نماینده سازمان خوار و بار کشاورزی ملل متحد در تهران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) با اعلام این مطلب گفت: با توجه به آمار، یک‌چهارم کشاورزان ایران صاحب زمین نیستند و یک‌سوم از سه‌چهارم باقیمانده را خرده‌مالکان تشکیل می‌دهند و به‌نظر می‌رسد سازماندهی کشاورزان در قالب تعاونی‌های کشاورزی علاوه بر آنکه مساحت زمین زیر کشت را افزایش می‌دهد، مکانیزاسیون کشاورزی را تسهیل می کند.

نورالدین مونا افزود: فائو به‌عنوان یک نهاد بین‌المللی وظیفه حمایت فنی و تأمین امنیت غذایی جهان را بر عهده دارد. در این راستا ترویج و توسعه تعاونی‌ها یکی از اولویت‌های سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد است.

وی خاطرنشان کرد: در ایران کشاورزی سهم قابل توجهی در اقتصاد کشاورزی دارد و ۳۰ درصد نیروی کار در این بخش مشغول فعالیت هستند.

مونا ادامه داد: تحریم‌های غرب علیه ایران مشکلاتی را برای کشاورزان و صنعت کشاورزی ایجاد کرده است.

وی در پاسخ به پیشنهاد مدیرعامل اتحادیه مرکز نظارت و هماهنگی تعاونی‌های روستایی مبنی بر خارج شدن تعاونی‌ها از شمول تحریم‌ها تصریح کرد: یکی از ویژگی‌های جوامع توسعه یافته حضور پررنگ تشکل‌ها و سازمان‌های غیردولتی در تصمیم‌سازی‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی است، ویژگی که بر اساس آن می‌توان به لغو تحریم‌ها در حوزه کشاورزی از سوی کشورهای غربی امیدوار بود.

نماینده سازمان خوار و بار ملل متحد در ایران یادآور شد: تعاونی‌ها یکی از ابزارهای جامعه مدنی و توسعه اجتماعی در کشورها است و به‌نظر می‌رسد سایر کشورهای توسعه یافته از تعامل با تعاونی‌های کشاورزی ایران استقبال کنند.

مونا تأکید کرد: سازمان خوار و بار جهانی (فائو) از لغو تحریم‌هایی که کشاورزی ایران را متأثر ساخته است حمایت می‌کند و پیشنهاد می‌کند در گام اول این اقدام، تعاونی‌های کشاورزی از شمول تحریم‌ها خارج شوند.

وی اظهار داشت: امید می‌رود با شناسایی تعاونی‌های کشاورزی ایران توسط نهادهای بین‌المللی به‌عنوان تشکل‌هایی مردمی و مستقل، تعاونی‌ها بتوانند به دور از محدودیت‌های سیاسی و اقتصادی در بحث بازاریابی، واردات و صادرات فعال شوند و در این راستا فائو آمادگی دارد به‌عنوان ناظر فعالیت‌های این تعاونی‌ها بر استفاده صحیح ازتکنولوژی‌های کشاورزی و واردات نهاده‌ها نظارت داشته باشد.

مونا همچنین گفت: با توجه به وجود تجربیات بسیار موفق در دنیا ازجمله در کشورهای افریقایی در جذب اعتبارات از طریق تشکل‌های غیردولتی و تعاونی‌های کشاورزی در قالب برنامه مقابله با سوءتغذیه (PAM)، ایران نیز می‌تواند از طریق حمایت از تشکل‌های غیردولتی و تعاونی‌های کشاورزی از حمایت‌های مالی و فنی سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد بهرمند شود.

وی در پایان افزود: یکی از محورهای فعالیت‌ دفتر فائو در ایران برنامه‌ای تحت عنوان همکاری‌های جنوب – جنوب مطرح است و ایران به‌عنوان یکی از کشورهای عضو این برنامه قادر است نقش ارزنده‌ای در تبادل تجربه و همکاری‌های فنی ایفا کند.

گفتنی است، چندی پیش مدیرعامل اتحادیه مرکزی نظارت و هماهنگی تعاونی‌های روستایی در اظهارنظری خواستار خروج تعاونی‌های کشاورزی و روستایی از شمول تحریم‌ها شده بود.

 

خبرنگار: یوسف فرهادی بابادی

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)

این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر می‌کنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و می‌خواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com