علی صدارت– سیاست آینده‌گرا: درس از گذشته، و عمل در حال، و تدبیر امور و زندگی در آینده، وسیله و روشِ زندگی در هدف!

تاریخ تولید و انتشار: ۱۱ خرداد ۱۴۰۵ | ۰۱-۰۶-۲۰۲۶ دوشنبه

مطلب را به شکل صوتی، درهمین‌جابشنوید:

❊❊❊

❊هفته‌نامه گزارش، بررسی، و ارزیابی رویدادها❊

(دوشنبه‌ها ساعت۲۱ به‌وقت ایران به‌صورت زنده)

❊از تولیدات گروه سایت (سایت علی صدارت: رسانه‌های ملیِ همگانی به مثابه شاخه چهارم دولت)❊

https://alisedarat.com/2026/06/01/15471/

❊قطره‌ای از اقیانوس‌های تلاش‌ها برای برپایی، و پویایی، و پیشبرد مردمسالاری❊

linktr.ee/sedarat

❊❊❊

خلاصه‌ای مختصر، فرازهایی از محتوی، و مطالب مرتبط:

بعد از جلسهُ بحثِ هفتهٌ پیش، سوالات و ابراز نظرهایی ارسال شدند، که مطرح نمودن بحث امروز، ضروری می‌نماید.

جوانان، امید ایران و ایرانیان هستند. ولی معیار جوانی و پیری، شماره سال‌های زندگی نیست! برای ساختن سرنوشت‌هایخوب و خوب‌تر، لازم است: ۱-از گذشته درس بگیریم، ۲-در حال عمل کنیم، و ۳-در آینده زندگی کنیم.

با این فرمول، اگر یک فرد ۱۵-۲۰ ساله از جنس قدرت بشود و یا در تدبیر امور زندگی منفعل و بی‌غم باشد، یک پیرمرد یا پیرزناز کار افتاده است!، و اگر یک فرد ۷۰-۸۰-۹۰ ساله، خود را مسئول بداند که پیوسته باید به سهم خود و به نوبه خود و در حدتوان خود، برای ساختن سرنوشت‌های خوب و خوب‌تر  فعالانه بکوشد، این فرد یک جوان پرجوش و خروش است و حتی بعد ازمرگش هم زنده می‌ماند!

این‌چنین است که انسان متعین، مرزهای محدود جسم فیزیکی خود را درمی‌نوردد، از ابعاد اجباریِ محدود کنندهُ زمان فراترمی‌رود، مصداق بالفعلی می‌شود برای: «…ما بکاریم و دیگران بخورند…»

اشاره به برخی نکات ضروری:

۱- درس‌گیری از زمان گذشته: درس‌گیری از گذشته، نباید با خودزنی و سرکوفت همراه باشد. همه انسان‌ها در زمان‌ها و شرایطمختلف خطا کرده و می‌کنند. ولی حتی خطاها و شکست‌های گذشته را می‌توان با قصد سازندگی مورد کالبدشکافی و بررسیقرار دهیم، نقاط منفی و مثبت آن را به قضاوت و نقد بگذاریم و از آن با دید و احساسی سازنده و مفید، برای تدبیر اموراستفاده کنیم.

۲- عمل در زمان حال: برای اینکه در حال عمل کنیم، باید یک معیار و یک نظام ارزشی در نظر داشته باشیم. حقوق نقطه مشترکهمهٌ انسان‌ها در همهٌ مکان‌ها و در همهٌ زمان‌ها هستند. عمل کردن و کنش‌گری بر اساس حقوق، ضمانت کنندهٌ استوارتر شدنقدم‌ها برای هرچه سریع‌تر رسیدن به نتیجهٌ نتیجهٌ مطلوب و مثبت و سازنده است.

۳- زندگی در آینده: زندگی در آینده، می‌تواند فردا و آینده‌ای نزدیک باشد، و می‌تواند آینده‌ای بسیار دور باشد. ولی هرچهآیندهٌ دورتری را مد نظر داشته باشیم، افق دید را گسترده‌تر کرده‌ایم و لاجرم حتی برای آیندهٌ نزدیک هم سرنوشت‌های خوب وخوب‌تری خواهیم ساخت (هر کدام از ما به سهم خود و به نوبهٌ خود!)

مثالی ساده: برای فراهم کردن شامِ امشب، اول تصمیم می‌گیریم که چه غذایی می‌خواهیم بپزیم، از اطلاعات زمان گذشته برایتهیه مواد لازم استفاده می‌کنیم، در زمان حال عمل پخت و پز را انجام می‌دهیم، که در آینده، امشب، از نتیجهٌ فعالیت خودبهره‌مند شویم.

۴- تعریف ’سیاست‘: معنیِ حقوقیِ ’سیاست‘ (politics) تدبیر امور است. به این دلیل است که اگر فردی بگوید «…من سیاسینیستم…» در صورتی که آن فرد هنوز زنده باشد، حرف بی‌معنایی زده! چرا که در آن صورت خود را فقط به یک مرده در دستمرده‌شور ناچیز کرده و از بین برده است!

۵- برای اداره امور، چه نظامی مطلوب است: نظام سیاسی مطلوب، مردمسالاریِ حقوق‌مدارِ مشاورتیِ مشارکتیِ بدون تبعیضِمستقیم است. در چنین نظامی است که سرمایه‌های اجتماعی، پیوسته افزون می‌شوند، بر هم انباشت می‌شوند، و هر فردیبه سهم خود و به نوبهٌ خود، در تدبیر امور فردی و گروهی و ملی می‌کوشد. هر فردی به سهم خود و به نوبهٌ خود، به شکلفردی، در رهبری جمعی مشارکتی فعال دارد. مردمسالاری‌هایِ فعلی، مستقیم نیستند. به این معنا که مردم نمایندگانی راانتخاب می‌کنند که آن‌ها به‌طور غیرِمستقیم، برای برای تدبیر امور و برای ساختن سرنوشت رای‌دهندگان، در سه قوهٌ دولت‌هایموجود، و در رسانه‌های همگانی، قضاوت کنند و تقنین کنند و اجرا کنند و روایت‌سازی و روایت‌پردازی کنند. نتیجهٌ آن را در«دموکراسی»های امروز شاهدیم! نتیجهٌ آن، دنیای پر از خشونت و تجاوز به حقوق و جنگ و خونریزی امروز است کهمی‌بینیم.

به هر میزان که کمیت و کیفیت این سیاست در افراد یک جامعه بیشتر باشد، به همان میزان آن جامعه زودتر به نظاممردمسالاریِ حقوق‌مدارِ مشاورتیِ مشارکتیِ بدون تبعیضِ مستقیم می‌رسد. پیش‌زمینهٌ این نظام مطلوب، سیاست آینده‌گرااست.

مردمسالاری بی‌واسطه و مستقیم، با انقلاب در علم و فن‌آوری، ممکن‌تر و در دسترس‌تر می‌نماید، البته هنوز در دوران جنینیِخود به‌سر می‌برد، دورانی طولانی! در عالم واقع با ستفاده از روش‌های امن، رای‌دادن‌ها در فضای مجازی و از طریق اینترنتممکن گشته است. به‌کارگیری فن‌اوری بلاک‌چین (blockchain) رمزارزها و NFT (non-fungible token) از جمله مثال‌هایی کهامروز معتبر و جاافتاده هستند. کاربرد اصلی فناوری بلاک‌چین، کوین‌ها و توکن‌ها در انتخابات، ایجاد یک سامانه ررای‌گیریالکترونیکی امن، شفاف و مصون از تقلب است. در این سامانه، از توکن‌ها به عنوان برگهٌ رای دیجیتال استفاده می‌شود. به هرفردِ واجد شرایط، یک توکنِ انحصاری اختصاص داده می‌شود که با آن رای خود را ثبت می‌کند. هر فرد فقط با یک توکنانحصاریِ مخصوص خود، فقط یک‌بار می‌تواند رای بدهد و توکن پس از استفاده باطل می‌گردد. رای ثبت‌شده در بلاک‌چیندیگر قابل پاک کردن، تغییر داذن یا جعل کردن نیست. نظارت و راستی‌آزمایی توسط مردم و سازمان‌های نظارتی ذی‌صلاح، بهسادگی مهیا است، و بدون نیاز به واگذار کردن آن به یک نهاد مرکزی، بررسی صحت شمارش آرا به طور مستقل قابل اجرااست.

اهمیت انقلاب در علم و فن‌آوری را در رسانه‌های شخصی نیز باید مورد بررسی قرار داد. با به‌کارگیری وسیع از رسانه‌ها و باتلاش در احقاقِ حقِ اطلاع‌یابی، و احقاقِ حقِ اطلاع‌رسانی، قدم‌ها را برای نزدیک‌تر شدن به مردمسالاری مستقیم، استوارترمی‌کنیم و حرکت در آن مسیر را سریع‌تر.

۶- هسته‌های حقوق‌مدار، تحزب افقی، تشکیلات مردمی: اکنون به‌تدریج صحبت در باره «احزاب دیژیتال» پژواک بیشتری پیدامی‌کند، به‌خصوص در گفتگوهای ناگفته و نوشتارهای نانوشته. سازماندهی حزبی و تشکل‌های اجتماعی کلاسیکلیبرالیستی، بعد از مارگارت تاچر و رونالد ریگن و در عصر نئولیبراسیم، و امروز با تجربهٌ عمل‌کردِ حزبیِ ترامپ و شرکا، وکارنامهٌ هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات در امریکا، و احزاب حاکم در رژیم اسرائیل، و… و تبعات مخرب و فاجعه‌باراین‌ها در جهان، دافعه‌ای بیش از پیش پیدا کرده است. عدم اقبال جامعه مدنی به احزاب و تشکیلات، به‌خصوص در لایه‌هایجوان‌تر جامعه، منحصر با ایران نیست، و گویایی فراوانی دارد، و بسیار قابل تامل و بررسی است. عصیان جوانان بهوضعیت ناشی از ولایت مطلقه پهلوی و ولایت مطلقه فقیه، به سال ۱۳۵۷ یا ۱۴۰۱ یا ۱۴۰۴ منحصر نمی‌شود، و قطعا با آن‌هاپایان نیافته است. مطالبهٌ به‌حق جوانان، امکان نفس کشیدن در سازماندهی‌های جمعی، تشکیل هسته‌های حقوق‌مدار وشوراهای مردمیِ افقی، غیرِفردی و غیرِمتمرکز کردن ادارهٌ کشور، و فعال شدن در روند تدبیر امور، و امکان یافتن برای مشارکتبه شکل فردی در رهبری جمعی و ملی است. با این تفکر، افراد خود را با ظهور احزاب نخبگان، و حتی با «انتخاب» آن‌ها بهعنوان «نماینده»‌ نفی نمی‌کند. هر فردی خود را یک قطره در یک دریا می‌بیند. ولی خود را می‌بیند، و می‌داند بدون او و بدونسایر قطره‌ها، دریا، دریا نمی‌شود! با اعتماد به نفس فردی و با اعتماد به نفس ملی، به سهم خود و به نوبهٌ خود، در ساختنسرنوشت‌های خوب و خوب‌تر مشارکت می‌جوید.

۷- پندارِ هر کسی، در طیف بین قدرت و حقوق مکان دارد: کردار و گفتار و نوشتارِ ما، یا به عبارت دیگر زندگیِ روزمرهٌ امروز هرکدام از ما، از پندارِ ما سرچشمه می‌گیرد. حتی برخی از اندیشمندانِ آکادمیکی که در باره سیاست آینده‌گرا قلم زده‌اند،راهکارهایی را مطرح کره‌اند که در عمل به بن‌بست منتهی گشته و می‌گردد. این خود به علت پندارِ قدرت‌مکانِ آن‌ها است. هر چهپندار یک فرد، از باور به اصالت قدرت دورتر باشد، آن پندار به همان اندازه به سمت انسان‌مداری و حقوق‌مداری و مردمسالارینزدیک‌تر می‌گردد. ولی در صورت عکس آن، یک فرد متقاعد و معتقد می‌شود که برای تغییر وضعیت فاجعه‌آمیز امروز، باید اولقدرت را تصاحب کنی، تا بتوانی مثمر ثمر شوی. در این صورت بوده است که برخی از «اپوزیسیون»، از احزاب مسلح«اتنیکی» فدرالیست پشتیبانی می‌کنند، و یا به فرقهٌ ولایت پهلوی متمایل می‌شوند، و از اجنبی برای تجاوز به مام وطن دفاعمی‌کنند! هدف واقعی برخی از این افراد حتی ممکن است با حسن نیت، بهبود وضعیت کشور باشد، ولی اگر این‌ها به‌قدرتبرسند، از مجموع ولایت پهلوی به‌اضافهٌ ولایت فقیه هم بدتر عمل خواهند کرد، تازه اگر در مسیر استفاد از این روش برایرسیدن به آن هدف، ایران، ایران باقی بماند و در چند فدرالیسم تکه‌پار نشود، و در آتش دائمی جنگ‌های داخلی «اتنیکی» نسوزد!

