بعد از انتخابات ۸۸ در هر دو انتخابات قبلی، چه مجلس ۹۰ و چه ریاست جمهوری ۹۲، هر بار از چند ماه مانده به انتخابات، فریادها و هشدارها بود که از اردوگاه حاکمان تمامیت خواه بلند می شد و تریبون داران مدام نسبت به ظهور فتنه ای جدید هشدار می دادند. گویی حضور و ایفای نقش مردم در تقابل با اراده حاکمان، بیم و هراسی همیشگی نسبت به تکرار تجربه ۸۸ در آنان ایجاد کرده است…
بعد از انتخابات دهم ریاست جمهوری که اقتدارگرایان با تقلب و کودتا به سرانجامی غیر مردمی رساندند، این سومین باری است که انتخابات برگزار می شود و باز سومین بار است که فتنه هراسی و نگرانی از رای متفاوت مردم، در زبان و بیان اقتدارگرایان ظاهر می شود.
در واقع بعد از انتخابات ۸۸ در هر دو انتخابات قبلی، چه مجلس ۹۰ و چه ریاست جمهوری ۹۲، هر بار از چند ماه مانده به انتخابات، فریادها و هشدارها بود که از اردوگاه حاکمان تمامیت خواه بلند می شد و تریبون داران مدام نسبت به ظهور فتنه ای جدید هشدار می دادند. گویی حضور و ایفای نقش مردم در تقابل با اراده حاکمان، بیم و هراسی همیشگی نسبت به تکرار تجربه ۸۸ در آنان ایجاد کرده است.
به نظر میرسد آنان هر آنچه را که مخالف میل و ارادهشان باشد یا احتمال تحقق آن را بدهند، فتنه خطابش میکنند. این بار نیز در آستانه انتخابات مجلس ۹۴ بار دیگر صداهای مشابهی از همان اردوگاه به گوش میرسد.
هنوز هیچ خبری از ثبتنام کنندگان نبود که حمید رسایی نماینده تندرو مجلس نهم خبر از «فتنه اکبر» داد و گفت فتنهای بزرگتر از ۸۸ در پیش است.
فتنه، همیشه در راه است
او همان تعبیری را به کار برد که احمد خاتمی عضو مجلس خبرگان رهبری چند ماه مانده به انتخابات شورای اسلامی سال ۹۰ در هفدهم مهرماه ۹۰ در سخنانی گفت. احمد خاتمی در سومین یادواره شهید کعبه استان گفت که فتنه جدید در راه است.
او با اشاره به اینکه عدهای میخواهند فضای یاس و ناامیدی را بر انتخابات حکمفرما کنند گفت: « این توطئه در راستای فتنه ۸۸ است و با فتنهگری سال ۸۸ ستاره عمرشان برای همیشه افول کرد.»
احمد خاتمی نزدیک به سه ماه بعد از این تاریخ در نمازجمعه تهران باز هم از فتنه پیش رو سخن گفت. او تاکید کرد که « آن فتنه گذشت ولی فتنهها در پیش است و اگر میخواهیم غرق نشویم، چراغ هدایت باید پیوسته پیش روی ما باشد.»
عضو مجلس خبرگان این سخنان را درست زمانی گفت که کمتر از دو ماه تا انتخابات مجلس نهم مانده بود. انتخابات غیررقابتی که تنها جناح اقتدارگرای حاکم در آن کاندیدا داشت.
این آخرین باری نبود که احمد خاتمی از فتنه آینده سخن گفت. سه ماه قبل از انتخابات ریاست جمهوری یازدهم، او در اجتماع بزرگ مردم تبریز گفت که فتنهگران توبه نکرده و نقشه دارند. او در ادامه تاکید کرد که مبادا برخی از دعواهای داخلی و بداخلاقیها باعث شود مردم فتنهگران را فراموش کنند.
در ماه منتهی به انتخابات مجلس نهم شورای اسلامی عالی ترین مقام نظامی جمهوری اسلامی در اظهاراتی از برنامه جریان اقتدارگرای حاکم برای حضور یک اقلیت کنترل شده و بی تاثیر پرده برداشت. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با سخنان خود نه تنها ادعای فعالان جنبش سبز مبنی بر وقوع کودتای انتخاباتی و حاکمیت فضای نظامی- امنیتی بر کشور را عملا تایید کرد، بلکه تاثیرگذاری نمایندگان مجلس در اداره کشور را نیز به منزله ی اختلال و از کار انداختن دولت توصیف کرد.
