«مردم سلدویلا» مجموعه‌ای از چند داستان بلند نوشته گوتفرید کلر، نویسنده کلاسیک سوئیسی به فارسی ترجمه منتشر شد. اثری درباره مردمی خوشگذران و نه چندان آینده‌نگر. این کتاب را علی عبدالهی از آلمانی به فارسی برگردانده و نشر مرکز هم آن را منتشر کرده است.

«مردم سلدویلا»، گوتفرید کلر، علی عبدالهی، نشر مرکز

«مردم سلدویلا»، گوتفرید کلر، علی عبدالهی، نشر مرکز

«مردم سلدویلا» مجموعه‌ای است از ۱۰ داستان بلند که در فاصله بین سال‌های ۱۸۵۳ تا ۱۸۵۷ نوشته شده است. این مجموعه از مهم‌ترین آثار ادبی آلمانی‌زبان به شمار می‌آید و نمایانگر شیوه «رئالیسم شاعرانه» در ادبیات آلمانی‌زبان است.

سلدویلا شهری است خیالی در سوییس که تمام داستان‌ها در آن یا در حوالی آن روی می‌دهند. مردمان این شهر، در روزگار جوانی در اوج نداری، سرزنده و خوشگذران‌اند و هنگام میانسالی و پیری که همه دار و ندارشان را در سوداگری و خوش‌گذرانی از دست داده‌اند، به دست و پا می‌افتند تا بلکه کاری برای خود دست و پا کنند و خود را از فلاکت برهانند. این مردم پیوسته در جشن و سرورها و کنش‌های سیاسی‌ گوی سبقت را از همگان می‌ربایند، ولی آن‌گاه که پای زندگی روزمره و کار منظم به میان می‌آید، قافیه را می‌بازند و درمی‌مانند، چنان که گویی استعداد یا جربزه آن را ندارند.

برخی از آثار گوتفرید کلر مثل رمان «هاینریش سبز» و همین مجموعه داستانِ مردم سلدویلا از جمله آثار درخشان او در نثر آلمانی به‌شمار می‌رود. نویسندگانی چون توماس مان، هرمان هسه و الیاس کانتی داستان‌های کلر را ستوده‌اند و برخی متفکران آلمانی مثل نیچه، آدورنو و لوکاچ نیز از آثار او استقبال کرده‌اند.
لوکاچ در کتاب «رمان تاریخی»، کلر را ازجمله مهم‌ترین نویسندگان داستان رئالیستی دوره‌ پس از انقلاب ۱۸۴۸ دانسته است. رئالیسم آثار کلر متفاوت از نویسندگان آلمانی پیش از او است و از آن با عنوان «رئالیسم شاعرانه» یاد کرده‌اند.

به گفته عبداللهی، مترجم کتاب، کلر «شاعر و نویسنده کلاسیک و ملی سوییس است و بی‌تردید یکی از بنیانگذاران ادبیات ملی سوییس است و نه فقط در نوول‌نویسی دستاوردهای خاص دارد، بلکه از بدعت‌گذاران در زمینه «رمان تکامل و رشد» است که رمان حسب حالی مفصل «هاینریش سبز» او پس از «ویلهلم مایستر» گوته، مهم‌ترین رمان تربیتی قرن نوزدهم به شمار می‌رود.

کتاب رمان مردم سلدویلا را نشر مرکز در قطع رقعی و ۲۴۲ صفحه منتشر کرده و قیمت آن ۱۱۹۰۰ تومان است.

در همین زمینه:

معرفی کتاب در تریبون زمانه

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)

این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر می‌کنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و می‌خواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com