۸- تمرکززدایی: از مشخصات بارز مردمسالاریِ حقوق‌مدارِ مشاورتیِ مشارکتیِ بدون تبعیضِ مستقیم، تمرکززدایی است. بازهم به این مقوله هم باید هم در سطح یک فرد و افراد نگریسته شود، و هم در سطح گروهها، و هم در سطح جامعه و ملی. درسطح ملی، تهران کشور نباید رانت پایتخت بودن خود را بخورد. در آن مردمسالاری، چنین تبعیضی مجاز نیست! فدرالیسممورد نظر برخی احزاب، از مردمسالاری و حقوق‌مداری به‌دور است و چه بسا که خود به تمرکزگرایی منجر خواهد شد! چرا کهمبتنی بر انواع تبعیض‌ها و ضوابط دوگانه است، و در نتیجه بر اساس سیاست استراتژیک است، نه سیاست آینده‌گرا

۹- حقوق‌مداری و مردمسالاری، در درجه اول مربوط به هر فرد است، و ماهیتِ نسبی دارند: اگر هدف استقرار و استمرار وپیشبرد مردمسالاری است، من باید پیوسته برای مردمسالارتر شدن و حقوق‌مدارتر شدن تلاش کنم، فعال باشم، کنش باشم،بکوشم! در آینده زندگی کنم! آینده‌ای مردمسالار و حقوق‌مدار را در پندار خود تجسم کنم، پیش‌تجسم باشم! آینده‌نگر باشم،آینده‌گرا باشم! پیش‌نگر باشم، پیش‌گرا باشم!

بدین ترتیب، موضوع بحث امروز، در واقع مطالبی هستند که در بحث‌های گذشته، با تاکید و تکرار، ولی به مناسبت‌هایمختلف، با شکل‌های مختلف به مخاطبان گرامی ارائه شده است، که با استفاده از عبارات متداول، «سیاست پیش‌تجسمی» یا«سیاست آینده‌گرا» یا «سیاست پیش‌نگر» یا «سیاست پیش‌گرا»، «سیاست تجسم‌بخش» یا «سیاست پیش‌نمون» یا“prefigurative politics” هم خوانده شده است. ولی در این رابطه، مشکلی که در تولیدات برخی از اندیشمندان وجود دارد،پندارِ متمایل به قدرت‌مکانی، و دور از حقوق‌مکانی است. بدین معنی که هنوز ریشه‌های باور به اصالت قدرت در بسیاری ازآن‌ها مشاهده می‌گردد. با این پندار است که کردار و کفتار و نوشتار، از موازنهٌ منفی دوری می‌گیرد! راه، پردست‌انداز می‌شود،و حتی به بی‌راهه می‌رود! مسلما نباید تلاش‌های قدرت‌ها و سلطه‌سالاران را برای به بن‌بست کشیدن کنش‌ها و جنبش‌هایسیاست آینده‌گرا، از نظر دور داشت!

سیاست آینده‌گرا به استراتژی‌ها و روش‌هایی در فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی اشاره دازد که درآن‌ها، تلاش افراد یا گروه‌ها بر این است که، جامعه آرمانی آینده را در همین امروز و در ساختار داخلیِ زندگی واقعیِ خودتمرین و اجرا کنند. با این یادآوری که جامعه از افراد تشکیل می‌شود، هر فردی، به سهم خود و به نوبهٌ خود، این تمرین و اجرارا، از خود شروع می‌کند. در زندگی روزمره شخصی، و خانوادگی، و اجتماعی، و حرفه‌ای، و…، حق‌وندی را تمرین می‌کند ودر عمل آن نحوهٌ زیستن را به اجرا می‌گذارد. به عبارت دیگر، «وسیله‌ها» و «روش‌های» رسیدن به «هدف» حتما بایدبازتاب‌دهندهٌ خودِ «هدف» باشند. «وسیله‌ها» و «روش‌ها»ی مورد استفاده در امروز، تجسم واقعیِ «هدف» در فردا هستند. صرف نظر از اینکه منظور باطنی فرد چه باشد، «وسیله‌ها» و «روش‌ها»ی به‌کار برده شده در امروز، «هدف» واقعی در آینده رادیکه می‌کنند. آن فرد چه بخواهد و چه نخواهد، آن‌چه که در عالم واقع در آینده اتفاق خواهد افتاد، از جنس و ماهیت«وسیله‌ها» و «روش‌ها»یی است که امروز به‌کار برده می‌شود. با تجاوز به حقوق، و با دیکتاتوری، و با اِعمال استبداد وخشونت و زور (حتی اگر در نهایت صداقت ادعا شود اینها فقط موقتی هستند!) نمی‌توان به حقوق‌مداری و دموکراسی ومردمسالاری رسید!

وقتی درک از «سیاست» فقط «راهکارهای رسیدن به قدرت، و اعمال منویات قدرت، و ماندن در قدرت، و اینها همه با هروسیله‌ای، و با هر روشی، و به هر شکل، و به هر قیمیتی» باشد، هدف، وسیله و روش را توجیه می‌کند! و جهان می‌شودجهانی که امروز در آن «زندگی» می‌کنیم! و بدین ترتیب، وضعیت پیوسته بدتر خواهد شد!

در سیاست آینده‌گرا، قدرت و تمرکز آن نفی می‌گردد. شعارِ پرشعورِ ایرانیان مبنی بر «پشت به قدرت، روی به ملت» ترجمان اینسیاست است. بدین ترتیب است که از رئیس درست کردن و خود را مرئوسِ منفعلِ آن کردن، و سلسله مراتب و ریاست‌سازی وریاست‌بازی و بندبازی قدرت، در زندگی روزمرهُ همین امروز، دوری گزیده می‌شود.

مثلا در زندگی زناشویی، تمرین دائمی برای اجتناب از از سلطه‌سالاری و مسابقه‌ای دائمی برای مردسالاری و یا زن‌سالاری وتقابل‌های کاهندهٌ این‌دو باهم، روابط پیوسته به انسان‌سالاری بیشتر نزدیک می‌شود. در این صورت زن و شوهر طی سال‌ها،با خوشی و دوستی، به پای هم پیر می‌شوند! در صورتی‌که در زندگیِ سلطه‌سالارانه، به دست هم پیر می‌شوند! پیری زودرس!

در سیاست آینده‌گرا در زندگی شغلی هم به همین ترتیب. بافت یک محیطِ کاری می‌تواند از یک هرم قدرت‌فرمودهٌ از بالا به پایینو یا از «سهام‌داران» تشکیل شود، که سامانهٌ برده‌داری مدرن و «متمدن» امروزی است، و یا از مشارکت استعدادها وتوانایی‌های «ذی‌نفعان» متشکل باشد و با مشارکت و مشورت‌های مستقیم، و اگر هم به هرمی نیاز باشد، آن هرم از پایین بهبالا ایجاد شود. در این اقتصاد، مالکیت دولتی و خصوصی، جای خود را به مالکیت شخصی می‌دهد، انسان مالکِ سعیِخویش می‌گردد.

در سیاست آینده‌گرا در زندگی اجتماعی، تمرکز بر انتظار منفعلانه برای خدمات دولتی نیست، که پیوسته کمتر و کمترمی‌شوند(مصداق روی به قدرت!) بلکه تمرکز بر تلاش فعالانه است برای تشکیل هسته‌هایی به شکل تعاونی‌ها، و سازمان‌هایمردم نهاد، و شوراهای محلی برای خودمدیریتی محلی، و… برای تدبیر و اجرای امور اجتماعی در ابعاد بزرگ و کوچک.(مصداق پشت به قدرت، روی به ملت!) برای امرار معاش نباید منفعلانه منتظر باشیم که بیایند و به ما ماهی بدهند، بایدبرویم و فعالانه ماهی‌گیری را بیاموزیم و پیوسته در بهینه‌سازی روش‌های آن بکوشیم!

در سیاست آینده‌گرا در همه قلمروهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی، روش عمل‌کرد مستقیم، مطالبه‌گری باروش‌های خشونت‌زدا، برای ساختن دنیای جدید، در درون دنیای قدیمی و فعلی، و متحول کردن دنیای فعلی با خشونت‌زدایی،در حرکتی مستمر برای مردمسالاری مشاورتیِ مشارکتیِ مستقیم، وظیفهٌ همه افراد اجتماع است. درک این وظیفهٌ اجتماعی وعمل به آن، از من شروع می‌شود، به سهم خودم و به نوبهُ خودم و در حد توان خویش.

زمان‌مندی برای تدبیر امور در سیاست آینده‌گرا، تولید کننده و زایا و خلاق است. «زمان‌مندی زایا» از شاخص‌های سیاستآینده‌گرا است. به این شکل که نباید منتظر ماند تا شاهزاده‌ای بر اسبِ سفید بال‌داری از راه برسد و ایران را دوباره به «عصرزرین پهلوی» و به آن «کشور گل و بلبل» بازگرداند! یا به‌جای این‌که مرتب تکرار کنم که «…اوضاع خیلی خراب است، ’مردمباید یک کاری بکنند‘ تا وضع عوض شود…»، خودم از همین الان منقلب شوم و بپذیرم که این «من» هستم که آن «مردم» راتشکیل می‌دهم! این «من» هستم که باید منقلب‌تر شوم و یک کاری بکنم! خودم باید با به‌کار بردن روش‌های خشونت‌زدا انقلابکنم، به سهم خودم و به نوبهٌ خودم!

در سیاست آینده‌گرا، و با زندگی در «زمان‌مندی مولد»، انسان با زمان دوگانگی و تضاد ندارد، و زمان را یک پدیده بیرونی وخطی نمی‌داند. بلکه به عکس، زمان را بخشی از خویش، و درونِ خودِ عمل و فعالیت‌های انسانی نهفته می‌بیند به‌طوری کهتغییرات در طی زمان تولید می‌شوند. بدین ترتیب، در سیاست آینده‌گرا از خود می‌پرسم که چگونه از زمانِ گذشته درس بگیرم،در زمانِ حال عمل کنم، و در زمانِ آینده زندگی می‌کنم. در این صورت «زمان» یک بستر ثابت و مکانیکی نیست، بلکه یک محیطحیات‌مند و فعال و سیال و پویا است، که در آن جریان آفرینش و هستی و رویدادها، توسط اجزاء هستی شکل می‌گیرد.

در نظام مردمسالاریِ مستقیمِ مشاورتیِ حقوق‌مدارِ مشارکتی، محلی برای تبعیض نیست! زن و مرد در حقوق با هم کاملابرابرند، مردسالاری یا زن‌سالاری و حتی فمینیسم جای خود را به انسان‌مداری می‌دهد. «نژاد» و «ژن برتر» و «شاه زاده» و«آخوند زاده» و… و «قوم» و «اتنیک» و… و همچنین عقاید دینی و دنیوی، هیچ‌کدام شامل هیچ‌گونه تبعیض مثبت یا منفینمی‌شود! اگر هدف، این نظام مردمسالاری است، وسیله‌ها و ابزارها و روش‌های رسیدن به آن هدف، در همین زندگیِ همینامروزِ تک‌تکِ ما باید با آن هدف خوانایی داشته باشد. اگر به بهانهٌ رسیدن به دموکراسی، امروز لائیسیته را دین‌ستیزیمی‌بینی و تبلیغ می‌کنی، قطعا فردا به دیکتاتوری «ایدئولژیک» و حتی «تئولژیک» از نوعی دیگر خواهی رسید!