و پس از آن و بعد از آنکه نماینده رهبری در سپاه سخن از مهندسی معقول و منطقی و اجماع اصولگرایان بر کاندیدای واحد سخن گفت، سردار جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بار دیگر با مداخله در انتخابات گفته است بسیجیان اجازه تکرار فتنه ۸۸ را نمی دهند.
فتنههراسی از بین نمیرود، منتشر میشود
ترس و هراس از فتنه، در طول شش سال گذشته از بین نرفته تنها از فردی به فردی دیگر در اردوگاه انحصارطلبان منتقل شده است.
هنوز یک ماهی تا انتخابات ریاست جمهوری مانده و همگان بر این باور بودند که مردم زخمخوردهای که هنوز جرات التیام نیافته انتخابات ریاست جمهوری ۸۸ را بر روح خود دارد، امکان ندارد یک بار دیگر پای در راه انتخابات بگذارد، به خصوص اینکه نامزدهای انتخابات پیشین میرحسین موسوی و مهدی کروبی و خانم زهرا رهنورد نزدیک به سه سال بود که در حصر به سر می بردند، اما ناگهان ورق برگشت و زمزمههایی از شرکت مردم در انتخابات بلند شد.
همین کافی بود که دوباره خواب بر اقتدارگرایان حرام شود. اردیبهشت ۹۲ مهدی طائب در جمع کارکنان و دانشجویان دانشگاه جامع گلستان گفت: «باید برای فتنه بزرگتر آماده شویم.»
او مانند دیگر همفکران خود که برای حقانیت خود از ائمه اطهار استفاده میکنند تا شاید بتوانند در دل مردم رسوخ کنند، این بار هم از امام زمان(ع) گفت. او تاکید کرد: « امام زمان یار و یاور میخواهند تا دنیا را اداره کنند و این نیروها در زمان آن حضرت تربیت نمیشود چراکه دیگر فرصتی باقی نیست، زمانی که امام زمان، ندای «اناالمهدی» را سر دهد باید نقطه به نقطه جلو برود لذا باید نیروها از قبل آماده شده باشند.»
طائب هم مانند احمدی نژاد و مشایی پرورشیافته مکتب مصباح است. طائب در آن سخنرانی تاکید کرد که فتنه ۸۸ بصیرتی به مردم ایران داد که نظام را واکسینه کرد. اما معلوم نیست این همه هراس از چیست با وجود بصیرت همهگیر و مردمی.
اقتدارگرایان فتنه را همیشه برای از میدان خارج کردن رقیب در روز مبادا نگه میدارند. همان کاری که پس از انتخابات ۹۲ و شکست جناح انحصارطلب در آن انجام داد. نمایندگان مدعی اصولگرایی که در انتخابات مجلس نهم بیرقیب و در سایه فتنه، فتنه کردن وارد مجلس شدند، وقتی پای انتخاب و رای اعتماد برای وزرای کابینه یازدهم به میان آمد، باز فتنه را از پستوها بیرون کشیدند.
مرداد ۹۲ وقتی که مجلس در گیرودار رای اعتماد بود تنها در یک روز از آن چند روز ۱۶۰۰ بار کلمه فتنه از زبان نمایندگان مدعی اصولگرایی فریاد شد. این را باید به خاطر داشت که آنان از چیزی سخن میگویند که بارها و بارها از تریبونهای در اختیارشان ندا سر دادهاند که «فتنه مرده است».
توپخانه اقتدارگرایان برای مجلس خیلی زود شلیک را آغاز کرد
اما حکایت فتنه برای اقتدارگرایان، داستان هزار و یک شبی است که پایان ندارد.
انتخابات مجلس دهم شورای اسلامی و پنجم خبرگان رهبری مهمتر از آنی بود که اقتدارگرایان به چند ماه مانده به انتخابات بسنده کنند.
مهرماه ۹۲ که هنوز چند ماهی از انتخابات ریاست جمهوری نگذشته بود، اولین خط و نشانها برای انتخابات دو سال بعد مجلس کشیده شد.
