسیاری از خانواده‌های افغان کارت معتبر پناهندگی ندارند، فرزندان‌شان نمی‌توانند همچون فرزندان ایرانی وارد مدرسه شوند. همچنین در سال‌های اخیر، دولت ایران اقدام به دریافت شهریه از فرزندان پناهندگان افغان ثبت رسمی‌شده کرده است.»

متن کامل گزارش «ایران: منطقه افغان ممنوع» را بخوانید.
کانال تلگرام عدالت برای ایران را دنبال کنید.

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)

این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر می‌کنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و می‌خواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com