بهبود وضعیت موجود، از «من» شروع می‌شود: ساختن سرنوشت خوب و خوب‌تر، از من شروع می‌شود! از تو شروعمی‌شود! هر کدام به سهم خود و به نوبهُ خود! انسان یک موجود نسبی و فعال است، نه مطلق! و نه منفعل! هر فرد می‌تواندبهتر شود، حقوق‌مدارتر شود، مردمسالارتر شود! سعی و تلاشی پیوسته برای سبک جدیدی از زیستن و تعامل با دیگری ودیگران، و با طبیعت و زیست‌بوم، و حتی با خود.

حیات در چنین کوششی پیوسته، زندگیِ شخصیِ بسیار لذت‌بخشی است، صرف نظر از این که بقیه چه می‌کنند و چگونهزیستنی را انتخاب می‌کنند. زندگی در عشق به انسان و تمام هستی، آتشی در دل روشن می‌کند که همچو شمعی فروزان راهِزندگی خوب و خوش‌وقت را فروزان می‌گرداند:

اگر آتش است یارت، تو برو در او همی‌سوز!—به شب فراق، سوزان، تو چو شمع باش تا روز!

تو مخالفت همی کش، تو موافقت همی‌ کن!—چو لباس تو درانند، تو لباس وصل می‌دوز!

تو مگو همه به جنگند و ز صلح من چه آید!—تو یکی نه‌ای، هزاری، تو چراغ خود برافروز!

که یکی چراغ روشن، ز هزار مرده بهتر!—که به است یک قد خوش ز هزار قامتِ کوز!

❊❊

❊❊❊

هدف سلطه‌سالاران:

بعد از توهین و تحقیر ایرانیان،

بعد از خُرد و خمیر کردن ایرانیت و خنثی‌سازی آن،

تکه‌پاره کردن ایران!

ناممکن ساختن زندگی در میهن و مهاجرت‌های اجباری!

چپاول و به یغما بردن منابع طبیعی ایران!

❊❊❊❊❊

❊آگاهی‌یابی و آگاهی‌رسانی، حقی از حقوق بشر است❊

حقوق‌مدارتر شدن و تلاش برای حقوق‌مدارتر کردن، از پیش‌نیازهای برپایی و پویایی مردمسالاری در هر جامعه‌ای است. برای این کار، یکی از مهمترین راه‌ها، احقاق حق اطلاع‌یابی، و احقاق حق اطلاع‌رسانی است.

برای انجام این مهم، هر کدام از همگیِ ما، به سهم خود و به نوبهٌ خود، با خودانگیختگی، و با احقاق حق استقلال، و با احقاق حق آزادی، می‌توانیم از استعداد خلاقیت خود بهره بگیریم و در ابتکار راه‌های مختلف، کوشا شویم.

یک راه آسان برای مشارکت در ساختن سرنوشتی خوب و خوب‌تر در اینجا برای شما فراهم شده، و به شما هم پیشنهاد می‌شود:

لینک مطلب در رسانه‌ها و شبکه‌بندی‌های اجتماعی، برای: عضو شدن و دنبال کردن(follow) و مشترک شدن، رای‌دادن، ابراز نظر، پسندیدن(like)، همرسانی(share) کردن، پیاده کردن(download)، به دوستان خود ایمیل کردن، و…، و لطفا ابتکار برای سایر روش‌های انتشار و هم‌رسانی:

مطلب را به صورت تصویری در این رسانه‌ها ببینید و در هم‌رسانی مشارکت بفرمایید:

اینستاگرام:

instagram.com/p/DZDZRqHj01r

صفحه  فیس‌بوک:

facebook.com/Sedarat57/videos/1946709992646002

یوتیوب:

youtube.com/live/QPyPmnK0JgY

مطلب را همچنین می‌توانید به شکل صوتی،  در این رسانه‌ها بشنوید و در هم‌رسانی مشارکت بفرمایید:

اسپاتیفای:

creators.spotify.com/pod/profile/sedarat/episodes/–e3k7ca1

واتساپ

در گروه واتساپ با شناسه «علی صدارت-نظر، خبر، تحلیل» همراه ما شوید و در هم‌رسانی مشارکت بفرمایید:

chat.whatsapp.com/IT11IqMZ44v9L62gPRghhu

در گروه تلگرام با شناسه t.me/sedaratMD همراه ما شوید و در هم‌رسانی مشارکت بفرمایید:

http://t.me/sedaratMD/3697

❊ برخی دیگر رسانه‌ها:

سیگنال:

https://signal.group/#CjQKIND3XrJ9ZBDZsS7Ejd8mtT5t5lfWFZcTlDkcMQqujuZcEhDX1cNxfC5aMQdzGqGdPnlF

مستودان:

mastodon.social/@sedarat

سابستک:

sedarat.substack.com

بلوسکای  BlueSky:

sedarat.bsky.social

❊❊❊❊❊

دوران گذار چگونه طی می‌شود؟

سند اساسی دوران گذار برای انتقال حاکمیت به ما مردم ایران (به عنوان یک قانونِ اساسیِ موقتِ  لائیک و غیرِایدئولوژیک):

AliSedarat.com/2019/08/17/5108

ویژگی‌های نقشه راه در سه دوران:

۱- دوران فعلی: از همین حالا تا زمان سقوط فیزیکی رژیم، و سپس

۲- دوران موقت انتقالی: بعد از سقوط فیزیکی رژیم، گردانندگی و تدبیر امور کشور با یک دولت موقتِ انتقالی با قانون اساسی موقت(یعنی همین سند) و انتخابات آزاد برای مجلس موسسان، بحث و تدوین و تصویب قانون اساسی غیرِ موقت، و بعد انتخابات آزاد برای انتخاب نمایندگان مردم در دولت غیرِموقت، قانون اساسی جدید، و بعد

۳- دوران غیرِموقت: منحل شدن دولت موقت بلافاصله بعد از رسمی شدن دولت دائمی طبق قانون اساسی جدید.

قانون اساسی پیشنهادی بر اساس حقوق پنج‌گانه (لائیک، غیر ایدئولوژیک):

alisedarat.com/2019/06/23/4991

این سند متعلق به هیچ شخص و گروه خاصی نیست، و صاحب آن در واقع، همگیِ خودِ ما مردم ایران هستیم. در نتیجه، ضمانت اجرایی اصول این سند هم همگیِ خودِ ما مردم ایران هستیم. مردم‌سالاری را، فقط خودِ ما مردم می‌توانیم، و فقط خودِ ما مردم باید برقرار کنیم، نه قدرت‌ها!

AliSedarat.com/2025/09/07/14617

قانون اساسی پیشنهادی بر اساس حقوق پنج‌گانه (لائیک، غیر ایدئولوژیک):

alisedarat.com/2019/06/23/4991

این قانون اساسی پیشنهادی متعلق به هیچ شخص و گروه خاصی نیست، و صاحب آن در واقع، همگیِ خودِ ما مردم ایران هستیم. در این زمان بازنشر آن، کمکی است برای بررسی و بحث و نقد. ضمانت اجرایی اصول قانون اساسی هم همگیِ خودِ ما مردم ایران هستیم. مردم‌سالاری را، فقط خودِ ما مردم می‌توانیم، و فقط خودِ ما مردم باید برقرار کنیم، نه قدرت‌ها!

❊❊❊❊❊

مطالب دیگری در این زمینه…،  

برخی دیگر خبرها، نظرها، رویدادها و اطلاعات…

برگرفته از برخی منابع، مراجع، ماخذ، مطالب مرتبط،….  

در این روزها…:

در هفته‌ای که گذشت…:

گاهنگار برخی گفته‌های پهلوی از سه‌شنبه ۱۷دی۱۴۰۴=۶ژانویه۲۰۲۶ تا جمعه ۳بهمن۱۴۰۴=۲۳ژانویه۲۰۲۶

https://sedarat.substack.com/p/40d

مسئول بودن یا نبودن، مسئله این است!! سیر وقایع به روایت تصویر:

❊ سه شنبه-۱۷ دی ۱۴۰۴-(حدود ساعت ۱۰:۱۰ شب  به وقت ایران) (۶ ژانویه ۲۰۲۶)

رضا پهلوی:

من اولین فراخوان خود را امروز با شما در میان می‌گذارم و از شما دعوت می‌کنم که این جمعه و پنجشنبه، هجدهم و نوزدهمدی‌ماه را، سر ساعت هشت شب، همگی چه در خیابان‌ها یا حتی از منازل خودتون، شروع به شعار سر دادن بکنید. در نتیجهبازخورد این حرکت‌ها، من فراخوان‌های بعدی را به شما اعلام خواهم کرد.

❊ چهارشنبه – ۱۸ دی ۱۴۰۴ — حدود ساعت ۹:۵۰ شب به وقت ایران) (۷ ژانویه ۲۰۲۶)

شان هنیتی:«آیا برنامه‌ای برای بازگشت به ایران دارید؟ شما خیلی سال است که آنجا نبوده‌اید؛ از سال ۱۳۵۷ (۱۹۷۹ میلادی) که آیت‌الله از تبعیدش در فرانسه بازگشت. آیا برنامه‌ای برای بازگشت کنید؟ آیا می‌خواهید انتخابات آزاد برگزار کنید؟ به اینموارد فکر کرده‌اید؟»

رضا پهلوی:«شان، من به خواست هم‌میهنانم برای رهبری دوران گذار از این رژیم ظالم به یک دموکراسی در آینده، قدمبرداشته‌ام. نقش من این است که هم‌میهنانم را در رسیدن به این هدف یاری برسانم و اینکه نتایجی مسالمت‌جو از طریقرفراندوم ملی و مجلس مؤسسان به بار آورم. من نسبت به نتایج این رفراندوم بی‌طرف خواهم بود، به شرط آنکه منوط به یکدموکراسی سکولار باشد.»

❊ پنج شنبه- ۱۸ دی ۱۴۰۴- حدود ساعت ۲:۰۸ بامداد به وقت ایران) (۸ ژانویه ۲۰۲۶)

رضا پهلوی:

هم‌میهنان، امروز چهارشنبه ۷ ژانویه، حضور شما در سرتاسر ایران بی‌نظیر بود و این یه نوع اعلام آمادگی‌ست برای برنامهفردا شب، فراخوان روز پنج‌شنبه ۸ ژانویه ساعت ۸ شب. البته گزارشاتی به ما رسیده که رژیم سخت ترسیده و تلاش داره تا باردیگه اینترنت رو قطع بکنه. البته بدونید که ارتباط ما قطع نخواهد شد؛ چه از طریق صدها هزار دستگاه استارلینک که در ایرانهست و یا از طریق شبکه ایران اینترنشنال و منوتو. اما اگر این رژیم اشتباه رو بکنه که اینترنت رو قطع بکنه، این خودشفراخوان دیگری‌ست برای ادامه حضور و تسخیر خیابان‌ها و از این طریق، میخ دیگری رو به تابوت این رژیم خواهید کوبید.

❊ پنج شنبه- ۱۸ دی ۱۴۰۴ – (حدود ساعت ۱۱:۴۴ شب به وقت ایران) (۸ ژانویه ۲۰۲۶)

مجری:آیا با شاهزاده رضا پهلوی، که وارث سلطنت مشروطه است، ملاقات خواهید کرد؟ او نمی‌خواهد حکومت کند؛ او یکحاکم نمادین خواهد بود، مثل ملک چارلز.

دونالد ترامپ:خب، من او را زیر نظر داشته‌ام و به نظر می‌رسد آدم خوبی باشد. اما مطمئن نیستم که در حال حاضر، به عنوانرئیس‌جمهور، انجام این کار مناسب باشد. فکر می‌کنم باید اجازه دهیم همه ظاهر شوند و ببینیم چه کسی پیروز (برگزیده) می‌شود. من لزوماً مطمئن نیستم که این کار (ملاقات) مناسب باشد.