پس از آنکه حداد عادل نگرانی زود هنگام خود را از احتمال از دست دادن مجلس ابراز کرد، رییس قوه قضاییه با تکرار این نگرانی گفت: مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان هرگز جای فتنهگران نیست و افرادی که پیش از این به صراحت ولایت فقیه را زیرسوال بردند اکنون نمیتوانند مدعی حضور در مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی شوند و به دروغ قسم یاد کنند که نظام جمهوری اسلامی را قبول دارند و به ولایت فقیه ملتزماند.
آملی لاریجانی که به نظر میرسد هنوز از غافلگیری نهادهای خاص در انتخابات اخیر ریاست جمهوری ناراحت است نگفت که آیا بررسی صلاحیت کاندیداهای مجلس و خبرگان به عهده قوه قضاییه است یا شورای نگهبان و چگونه او می تواند نیت خوانی کند و مدعی شود که برخی افراد به دروغ قسم یاد کرده اند. از منظر فقه اسلامی اتهاماتی که رییس قوه قضاییه به فعالان سیاسی وارد می کند مستحق تعزیر و حد شرعی است.
او در ادامه برای شورای نگهبان هم تعیین تکلیف کرده گفت: «شورای محترم نگهبان محکم در مقابل آنان خواهد ایستاد.
سعیدی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران که پیش از این از مهندسی ” معقول ” در انتخابات سخن گفته بود، در آذر ماه سال جاری بار دیگر به نمایندگی از مردم ادعا کرد: «مردم کسانی را انتخاب کنند که سینه چاک ولایت هستند، تا با انتخاب خود مجلسی مقتدر تشکیل دهند.»
اسم رمز نفوذ جواب نداد، فتنه را برگرداندند
آنان در طول شش سال گذشته ریاست جمهوری را از دست داده و یک بار دیگر از مردم نشانههای خواسته نشدن را دیده بودند. رمز عبور «فتنه» برای آنان دیگر کارایی نداشت، از همین رو اسم رمز به «نفوذ» تغییر پیدا کرد. اما تاریخ مصرف کلمه نفوذ کوتاهتر از آنی بود که بتواند معادلات سیاسی را جا به جا کند، برای همین زود به کناری رفت و دوباره فتنه به عرصه سیاسی جناح انحصارطلب برگشت و خواستند یک بار دیگر بخت خود را با فتنه امتحان کنند.
حمید رسایی نماینده کنونی مجلس ماه گذشته گفت که فتنه های جدیدی در راه است که مهمترین آن «فتنه اکبر» است.
یک روز پس از این اظهار نظر علمالهدی امام جمعه مشهد گفت: «فتنهگران فکر میکنند در انتخابات آزاد میتوانند روی کار بیایند.» همان روز احمد جنتی هم در نمازجمعه تهران از تعدد ثبتنام کنندگان برای مجلس ابراز نگرانی کرده بود.
اما یک روز بعد از آن نجاتالله ابراهیمیان که عضو حقوقدان شورای نگهبان و سخنگوی شورای نگهبان هم هست خیال همفکران خود را راحت کرد و گفت که ملاک بررسی صلاحیت، رفتار و گفتار داوطلبان در قبال فتنه ۸۸ و مرزبندی با آن است.
اما همه اینها برای امام جمعه قم کافی نبود و سعیدی با ربط دادن برخی آیات و روایات با اعتراضات مردمی سال ۸۸ فتوا داد که فتنه گران را باید کشت!
شش سال است که از رسانههای ملی و غیرملی و خبرگزاریهایی که با پول بیتالمال اداره میشوند و بر علیه مردم مینویسند و همچنین تریبونهای رسمیشان فریاد زدند که فتنه مرده است. بصیرت و رهبری فتنه را در نطفه خفه کردهاند و هر سال جشن بیرمق ۹ دی برگزار میکنند و باز هم این “فتنه مرده” خواب را بر جناح اقتدارگرا در حالی که همه امکانات حکومتی را در اختیار دارد، حرام کرده است.
شاید وقت آن رسیده باشد که حکومت انحصارطلب قبول کند آن چیزی که آنان “فتنه” خطابش میکنند صدای مردم است که به مذاقشان تلخ و سنگین میآید.
نظرات
این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر میکنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و میخواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.