❊ جمعه-۱۹ دی ۱۴۰۴ – (حدود ساعت ۱۰:۰۷ صبح به وقت ایران) (۹ ژانویه ۲۰۲۶)

رضا پهلوی:

هم‌میهنان، آفرین به همگی شما که پنج‌شنبه شب، خیابان‌ها را در سرتاسر مملکت تسخیر کردید. به همه شما افتخار می‌کنم. برای خیلی‌هاتون مشخص شد که با تعداد انبوه جمعیت، نیروهای سرکوب به عقب رانده می‌شوند و احتمال سرکوب را بهحداقل می‌رسانید. برای آن‌هایی که تردید داشتید، جمعه‌شب همراه باشید با سایر هم‌میهنانتون. از رهبران میدانی دعوتمی‌کنم که تلاش بکنند که جمعیت راه افتاده به همدیگر برسند تا حتی جمعیت بیشتر بشود. می‌دانم که اینترنت را قطع کردند،ارتباطات را قطع کردند. علیرغم این تلاش‌های مذبوحانه رژیم، می‌دانم که شما خیابان‌ها را رها نخواهید کرد. مطمئن باشید کهپیروزی از آن شماست.

❊ شنبه-۲۰ دی ۱۴۰۴ – (حدود ساعت ۸:۲۶ صبح به وقت ایران) (۱۰ ژانویه ۲۰۲۶)

رضا پهلوی:

اکنون با پاسخ قاطع شما به نخستین فراخوان، یقین دارم که ما با هدفمندتر کردن حضور خیابانی و هم‌زمان، قطع شریان‌هایمالی، جمهوری اسلامی و دستگاه فرسوده و شکننده سرکوبش را کاملاً به زانو درخواهیم آورد.

در همین راستا از کارگران و کارکنان بخش‌های کلیدی اقتصاد، به‌ویژه حمل‌ونقل، نفت، گاز و انرژی دعوت می‌کنم رونداعتصاب سراسری را آغاز کنند. همچنین از همه شما می‌خواهم امروز و فردا، شنبه و یکشنبه، ۲۰ و ۲۱ دی‌ماه، این بار ازساعت ۶ بعدازظهر با پرچم، تصاویر و نمادهای ملی به خیابان‌ها بیایید و فضاهای عمومی را از آنِ خود کنید.

هدف دیگر صرفاً آمدن به خیابان نیست؛ هدف، آمادگی برای تسخیر مراکز شهرها و حفظ آن‌هاست. برای رسیدن به این هدف، تاحد امکان از مسیرهای مختلف به‌سوی بخش‌های مرکزی‌تر شهرها حرکت کنید و جمعیت‌های جدا را به هم پیوند بزنید. هم‌زمان از همین حالا برای ماندن در خیابان آماده شوید و تدارکات لازم را تهیه کنید.

به جوانان گارد جاویدان ایران و همه نیروهای مسلح و امنیتی که به پلتفرم همکاری ملی پیوسته‌اند می‌گویم: ماشین سرکوبرا بیش از پیش کند و مختل کنید تا در روز موعود آن را کاملاً از کار بیندازیم.

من نیز در تدارک بازگشت به میهن هستم تا در زمان پیروزی انقلاب ملی‌مان، کنار شما ملت بزرگ ایران باشم. باور دارم که آنروز بسیار نزدیک است

❊ یکشنبه-۲۱ دی ۱۴۰۴ – (حدود ساعت ۶:۴۴ صبح به وقت ایران) (۱۱ ژانویه ۲۰۲۶)

رضا پهلوی:

دستگاه سرکوب خامنه‌ای و رژیمش را به‌شدت ضعیف‌تر کرده‌اید. گزارش‌های معتبری به دست من رسیده است که نشان می‌دهدجمهوری اسلامی برای مقابله با جمعیت میلیونی مردم در خیابان‌ها با کمبود شدید نیرو روبروست و تاکنون بسیاری ازنیروهای مسلح و امنیتی نیز محل کارشان را ترک و یا از دستور سرکوب مردم سرپیچی کرده‌اند.

من ضمن تاکید دوباره بر فراخوان دوم خود برای ساعت ۶ بعدازظهر امروز، یکشنبه ۲۱ دی‌ماه، از همه شما می‌خواهم که بهصورت گروهی با دوستان و اعضای خانواده به خیابان‌های اصلی شهرها بروید. در طول مسیر از یکدیگر و از جمعیت مردمجدا نشوید.

دنیا امروز کنار انقلاب ملی شما ایستاده است و شهامت شما را تحسین می‌کند؛ به‌ویژه پرزیدنت ترامپ به عنوان رهبر جهانآزاد، شجاعت وصف‌ناشدنی‌تان را با دقت دیده و اعلام کرده که آماده کمک به شماست. خیابان‌ها را رها نکنید. قلب و روحم باشماست و می‌دانم که به‌زودی در کنار شما خواهم بود.

❊ یکشنبه-۲۱ دی ۱۴۰۴ (حدود ساعت ۵:۵۹ عصر به وقت ایران) (۱۱ ژانویه ۲۰۲۶)

وحید آنلاین نخستین ویدیوی مربوط به کشته‌شدگان کهریزک را منتشر می‌کند؛

اولین ثبت عمومی روایت تصویری از قربانیان کهریزک در شبکه اجتماعی X.

❊ یکشنبه – ۲۱ دی ۱۴۰۴ (۱۱ ژانویه ۲۰۲۶) – حوالی شب (به وقت ایران)

آقای رئیس‌جمهور، شما پیش از این میراث خود را به عنوان مردی متعهد به صلح و مبارزه با نیروهای شیطانی تثبیتکرده‌اید. دلیلی وجود دارد که مردم در ایران نام خیابان‌ها را به نام شما تغییر می‌دهند. آن‌ها می‌دانند که شما کاملاً مخالفباراک اوباما یا جو بایدن هستید. آن‌ها می‌دانند که شما قرار نیست مانند گذشته آن‌ها را زیر اتوبوس بیندازید (به آن‌ها خیانتکنید).

به همین دلیل است که آن‌ها معتقدند این بار با این امید که شما حامی آن‌ها هستید، قدرت گرفته‌اند. سخنان شما در موردهمبستگی با مردم ایران و دولت شما تأثیر فوق‌العاده مثبتی داشته است. امیدواریم بتوانیم با آزادسازی ایران، این میراث رابرای همیشه ثبت کنیم تا ما و شما بتوانیم ایران را دوباره باشکوه کنیم.

بیایید در این زمینه همکاری کنیم و آینده بهتری برای کشورهایمان و مردممان داشته باشیم. این فرصتی است که پیش آمده ومن آماده‌ام در اولین فرصت ممکن به ایران بازگردم. من از همین حالا در حال برنامه‌ریزی برای آن و تیم انتقال هستم. ما فقطامیدواریم که مردم ایران این بار پیروز شوند—و آن‌ها پیروز خواهند شد، زیرا می‌دانم که ایرانی‌ها آماده‌اند برای این هدف جانخود را فدا کنند و من نیز همین‌طور.

ما هر کاری از دستمان بربیاید انجام می‌دهیم و فکر می‌کنم این فقط برای ما ایرانی‌ها نیست، بلکه برای تمام دنیاست. ایرانی‌ها آماده فداکاری هستند، نه فقط برای خودشان، بلکه برای اینکه اطمینان حاصل کنند تمامی شرارت‌هایی که این رژیماز زمان به قدرت رسیدنش به ارمغان آورده است، از بین می‌رود و ما در نهایت بتوانیم در فضایی از آرامش، روابط خوب باهمسایگانمان، با اسرائیلی‌ها، با همسایگان عربمان و بقیه جهان نفس بکشیم. و این اتفاق خواهد افتاد زیرا برخلاف این رژیم،این تعهد یک ملت است.

❊ دوشنبه-۲۲ دی ۱۴۰۴ (حدود ساعت۲:۰۳ بامداد به وقت ایران) (۱۲ ژانویه ۲۰۲۶)

رضا پهلوی:

اینک، با اتکا به پاسخ میلیونی شما به فراخوان‌های روزهای گذشته و با مشروعیت و مقبولیتی که از شما دریافت کرده‌ام،مرحله دیگری از خیزش ملی برای سرنگونی جمهوری اسلامی و بازپس‌گیری ایران عزیز را اعلام می‌کنم.

۱. در داخل ایران: علاوه بر تسخیر و حفظ خیابان‌های مرکزی شهرها، تمامی نهادها و دستگاه‌هایی که مسئول تبلیغاتدروغین رژیم و قطع ارتباطات هستند، اهداف مشروع به حساب می‌آیند. کارکنان دستگاه‌های دولتی و نیروهای مسلح وانتظامی فرصت دارند به مردم بپیوندند و یاور ملت باشند، یا اینکه همدستی با قاتلان ملت را انتخاب کنند و ننگ و نفرینابدی ملت را برای خود بخرند.

۲. در خارج از ایران: تمامی سفارت‌خانه‌ها و کنسول‌گری‌های ایران متعلق به ملت ایران است و زمان آن رسیده که به جای پرچمننگین جمهوری اسلامی، با پرچم ملی ایران مزین شود.

ما در آستانه بازپس‌گیری ایران عزیز از جمهوری اسلامی هستیم. خامنه‌ای و رژیمش چندین ضربه سنگین از شما خورده‌اند ونباید به آن‌ها مهلت تنفس دوباره بدهیم. رژیم با کمبود جدی نیروی سرکوب روبروست و افزایش تیراندازی به سوی مردم، نهاز سر اقتدار، بلکه ناشی از کمبود مزدور و ترس از فروپاشی و سقوط سریع‌تر است.

ما اجازه نخواهیم داد که این جانیان خون جوانان ما را بیش از این بر زمین بریزند. ما به آن‌ها فرصت نخواهیم داد. ما به عقبباز نمی‌گردیم. آزادی ایران نزدیک است. خون‌های به زمین ریخته شده فرزندان جاویدنام ایران، هدایتگر ما به سوی پیروزیاست. ما تنها نیستیم؛ کمک‌های جهانی نیز به زودی می‌رسد. منتظر پیام‌های بعدی من باشید. ما به زودی ایران عزیز را ازجمهوری اسلامی پس خواهیم گرفت و در همه جای ایران، جشن آزادی و پیروزی را برپا خواهیم کرد

❊ دوشنبه-۲۲ دی ۱۴۰۴ (۱۲ ژانویه ۲۰۲۶) – حوالی شب (به وقت ایران)

مجری:اما همانطور که شما مردم را به اعتراض و رفتن به خیابان‌ها تشویق می‌کنید، آمار کشته‌شدگان در ایران رو به افزایشاست. این سرکوب خشونت‌آمیز درست مانند انقلاب‌های گذشته ادامه دارد. منظورم این است که آیا فرستادن شهروندان در ایرانبه کام مرگ مسئولیت‌پذیرانه است؟ آیا شما مسئولیتی دارید؟

رضا پهلوی:همانطور که گفتم، این یک جنگ است و جنگ تلفات دارد. در واقع، برای حفظ و محافظت و به حداقل رساندن مرگقربانیان بی‌گناه که دوباره توسط این رژیم کشته می‌شوند، اقدام لازم است. رژیم قصد دارد مانند همیشه شهروندان خود رامورد آزار و اذیت قرار دهد، اما ما در حال مبارزه برای آزادی هستیم.

من از مردم نخواستم که برای مبارزه علیه رژیم به خیابان‌ها بیایند، چون من می‌خواستم؛ آن‌ها از من خواستند که برای کمک بهآن‌ها و صدای آن‌ها در جهان عمل کنم، تا هر آنچه از دستمان بر می‌آید انجام دهم تا این قیام این بار موفق شود.

و من فکر می‌کنم ما رهبران جدی داریم که آنچه لازم است درک می‌کنند، درخواست مردم ایران را درک می‌کنند و به آن پاسخمی‌دهند. من فکر می‌کنم پرزیدنت ترامپ به فراخوانی که مردم ایران دارند پاسخ می‌دهد. مردم ایران حرف‌های او را شنیده‌اند. آن‌ها نام خیابان‌ها را به نام او در ایران تغییر می‌دهند. تفاوتی وجود دارد، آن‌ها می‌دانند که او باراک اوباما یا جو بایدننیست و به همین دلیل انتظار بالاتری دارند و خواهیم دید که چه اتفاقی می‌افتد.

همانطور که می‌گویید، فکر می‌کنم رئیس‌جمهور به زودی تصمیمی خواهد گرفت. ما فارغ از اینکه کمکی برسد یا نه، آنچه بایدانجام دهیم را انجام می‌دهیم. من فقط می‌گویم که بهترین راه برای اینکه افراد کمتری در ایران کشته شوند، مداخله زودتر استتا این رژیم سرانجام سقوط کند و به تمام مشکلاتی که با آن روبرو هستیم پایان دهد. ما در جنگ هستیم و باید مطمئن شویمکه پیروز می‌شویم. راه برگشتی برای ما وجود ندارد، ما این را می‌دانیم.

❊ سه‌شنبه-۲۳ دی ۱۴۰۴ (ساعت ۱۰:۴۶ صبح به وقت ایران) (۱۳ ژانویه ۲۰۲۶)

ایران‌اینترنشنال در همان روز گزارش خود را منتشر کرد و اعلام کرد آمار دست‌کم ۱۲ هزار کشته در سرکوب اعتراضات، برپایه‌ی اطلاعات دریافتی از شورای عالی امنیت ملی، دفتر ریاست‌جمهوری، چند منبع در سپاه پاسداران، شاهدان عینی،خانواده‌ها و کادر درمانی تهیه شده است

https://www.iranintl.com/202601135717

❊ چهارشنبه – ۲۴ دی ۱۴۰۴- (حدود ساعت ۲:۱۶ بامداد به وقت ایران) (۱۴ ژانویه ۲۰۲۶)

رضا پهلوی:

هم‌میهنانم، همان‌طور که در پیام قبلی‌ام به شما گفتم، صدای شما و شجاعت شما رو جهانیان نه‌تنها دیدن و شنیدن، بلکه دارناکنون اقدام می‌کنن. قاعدتاً تا به حال بایستی پیام رئیس‌جمهور آمریکا رو در این ضمن شنیده باشید. کمک در راه است. مبارزهرو همان‌طور که تا به حال انجام دادید ادامه بدید. نگذارید که این نظام شرایط رو عادی جلوه بکنه.

بعد از این همه کشتار اخیر، یک دریای خون بین ما و این نظام است. یادداشت کنید اسامی این جنایتکاران رو؛ یه روزی بهسزای اعمالشون خواهند رسید.

و اما پیام ویژه‌ای دارم به پرسنل ارتش. شما ارتش ملی ایران هستید، نه ارتش جمهوری اسلامی. وظیفه دارید از جانهم‌میهنانتون حفاظت بکنید. فرصت زیادی براتون نمونده؛ به مردم هر چه زودتر بپیوندید.

❊ سه‌شنبه -۳۰ دی ۱۴۰۴ (حدود ساعت ۱۱:۵۷ شب به وقت تهران) (۲۰ ژانویه ۲۰۲۶)

رضا پهلوی:آنچه شانس پیروزی مردم را افزایش می‌دهد تا بالاخره بتوانند سیستم را در دست بگیرند و به سمت فروپاشیکامل سوق دهند، بستگی به حملات استراتژیک محاسبه‌شده علیه این نهادها دارد.

مجری: این حملات، حملات آمریکا خواهد بود؟

رضا پهلوی: می‌تواند یک حمله آمریکایی باشد، می‌تواند یک حمله اسرائیلی باشد یا هر چیزی که مردم ایران اکنون به عنوانآمدن سواره‌نظام به آن نگاه می‌کنند؛ زیرا ما فقط می‌توانیم تا حدی قلعه را حفظ کنیم. سواره‌نظام می‌تواند به ما در غلبه براین موانع کمک کند.

  مجری: خوب، شما به چه مراکزی حمله می‌کنید؟ آیا به مراکز فرماندهی و کنترل سپاه پاسداران حمله می‌کنید؟ آیا برای ازبین بردن آیت‌الله، یک حمله نهایی انجام می‌دهید؟ چه پیشنهادی به ایالات متحده یا اسرائیل یا هر کسی که کار را انجام دهد،دارید؟

رضا پهلوی: فکر می‌کنم اگر از دیدگاه مردم در خیابان‌ها بپرسید، این است که آیا باید هر عنصری که علیه آن‌ها به کار گرفتهشده است، خنثی شود؟ بنابراین هر چیزی که به مکانیزم خشونت رژیم مرتبط باشد.

  مجری: این خیلی زیاده….

رضا پهلوی: اما می‌تواند هدف قرار دادن سپاه باشد که مقصر اصلی در اینجا است، یا هر ابزار دیگری از دستگاه دولتی برایکنترل یا خشونت. این یک امتیاز بزرگ است و از طریق دیپلماسی یا مذاکره حاصل نمی‌شود. اینجاست که وعده‌ای کهرئیس‌جمهور داده است، برای مردم ایران بسیار دلگرم‌کننده بوده است و اگر این کار انجام شود، همان‌طور که قبلاً گفتم، کلچهره تغییر می‌کند.

  مجری: بنابراین اگر رژیم سرنگون شود، سؤال بزرگ این است که بعد از آن چه می‌شود؟ شما نام خود را به عنوان کسی که یکدولت انتقالی را در ایران رهبری می‌کند، مطرح کرده‌اید. در اینجا چیزی است که رئیس‌جمهور ترامپ وقتی از او درباره شماپرسیدند گفت: “او بسیار خوب به نظر می‌رسد، اما من نمی‌دانم که او در کشور خودش چگونه بازی می‌کند و ما واقعاً هنوز بهآن نقطه نرسیده‌ایم. من نمی‌دانم که آیا کشورش رهبری او را می‌پذیرد یا خیر. و قطعاً اگر آن‌ها این کار را بکنند، برای من خوبخواهد بود.” شما در مورد حرف‌های رئیس‌جمهور ترامپ چه می‌گویید؟

  رضا پهلوی: خب، فکر می‌کنم او کاملاً درست می‌گوید. بگذارید مردم ایران تعیین کنند که چه کسی را برای رهبری می‌خواهند. اما به‌ویژه در هفته‌های اخیر، می‌بینید که آن‌ها چه نامی را صدا می‌زنند. نام چه کسی را زمزمه می‌کنند؟   این نام من است.   وفکر می‌کنم سابقه ۴۶ ساله من و تعهد من برای آزادسازی این کشور و در نهایت دستیابی به یک جایگزین دموکراتیک از طریقانتخابات آزاد، تا مردم ایران آینده خود و رهبری خود را تعیین کنند، در آنجا است. من از این واقعیت که آن‌ها از نقش منحمایت کرده‌اند و از من خواسته‌اند که به عنوان رهبر قدم بردارم، متواضع هستم.

❊ جمعه – ۳ بهمن ۱۴۰۴ (حدود ساعت ۰۰:۱۳ بامداد به وقت ایران) = ۲۳ ژانویهٔ ۲۰۲۶

در بحبوحه آنچه در حال رخ دادن است، می‌توانم شما را با آخرین اخباری که از خودِ ایران دارم به‌روز کنم. من همین الانتماسم با یک زندانی سیاسی که توانسته بود به اینترنت وصل شود تمام شد و وضعیت در صحنه این است: این یک جنگمداوم بین مردم و این رژیم است. رژیم آن‌ها را قتل‌عام کرده است و در تاریکی مطلق، وحشی‌گری بیشتری انجام می‌دهد؛ تاجایی که به دستور مستقیم خامنه‌ای در بیمارستان‌ها به مردم شلیک می‌کنند تا کسی را که حتی زخمی شده، زنده نگذارند.

این میزان از وحشی‌گری آن‌هاست و اعدادی که شما ذکر کردید درست است؛ ما پیش‌بینی می‌کنیم حداقل ۲۰،۰۰۰ نفر در سراسرکشور کشته شده باشند. اکنون نکته‌ای که دنیا و این مخاطبان باید بدانند این است که این ایرانیان شجاع می‌گویند: “ما نهتنها برای آزادی خود، بلکه برای رهایی جهان از این رژیم تروریستی می‌جنگیم.”

تعهد آن‌ها این است که تا آخر بجنگند و این شتابی است که ما اکنون داریم. آنچه می‌تواند شرایط را به نفع آن‌ها تغییر دهد،خنثی‌سازی ضروری ابزارهای سرکوب رژیم است؛ که تنها بر اساس آنچه رئیس‌جمهور چند روز پیش گفت، می‌تواند اتفاقبیفتد و برای رژیم پیامد سنگینی خواهد داشت

https://www.instagram.com/ali.sedarat/reel/DYyLcmQty9u/

https://www.instagram.com/ali.sedarat/reel/DYve08dNirW/

https://www.instagram.com/ali.sedarat/reel/DYUFL_wOGwc/

https://www.instagram.com/ali.sedarat/reel/DYDYMPxPX-s/

https://www.instagram.com/ali.sedarat/reel/DX29cU8tM14/

https://www.instagram.com/ali.sedarat/reel/DXQmjyrjRv3/

https://www.instagram.com/ali.sedarat/reel/DW3Fp-XjRQs/

https://www.instagram.com/ali.sedarat/reel/DVm8JgijbkB/

https://www.instagram.com/ali.sedarat/reel/DVhqN85DbNx/

Israel’s War Obsession and the Urgency of Palestinian Leverage

https://sedarat.substack.com/p/34e

یک نظرسنجی که توسط موسسه دموکراسی اسرائیل در تاریخ ۲ و ۳ مارس انجام شد، نشان داد که ۹۳ درصد از یهودیان اسرائیلی از حمله مشترک آمریکا و اسرائیل به ایران حمایت می‌کنند. این حمایت در تمام جناح‌های سیاسی وجود دارد.

همین شور و شوق برای جنگ، نسل‌کشی غزه و جنگ‌ها و تشدیدهای مختلف در لبنان را به دنبال داشت.

حتی یائیر لاپید، نخست وزیر سابق – که اغلب و به دروغ در خارج از کشور به عنوان «کبوتر» تبلیغ می‌شد – کاملاً از این جنگ‌ها حمایت کرد و پس از آتش‌بس ایران اذعان کرد که اسرائیل با «اجماع نادر» وارد آنها شده است و او «از همان لحظه اول» از آنها حمایت کرده است.

انتقادات مکرر او، مانند دیگر سیاستمداران اسرائیلی، نه از جنگ، بلکه از شکست نتانیاهو در ارائه یک نتیجه استراتژیک است.

و این تمایز حیاتی است. اسرائیلی‌ها عمدتاً از جنگ‌ها حمایت می‌کنند، اما بسیاری دیگر به نتانیاهو برای تبدیل ویرانی به پیروزی استراتژیک اعتماد ندارند.

تا اواسط آوریل، ۹۲ درصد از یهودیان اسرائیلی به ارتش به خاطر مدیریت جنگ ایران امتیاز بالایی دادند ، اما تنها ۳۸ درصد به دولت امتیاز بالایی دادند . به عبارت دیگر، مردم هنوز به جنگ اعتقاد دارند اما به طور فزاینده‌ای به رهبری که آن را به راه انداخته است، شک دارند.

اما در محاسبات نظامی و استراتژیک خود اسرائیل، این موضوع اهمیت فوق‌العاده‌ای دارد. جنگ‌های این کشور از نظر تاریخی از یک مدل آشنا پیروی کرده‌اند: درهم شکستن مقاومت، تحمیل سلطه نظامی و سیاسی، و تبدیل خشونت در میدان نبرد به گسترش استعماری. نتانیاهو هیچ‌کدام از این‌ها را عملی نکرد…

حتی اگر نتانیاهو، که اکنون از نظر سیاسی تضعیف شده و پا به سن گذاشته است، از صحنه سیاسی خارج شود، الگوی اساسی دست نخورده باقی خواهد ماند.

https://www.instagram.com/reel/DWGwKwsjZdU/?igsh=MW1uMG9vN3VucGNuNQ==

دوشنبه ۴ خرداد ۱۴۰۵ | ۲۵-۰۵-۲۰۲۶

روز ۸۷ از ۹اسفند۱۴۰۴، شروع تجاوزات جدید رژیم اسرائیل و امریکا به وطن («سفر تفریحی کوتاه» “little excursion” =سفرتعطیلاتی یکی-دو–سه روزهٌ ترامپ)؛ و روز ۴۷ از ۱۹فروردین۱۴۰۵ اعلام «آتش‌بس ’موقت‘» دو‌هفته‌ای!

How the IRGC’s shadow economy keeps Iran’s nuclear program alive – analysis

How Iran is financed, and why US attempts to pressure Iran in the Strait of Hormuz have failed

https://www.hrw.org/report/2026/05/25/from-bogota-to-el-fasher/the-uaes-role-in-the-deployment-of-colombian-fighters

From Bogotá to El Fasher

The UAE’s Role in the Deployment of Colombian Fighters and Other Backing to the Rapid Support Forces in Sudan

سه شنبه ۵ خرداد ۱۴۰۵ | ۲۶-۰۵-۲۰۲۶

افشاگریِ هاآرتز: ارتش رژیم اسرائیل در قاچاق کالا به داخل غزه دست داشته است!

Hegemony? What is hegemony? Is the United States losing it?

قطر حاضر است مبلغی بیشتر از ۶ میلیارد دلار به ایران بدهد

…باید به این نکته توجه کنیم که در حال حاضر مبلغ ۶ میلیارد دلار از دارایی‌های جمهوری اسلامی ایران در قطر موجود است و قطری‌ها در هفته‌های اخیر اعلام کرده‌اند که آماده پرداخت این پول و حتی مبالغی فراتر از آن هستند. اما آمریکایی‌ها پس از توافق اولیه که از جانب میانجی پاکستانی به ایران اعلام شد، اظهار داشتند که این پول در فرآیند توافقات آزاد خواهد شد.

حضور رئیس بانک مرکزی در این هیئت برای تسهیل امور و حل مسائل فنی، اقتصادی و بانکی مربوط به شماره حساب‌ها و موارد مشابه است تا شرایط انتقال این دارایی‌های بلوکه‌شده که قرار بود حدود دو سال پیش به ایران منتقل شود و آمریکایی‌ها مانع آن شده بودند، تسهیل گردد.

U.S. Bombs Iran Despite Peace Talks; Israel Strikes Lebanon to “Force Trump’s Hand”: Negar Mortazavi

قطر تکذیب کرد / قرار نیست ۱۲ میلیارد دلار به ایران بدهیم

 ماجد الانصاری، سخنگوی وزرات خارجه قطر در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «گزارش‌هایی که ادعا می‌کنند دولت قطر مبلغ ۱۲ میلیارد دلار به ایران ارائه کرده است تا تضمین رسیدن به توافق حاصل شود، فاقد صحت هستند و توسط طرف‌هایی دست به دست می‌شوند که به دنبال ناکام گذاشتن توافق و تضعیف تلاش‌های دیپلماتیک برای کاهش تنش و تقویت ثبات در منطقه‌اند.» «تلاش‌های دیپلماتیک قطر، که با هماهنگی شرکای منطقه‌ای انجام می‌شود، واضح و آشکار است، و این روایت‌ها چیزی جز تلاش‌های ناامیدانه برای خدشه‌دار کردن اعتبار دولت قطر به عنوان بازیگری بین‌المللی قابل اعتماد در ساختن صلح نیستند.»

https://enghelabe-eslami.de/83192/

جنگنده‌‌های آمریکایی دو قایق نیروی دریایی سپاه را هدف قرار دادند

قرار بود ۱۲ میلیارد دلار پول‌‌ بلوکه شده ایران از طریق روسیه وارد شود که آمریکا مانع شد شاید تفاهم‌نامه بیشتر از یک برگ نباشد/ ترامپ در توییت‌هایش رویاپردازی‌ می‌کند عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به سفر همزمان مقامات ایرانی به قطر، از…

سردار شکارچی: اگر جنگ دوباره آغاز و از صادرات ایران جلوگیری شود، از خروج نفت از منطقه جلوگیری می‌کنیم سخنگوی ارشد نیرو‌های مسلح گفت: حملات ایران در صورت ورود منطقه به دور دیگری از جنگ فراتر از مرز‌های منطقه خواهد رفت و بسیار شدیدتر، سنگین‌تر، خشونت‌آمیز‌تر و قوی‌تر…

مهدی زارع زمین شناس . آماده دو برابر شدن قیمت سوخت و غذا تا پایان سال باشید  جنگ ایران و سوپر ال‌نینو، جهان را به سمت قحطی و گرانی می‌برد | آماده دو برابر شدن قیمت…

مذاکرات با ایران به خوبی پیش می‌رود یا یک توافق عالی برای همه خواهد بود، یا اصلاً توافقی در کار نخواهد بود پس از تمام تلاش‌های امریکا، باید اجباری باشد که همه کشورها از جمله عربستان قطر، پاکستان، ترکیه، مصر و اردن پیمان‌های ابراهیم را امضا کنند / باید با امضای فوری عربستان و قطر آغاز شود و بقیه کشورها نیز از آنها پیروی کنند

 قالیباف رئیس‌ مجلس ماند انتخابات هیأت‌ رئیسه مجلس در اجلاسیه سوم، امروز برگزار شد. قالیباف برای هفتمین سال متوالی بر صندلی پارلمان تکیه زد و رئیس…

ابلاغ مصوبه بازگشایی اینترنت بین الملل به وزارت ارتباطات مصوبه ستاد راهبری و ساماندهی فضای مجازی برای بازگشت اینترنت به وضعیت قبل از دی ماه ۱۴۰۴ دقایقی قبل توسط رئیس جمهور جهت اجرا به وزارت ارتباطات ابلاغ شد. ستاد…

اتصال گوشی‌ها در انتظار امضای رئیس‌جمهور است؛ گام اول برای بازگشایی اینترنت برداشته شد. ستاد راهبری و ساماندهی فضای مجازی که ریاست آن با محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهوری، است، تصویب کرد…

U.S. Attacks Southern Iran as Ceasefire Negotiations Continue

چهارشنبه ۶ خرداد ۱۴۰۵ | ۲۷-۰۵-۲۰۲۶

Iran did not win the war, it won something more dangerous The war didn’t collapse Iran. It cemented its control over Hormuz, rewired its alliances, and strengthened the very institutions the US targeted. The central analytical failure of the campaign against Iran was the assumption that destroying its central command would produce “institutional collapse.” The US and Israel designed a decapitation strategy against a military that had spent at least 17 years specifically engineering itself to survive decapitation. US Gen. Dan Caine, chairman of the Joint Chiefs of Staff, told reporters at a Pentagon press conference on May 4 that Iran’s command structure was “very fractured” and that it was “struggling to maintain control down echelon at the edge.” Nevertheless, the CIA confirmed this week that, even after 70 days of the most intensive American air campaign since Iraq 2003, Iran’s military capacity has not collapsed. Iran’s Mosaic Defense doctrine, formalized under Islamic Revolutionary Guard Corps commander Mohammad Ali Jafari in 2008, had already restructured the IRGC into 31 provincial commands, one for Greater Tehran and one for each of Iran’s 30 other provinces. Each operates as a self-sustaining military entity with its own intelligence apparatus, weapons stockpiles, communication systems, and pre-delegated authority to act without direction from central command. The fourth successor protocol designates three to seven replacements for every critical position. When supreme leader Khamenei was killed on February 28, the system did not pause, panic, or surrender. It activated.

Iranian Foreign Minister Abbas Araghchi confirmed the architecture on March 1 when he wrote: “Our military units are now, in fact, independent and somewhat isolated, and they are acting based on general instructions given to them in advance.” That statement was not an admission of weakness. It was a description of the doctrine executing exactly as designed.IRGC-linked media published this week a formal three-step governance model for the Hormuz submarineInternet cables. The cables carry more than $10 trillion in daily financial transactions. The proposal requires foreign operators, specifically naming Google, Meta, and Microsoft, to obtain Iranian permits and pay tolls, operate under Iranian law, and assign maintenance and repair rights exclusively to Iranian companies. This is not a threat. It is a published regulatory framework, legally grounded in Iran’s non-accession to UNCLOS and its claim to sovereign authority over the seabed beneath the strait. Not a single technology company listed on the NYSE and London Stock Exchange with Gulf data center exposure has priced this risk into current valuations….China has blocked secondary sanctions on refiners buying Iranian oil through a formal blocking rule, the first invocation of that regulatory tool in Chinese history.

«کد سیاه» یا Code Noir مجموعه‌ای از مقررات سلطنتی فرانسه درباره برده‌داری در مستعمرات بود که در قرن ۱۷ تدوین شد وبه‌ویژه برای تنظیم وضعیت بردگان آفریقایی در مستعمرات کارائیب و دیگر قلمروهای فرانسه به‌کار می‌رفت. بر اساس خبرهایمنتشرشده، مجلس ملی فرانسه به‌تازگی با رأیی تقریباً بی‌سابقه و بدون مخالفت، طرح لغو رسمی این متن تاریخی و دیگرمقررات مرتبط با برده‌داری را تصویب کرده است.

«کد سیاه» چه بود؟ این قانون در اصل برای سامان‌دادن به نظام برده‌داری در مستعمرات فرانسه نوشته شد و یکی از نمادهایحقوقی دوران استعمار و برده‌داری به شمار می‌آید. اهمیت آن امروز بیشتر تاریخی و نمادین است، چون یادآور نقش دولتفرانسه در تثبیت برده‌داری است.

رأی اخیر چه معنایی دارد؟ طبق گزارش‌ها، نمایندگان فرانسه لغو رسمی این متن و سایر اسناد قدیمی مرتبط با برده‌داری راتأیید کرده‌اند. این رأی بیشتر جنبه نمادین و تاریخی دارد، چون هدفش پاک‌کردن یک میراث حقوقیِ دوران استعمار از نظامحقوقی فرانسه است.

چرا خبر مهم شد؟ مهم‌ترین دلیل، اجماع کامل نمایندگان در تصویب آن بود؛ گزارش‌ها از رأیی «بدون مخالفت» یا «به‌اتفاق آرا» خبر داده‌اند. همچنین این تصمیم در فضای فعلی فرانسه، بخشی از بحث گسترده‌تر درباره حافظه تاریخی، استعمار، وبازشناسی گذشته برده‌داری است.

نکته تاریخی: «کد سیاه» فقط یک متن حقوقی قدیمی نبود؛ بلکه یکی از ابزارهای قانونی‌سازی برده‌داری در امپراتوریاستعماری فرانسه محسوب می‌شد. به همین خاطر، لغوش برای بسیاری از ناظران یک اقدام نمادین مهم در بازنگری تاریخیفرانسه است.

ترامپ در نشست کابینه: هنوز از توافق با ایران راضی نیستیم، «پس از تحویل اورانیوم هم تحریم‌ها لغو نمی‌شود»

اختلاف بر سر پول‌های بلوکه‌شده و هرمز؛ مذاکرات ایران و آمریکا وارد مرحله حساس شد در حالی که مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا با میانجیگری قطر همچنان ادامه دارد، تحولات عصر چهارشنبه ۲۷ مه ۲۰۲۶ نشان می‌دهد گفت‌وگوها وارد مرحله‌ای حساس و پیچیده شده…

گزارش نیویورک‌تایمز از حمله اخیر آمریکا به جنوب ایران؛ واشنگتن «دفاعی» خواند، تهران نقض آتش‌بس دانست روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی درباره حملات اخیر آمریکا به جنوب ایران نوشت که نیروهای آمریکایی چندین هدف نظامی در سواحل جنوبی ایران و اطراف تنگه هرمز را هدف..

روز پنجاهم آتش‌بس؛ هرمز همچنان ملتهب، مذاکرات در مسیر تفاهم اولیه

به گزارش هارتز: ارتش رژیم اسرائیل کل منطقه جنوب لبنان را «منطقه جنگی» اعلام کرد!

ترامپ:… در صورتیکه سعودی و قطر و سایر کشورهای عربی به قرارداد ابراهیم نپیوندند و روابط خود را با اسرائیل عادی نکنند، به نتیجه رسیدن مذاکرات با ایران، مورد تردید قرار خواهد گرفت! …من از تمام این کشورها، «درخواست مجبورانه» می‌کنم که فورا به پیمان ابراهیم را امضا کنند!«پس از تمام کارهایی که توسط ایالات متحده انجام شده تا تلاش کند این معمای بسیار پیچیده را کنار هم قرار دهد، باید اجباری باشد که همه این کشورها حداقل، به طور همزمان، به توافق‌های ابراهیم بپیوندند. این مهم‌ترین توافقی خواهد بود که هر یک از این کشورهای بزرگ، اما همیشه در تعارض، تا به حال امضا خواهند کرد. بنابراین، من به‌طور اجباری درخواست می‌کنم که همه کشورها فوراً توافق‌های ابراهیم را امضا کنند.» او همچنین گفت با این‌که درباره پایان جنگ با رژیم ایران صحبت می‌شود، مطمئن نیست آمریکا باید توافقی را امضا کند اگر عربستان سعودی و دیگر کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس حاضر نشوند به پیمان ابراهیم بپیوندند. ترامپ در این نشست تاکید کرد: «آن‌ها این را به ما بدهکارند.»

عمان مثل بقیه رفتار خواهد کرد، وگرنه ما انها را منفجر خواهیم کرد! Oman will behave just like everybody else, or we will have to blow them up.

ایران چگونه جنگنده‌های آمریکایی را هدف قرار داد؟ موشک دوش‌پرتاب علیه اف-۱۸

به گزارش فرانس ۲۴، بنابر گزارشی که سرویس پژوهشی کنگره آمریکا در ۱۳ مه منتشر شد، دست‌کم ۴۲ هواپیمای آمریکایی در جریان جنگ اخیر با ایران نابود شدند یا آسیب‌ دیدند. اگرچه این گزارش علت دقیق آسیب در هر مورد را روشن نمی‌کند، توضیحات آن نشان می‌دهد که ده‌ها هواپیما، از جمله یک اف-۱۵، یک اف-۱۸ و یک ام‌سی-۱۳۰، با سامانه‌های پدافند هوایی قابل حمل توسط نفر «منپدز» (MANPADS) یا سامانه‌های موشکی زمین‌به‌هوای ارتفاع پایین ایران سرنگون شدند یا دست‌کم آسیب دیدند. سامانه‌های «منپدز»، موشک‌های هدایت‌شونده سبکی هستند که می‌توانند توسط یک نیرو به کار گرفته شوند و برای ردیابی هواپیما نیازی به رادار ندارند. با این حال، برد آن‌ها محدود و بین ۵ تا ۱۰ کیلومتر است و کلاهک‌های کوچک آن‌ها که معمولا بین ۱ تا ۳ کیلوگرم وزن دارند، گاهی قدرت کافی برای نابود کردن هدف را ندارند و تنها آسیب جزئی وارد می‌کنند. منپدز ارزان و قابل جابجایی است و تولید و استفاده از آن نیز آسان است. در عین حال شناسایی آن دشوار است. «سامانه‌های منپدز می‌توانند برای هواپیماها سلاح‌هایی غافلگیرکننده و خطرناک باشند. می‌توان آن‌ها را جابه‌جا کرد و چون از هدایت فروسرخ استفاده می‌کنند، هیچ سیگنالی از خود منتشر نمی‌کنند و هیچ نوع انتشار امواجی ندارند. در نتیجه، می‌توانند کاملا پنهان بمانند و آماده شلیک باشند.» «این سامانه‌ها ابتدا به طور دقیق روی دمای موتور هواپیما قفل می‌کنند. سامانه‌های پیشرفته‌تر با حسگرهای حساس‌تر، می‌توانند روی بدنه هواپیما نیز قفل کنند و اصطکاک ناشی از جریان هوا روی بدنه و گرمای تولیدشده را تشخیص دهند. آن‌ها همچنین می‌توانند در نزدیکی هواپیما منفجر شوند. یعنی حتی اگر مستقیما به آن برخورد نکنند، همچنان می‌توانند به هدف آسیب بزنند.» احتمالا مهم‌ترین استفاده از منپدزهای تولید ایران در سوم آوریل و سرنگون شدن جنگنده اف-۱۵ آمریکایی بود. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در آن زمان تایید کرد که این جنگنده توسط یک موشک دوش‌پرتاب سرنگون شده است. ایران تولید «میثاق-۱» را در اوایل دهه ۲۰۰۰ و بر پایه سامانه چینی «کیودبلیو-۱ ونگارد» آغاز کرد. از آن زمان، نسخه‌های پیشرفته‌تر «میثاق-۲» و «میثاق-۳» را توسعه داده است. این نسخه‌های جدید به فیوزهای لیزری مجهز هستند و برد موثر آن‌ها پنج کیلومتر است. در گزارشی که نیویورک‌تایمز در ۱۸ مه منتشر کرد، یک مقام نظامی هشدار داد که «سرنگونی جنگنده اف-۱۵ای در ماه گذشته و آتش زمینی که به یک اف-۳۵ اصابت کرد، نشان داد تاکتیک‌های پروازی آمریکا به شکلی بیش از حد قابل پیش‌بینی شده بود که به ایران اجازه می‌داد توانمندتر در برابر آن‌ها دفاع کند.»

با وجود بارندگی های خوب؛ احتمال کمبود آب شرب برای مشهد، تهران، ساوه، اراک و کرج وجود دارد

فایننشال تایمز: مذاکرات ایران و آمریکا؛ موضوع برنامه هسته‌ای و تحریم‌ها به مذاکرات بعدی موکول خواهد شد

ادامه مذاکرات ایران و آمریکا زیر سایه تنش در خلیج فارس

قطر حاضر است مبلغی بیشتر از ۶ میلیارد دلار به ایران بدهد

ادامه حملات اسرائیل به لبنان؛ بیروت از نقض آتش‌بس سخن گفت

پنجشنبه ۷ خرداد ۱۴۰۵ | ۲۸-۰۵-۲۰۲۶

“From Bogotá to El Fasher”: How UAE Trained Colombian Mercenaries to Fight Alongside RSF in Sudan Colombian mercenaries accused of committing war crimes in Sudan were trained on military bases in the United Arab Emirates, according to a new report from Human Rights Watch. The group’s investigation outlines how, since 2024, the Abu Dhabi-based security company Global Security Services Group hired hundreds of Colombian private military contractors, who were then deployed to Sudan to fight alongside the Rapid Support Forces. Human Rights Watch found evidence that the private military contractors were in El Fasher in October 2025, when the RSF seized the key city and committed widespread massacres and rape. The report adds to evidence of the UAE’s involvement in the war in Sudan, despite the government’s repeated denials. “UAE’s apparent support to the RSF is part of a broader pattern whereby the UAE has been intervening in neighboring conflicts for over a decade … to project its political and economic influence abroad,” says Human Rights Watch researcher Joey Shea. “The UAE still has not received any accountability and has not yet been called out by name by the international community. And in the context of Sudan, we’re still relying on these ambiguous and weak statements calling out ‘external actors’ fueling the war, rather than naming names and calling out the UAE.” …UAE’s apparent support to the RSF is part of a broader pattern whereby the UAE has been intervening in neighboring conflicts for over a decade. Human Rights Watch has consistently documented how the UAE has intervened, as far back as Yemen in 2014, 2015, and then in Libya in the war between 2019 and 2020, and now in Sudan. And we really see how the UAE uses these neighboring conflicts to project its political and economic influence abroad. And again, Human Rights Watch has documented scores of human rights violations that are linked with UAE’s intervention. In Yemen — in both Yemen and Libya, we documented scores of indiscriminate and disproportionate airstrikes on civilians and civilian objects. And particularly in southern Yemen, we also documented how the UAE financed, trained and supported abusive local forces, which detained civilians in terribly violent counterterrorism operations. So, it’s not just about Sudan. And with each of these, you know, very violent interventions, the UAE still has not received any accountability and has not yet been called out by name by the international community. And in the context of Sudan, we’re still relying on these ambiguous and weak statements calling out external actors fueling the war, rather than naming names and calling out the UAE….

معلولان بی‌پناه‌تر از همیشه؛ مسئولان شرایط بحرانی را درک کنند عرصه زندگی هر روز برای شهروندان تنگ‌تر از روز قبل می‌شود و نفس‌های مردم از گرانی، درآمد کم و موج بیکاری هر روز بیشتر بر سینه سنگینی می‌کند. اما…

Trump Threatens to Blow Up Oman as U.S. Strikes Southern Iran

Israel Intensifies Attacks on Southern Lebanon, Expanding Evacuation Orders

Israeli Strikes Kill at Least 10 Palestinians in Gaza During Eid al-Adha Holiday

Pentagon Says It Blew Up Another Ship in Eastern Pacific, Killing Two People

WHO Warns DRC Faces a “Catastrophic Collision” of Disease and Conflict

FBI Arrests Senior CIA Official, Finding Gold Bars Worth More Than $40M in His Home

Ex-Nuclear Negotiator on U.S.-Iran Talks, Abraham Accords & Trump’s Threat to Blow Up Oman TRUMP: It’s international waters. Nobody’s going to control it. We’re going to watch over it. We’ll watch over it. But nobody’s going to control it. That’s part of the negotiation that we have. They would like to control it. Nobody is going to control it. It’s international waters. And Oman will behave just like everybody else, or we’ll have to blow them up. They understand that. They’ll be fine…… And we’d like to have the countries we were talking about — Saudi Arabia, UAE, Qatar and the others — we’d like to have them immediately join the — and Steve Witkoff is working on that with Jared and some others, but we’d like to have them join the Abraham Accords. It will be historic if they do it. And we would — I think they — I think they owe that to us, to be honest. … I’m not sure we should make the deal if they don’t sign.

جمعه ۸ خرداد ۱۴۰۵

خبرهایی راجع به روز پنجاه و یکم “آتش بس” موقت بین رژیم ولایت فقیه و رژیم امریکا آخرین اخبار مربوط به روز پنجاه و یکم آتش بس (۸ خرداد ۱۴۰۵) به شرح زیر است:….

ادامۀ بحث ها در بارۀ پیش‌نویس یادداشت تفاهم جدید بین رژیم ولایت فقیه و رژیم امریکا/ سرمایه‌ گذاری های امریکایی ساختمانی و املاکی در ایران؟ نیویورک‌تایمز نوشت: برای هفته‌ ها، واسطه‌های بین ایران و ایالات متحده آمریکا تلاش کرده‌اند توافق اولیه‌ای را نهایی کنند که به طور بالقوه به جنگ پایان دهد. این تلاش‌ها…

فاصله گیری افکار عمومی اروپایی ها از اتکا به رژیم امریکا: نتایج یک نظرسنجی جدید که روز جمعه منتشر شد، نشان می‌دهد که اکثر اروپایی‌ها از سیاست خارجی مستقل‌ تر اتحادیه اروپا که از اتکا به ایالات متحده آمریکا فاصله می گیرد، حمایت می‌ کنند.

ناتوانی ارتش امریکا در ادامۀ تجاوز نظامی به ایران: روزنامه هاآرتص در گزارشی نوشت که افشای اطلاعات از سوی پنتاگون علیه اسرائیل، حامل این پیام روشن است که آمریکا تمایلی به ادامه جنگ با ایران ندارد و..

کاهش شدید مستمر توان خرید کارگری و … و عدم توان تأمین حداقل‌ های معیشتی یک فعال صنفی کارگران ساختمانی گفت: کارگران ساختمانی از آسیب‌ پذیر ترین اقشار جامعه هستند و افزایش هزینه‌ های زندگی، اجاره مسکن، درمان و مواد غذایی، فشار سنگینی بر…

حضور نیروهای نظامی اسرائیلی در صحرای عراق؟ منابع عبری از افشای جزئیات تازه درباره یک پایگاه مخفی رژیم صهیونیستی در صحرای عراق خبر می‌دهند؛ پایگاهی که گفته می‌شود در حدفاصل کربلا و نجف فعال بوده و…

تجاوز نظامی به ایران و آموزش های کم کیفیت مجازی و افت تحصیلی/ رتبۀ آخر ۵۷ بر روی ۵۷ دانش آموزان ایرانی در آخرین آزمون پرلز روزبه حمیدیان: با افزایش تعطیلی و غیرحضوری شدن مدارس ایران، این نگرانی بین خانواده‌ها و معلمان ایجاد شده که دانش‌آموزان با افت تحصیلی جدی رو‌برو شوند. مرکز پژوهش‌های مجلس…

اتصال مجدد شبکه خطوط اینترنت ثابت/ بررسی برخی زیان های قطع اینترنت: رئیس هیأت مدیره انجمن بلاکچین ایران با استقبال از بازگشایی اینترنت، آنهم پس از حدود ٣ ماه، بر ضرورت تدوین پروتکل پایداری اینترنت در زمان بروز بحران تأکید…

اقتصاد ایران از حدود ۳۸ سال قبل در اسارت شوک‌ های درونی/ رشد نقدینگی بالغ بر ١۰۲۵۰ درصدی طی ٢٠ سال با رشد تولید فقط ۳۶ درصدی رئیس مؤسسه دین و اقتصاد گفت: تجربه تاریخی ایران نشان می‌دهد که اتفاقا ایرانی‌ ها در برابر تهدیدها آگاه می‌شوند و نسبت‌سنجی می‌کنند. بخش بزرگی از توانایی ایران در…

بازدارندگی ترکیبی توان های نظامی و اقتصادی و فناوری و دیپلماسی فعال چینی در نگاه چین، عناصر قدرت باید «با هم» کار کنند. اگر کشوری هم‌زمان قدرت نظامی قابل توجه، زنجیره تأمین قدرتمند، فناوری پیشرفته و روابط سیاسی فعال داشته باشد، بازدارندگی…

Iran Won’t Confirm Trump Administration’s Claim That a Peace Deal Is “Very Close”

Treasury Secretary Scott Bessent: “…I think the president wanted to punctuate freedom of navigation in the strait. I had a call with the Omani ambassador this morning, and he assured me that there were no plans for tolling the strait.”

Netanyahu Orders Israel’s Army to Seize 70% of Gaza Strip

Israel Bombs Beirut and Expands Assault on Southern Lebanon

U.S. Inflation Hit 3.8% in April, Its Highest Rate Since 2023

Pentagon Awards Dell a Contract Worth Nearly $10 Billion After Trump Purchases Shares

Guatemala Denies Reports It Agreed to Allow U.S. Strikes Against Narcotraffickers

شنبه ۹ خرداد ۱۴۰۵ | ۳۰-۰۵-۲۰۲۶

آرمین قسیم; چه کسانی از رضا پهلوی حمایت میکنند؟

مجتبی چه می‌نویسد؟ کلمات کلیدی در نامه‌های منسوب به جانشین خامنه‌ای یک رهبر بدون تصویر، یک رهبر بدون صدا سه‌ماه پس از کشته شدن «علی خامنه‌ای» در حمله آمریکا و اسراییل.  در تهران بیش از دو ماه است که رهبری بر…

سازمان ملل اسرائیل و روسیه را به لیست سیاه خشونت جنسی در جنگ‌ها اضافه کرد سازمان ملل در گزارش سالانه خود درباره خشونت جنسی مرتبط با درگیری‌ها، اعلام کرد آمار جهانی این جنایات بیش از دو برابر سال قبل است. برای نخستین بار اسرائیل…

U.N. Adds Israel to “Blacklist” for Sexual Violence in Conflict Zones

روزگار سیاه خلیج فارس | پشت پرده سکوت محیط‌زیست در بحران آلودگی نفتی لاوان چند هفته پس از حمله به تأسیسات نفتی لاوان، لکه‌های نفتی حالا به سواحل مرجانی جزیره شیدور رسیده‌اند؛ منطقه‌ای حفاظت‌شده که زیستگاه لاک‌پشت‌های پوزه‌عقابی و پرندگان مهاجر است. در…

تهران؛ شهر جیب‌های خالی/ لایه‌های پنهان فقر در پایتخت با بازگشت نسیه‌ و حذف رفاه طبقه متوسط در هیاهوی پیاده‌روهای شلوغ تهران، جایی میان شتاب ناگزیر آدم‌هایی با جامه‌های آراسته و کیف‌های چرمی اداری، بحرانی خاموش در جریان است که دیگر پشت صورت‌های سرخ‌شده با سیلی،…

پایان بی‌نتیجه جلسه اتاق وضعیت ترامپ درباره توافق با ایران؛ ماجرای صندوق ۳۰۰ میلیارد دلاری چیست؟ ترامپ روز جمعه جلسه‌ای را با مشاورانش در اتاق وضعیت کاخ سفید درباره توافق با ایران برگزار کرد. اگرچه او پیش از این جلسه گفته بود که برای گرفتن…

تیر خلاص اردوغان به پیکر دموکراسی/ چگونه رئیس جمهور ترکیه از دستگاه قضایی برای مهندسی اپوزیسیون استفاده کرد/ قلیچ‌دار اوغلو مخالف منصوب حاکم تازه‌ترین حکم دستگاه قضای ترکیه برای برکناری رهبر جدید بزرگ‌ترین حزب مخالف دولت و انتصاب رهبر قبلی به جای او، نگرانی‌ها را در مورد آینده دموکراسی در ترکیه افزایش…

آیا توافق موقت ایران و آمریکا در آستانهٔ رسیدن به مرحلهٔ پایانی است؟ با وجود انتشار گزارش‌های ضدونقیض از تهران و واشینگتن دربارهٔ احتمال یک توافق موقت، کاخ سفید هنوز به‌طور شفاف اعلام نکرده است که آیا دو کشور به توافق نزدیک…

شاخه محرمانه موساد: «کار ما با ایران تمام نشده»  گفت‌وگوی رسانه “اسرائیل هیوم” با رئیس پیشین “شاخه نفوذ” موساد در ایران و لبنان زمانی که “دیوید (دادی) بارنیا” رئیس موساد شد، بازوی دیگری را برای بی‌ثبات‌سازی ایران ایجاد کرد….

جنگ؛ انتخابی پرهزینه‌تر از همیشه در سال‌های اخیر، جهان شاهد خونبارترین دوره جنگی پس از پایان جنگ سرد بوده است. تنها بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۴ حدود ۷۵۰ هزار نفر در جنگ‌ها با گلوله…

۸۱ درصد رزیدنت‌ها در فکر مهاجرت؛ ۷۹ درصد از ورود به رزیدنتی پشیمان‌اند سخنگوی انجمن روانپزشکان ایران اعلام کرد: از میان ۲۵۴ دستیار پزشکی، ۸۱/۵ درصد اعلام کرده‌اند که تمایل به مهاجرت دارند. همچنین ۷۹/۵ درصد بیان کرده‌اند که اگر پیش از…

یکشنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۵

مرگ تدریجی قلب تپنده اقتصاد گیلان/تالاب انزلی دیگر هویت خود را از دست داده است یک فعال حوزه محیط زیست نسبت به وضعیت بحرانی تالاب بین‌المللی انزلی هشدار داده می‌گوید ادامه روند کنونی انزلی را نه فقط با یک فاجعه زیست‌محیطی، بلکه به یک…

نگاهی به کارنامه رئیس مرکز ملی فضای مجازی جلسه ستاد ویژه ساماندهی و راهبری فضای مجازی در تاریخ ۴ خرداد ۱۴۰۵ به ریاست محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، برگزار شد. این ستاد با ۹ رأی موافق، بازگشایی..

دوشنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۵ | ۰۱-۰۶-۲۰۲۶

روز  ۹۴ از ۹اسفند۱۴۰۴، شروع تجاوزات جدید رژیم اسرائیل و امریکا به وطن («سفر تفریحی کوتاه» “little excursion” =سفر تعطیلاتی یکی-دو–سه روزهٌ ترامپ)؛ و روز ۵۴ از ۱۹فروردین۱۴۰۵ اعلام «آتش‌بس ’موقت‘» دو‌هفته‌ای!

طرح تعیین رژیم حقوقی تنگه هرمز در قالب ۱۲ ماده و با قید دو فوریت به صحن مجلس می‌آید  تمامی ابعاد حقوقی و فنی در متن نهایی مورد توجه قرار گرفته است نماینده مردم ابهر، خرمدره و سلطانیه در مجلس از نهایی شدن طرح تعیین رژیم حقوقی تنگه هرمز…

قوه قضاییه:۲ عامل اصلی اعتراضات دی ماه ۱۴۰۴ را به دار آویخت – قوه قضاییه اعلام کرد: «مهرداد محمدی‌نیا» فرزند محرم و «اشکان مالکی» فرزند علی، از عوامل اصلی آتش‌زدن مسجد جعفری در محله کوی نصر تهران که اقدام به…

افشاگری رسانه عبری از طرح بزرگ اسرائیل برای غزه/ صهیونیست‌ها چه در سر دارند؟  یک رسانه عبری اعلام کرد که طرح تخریب کامل نوار غزه برای ورود به مرحله اخراج ساکنان آن انجام می‌شود. روزنامه هاآرتص در مقاله‌ای فاش کرد اسرائیل طرح بزرگی…

فشار گرانی بر گلوی خانوار / کمتر از ۵۰ درصد نیاز مردم به لبنیات تأمین می‌شود مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با هشدار درباره کاهش مصرف لبنیات و مواد مغذی در پی گرانی‌ها، از بررسی طرح کارت اعتباری خرید لبنیات و نگرانی همزمان از…

اظهارات جدید مکرون درباره توافق سریع ایران و آمریکا اولویت به بازگشایی فوری تنگه هرمز بدون هیچ‌گونه پیش‌شرطی داده شود   رئیس‌جمهوری فرانسه ضمن تأکید بر لزوم دستیابی سریع به توافق میان آمریکا و ایران، خاطر نشان ساخت که…

روایت روزنامه آمریکایی از بن‌بست ترامپ در سه پرونده مهم/ جنگ و مذاکرات با ایران وارد مرحله‌ای شده است که…  روزنامه نیویورک‌تایمز در تحلیلی انتقادی نوشت دونالد ترامپ که همواره از خود به عنوان «سیاستمداری توانمند در دستیابی به پیروزی‌های سریع و قاطع» یاد می‌کرد، اکنون در سه…

فوری/ اطلاعیه سپاه: مبدا حمله به دکل مخابراتی جزیره سیریک را هدف قرار دادیم سپاه پاسداران اعلام کرد: مبدا تجاوز به دکل مخابراتی جزیره سیریک هدف قرار گرفت.

با اعمال اصلاحات جدید؛ دستیابی به توافق میان ایران و آمریکا سخت‌تر شد؟ حاصل جلسه دو ساعته «اتاق وضعیت» ترامپ، اعمال چند اصلاحیه در توافق شد که فرستادگان ترامپ با…

سی ان ان: ترامپ پس از جلسه با مشاوران خود، تغییراتی را در متن توافق پیشنهادی با ایران اعمال کرده و آن را بازگردانده این اقدام مذاکرات رفت و برگشتی را تا هفته آینده تمدید می‌کند/ ترامپ بر لحن سخت‌تری در مورد تعهدات هسته‌ای ایران و تعهد برای بازگشایی تنگهٔ هرمز پافشاری کرده/…

❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊

آدرس مطلب در سایت (سایت علی صدارت : رسانه‌های ملیِ همگانی به مثابه شاخه چهارم دولت) را در ذیل آورده‌ایم.

مطلب صوتی/تصویری را، می‌توانید مستقیما در این آدرس بشنوید/ببینید.

در این آدرس، بعضی دیگر رسانه‌ها که هم این مطلب و نیز برخی دیگر از مطالب سایت در آن‌ها منتشر می‌شوند، قابل دسترسی هستند.

از این راه نیز هر کدام از ما هم می‌توانیم به سهم خود و به نوبه خود، برای احقاق حقِ آگاهی‌یابی و آگاهی‌رسانی، به عنوان یک «کنش‌گر حقوق بشر» فعال شویم. با عضو شدن، و دنبال کردن، و مشترک شدن، و رای‌دادن، و ابراز نظر، و پسندیدن، و پیاده کردن، و به دوستان خود ایمیل کردن، و…، و با ابتکار برای سایر روش‌های هم‌رسانی، نقش‌آفرین گردیم:

https://alisedarat.com/2026/06/01/15471/

راههای تماس و ارتباط با ما:

لینکهای دسترسی به سایر تولیدات ما، و سایر رسانه‌های ما، و نیز راههای تماس و ارتباط با ما:

linktr.ee/sedarat

راههای تماس و ارتباط با ما: برای دسترسی به سایر تولیدات ما، و سایر رسانه‌های ما، و نیز راههای تماس و ارتباط با ما، لطفا تصویر فوق را با موبایل خود اسکن کنید، و یا به لینک زیر مراجعه فرمایید: linktr.ee/sedarat ❊

برای دسترسی به سایر تولیدات ما، و سایر رسانه‌های ما، و نیز راههای تماس و ارتباط با ما، لطفا تصویر فوق را با موبایل خود اسکن کنید، و یا به لینک زیر مراجعه فرمایید:
https://linktr.ee/sedarat

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)