«چاک بلیزر»، عضو سابق فیفا و رییس پیشین کنفدراسیون کونکاکاف به دریافت رشوه از سوی برخی از مقامات فیفا برای دو جام جهانی فرانسه و آفریقای جنوبی اعتراف کرده است. فاش شدن این موضوع از سوی عضو سابق فیفا در حالی است که تاکنون بحث تنها بر سر دریافت رشوه برای بازیهای جام جهانی ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲ مطرح بود.
بنا به اعتراف «چاک بلیزر»، فرانسه و آفریقای جنوبی میزبانی بازیهای جام جهانی فوتبال در سالهای ۱۹۹۸ و ۲۰۱۰ را با پرداخت رشوه به مسئولان فیفا به دست آوردهاند.
بنابه گزارش شبکه خبری «یورو نیوز»، طبق اطلاعات مندرج در برگههای اعترافات وی که روز چهارشنبه سوم ژوئن منتشر شد، رییس سابق کنفدراسیون فوتبال کشورهای آمریکایی همچنین از دریافت رشوه برای فروش حق پخش رقابتهای گلدکاپ در فاصله سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۳ خبر داده است.
گفته میشود «چاک بلیزر»، به دلیل فرار مالیاتی در سال ۲۰۱۳، از سوی «افبیآی» تحت فشار بوده و از جلسات و مسائل داخلی فیفا برای پلیس فدرال آمریکا جاسوسی میکرده است. همکاری وی با افبیآی از طریق ضبط مکالمات مقامات این کنفدراسیون، موجب دستگیری تعدادی از مقامات فیفا طی روزهای گذشته در زوریخ و آن هم در آستانه کنگره سالانه این فدراسیون شد.
«ژروم والکه»، دبیر کل فیفا نیز از دیگر مقامات این کنفدراسیون است که به انتقال ۱۰ میلیون دلار به حسابهای بانکی خارج از فیفا متهم شده است. با این حال، و علیرغم اعتراف اولیه به اینکه این مبالغ به حسابهای مشخص شده توسط جک وارنر، رییس سابق کنفدراسیون کونکاکاف منتقل شده، دبیر کل فیفا اعلام کرده است استعفا نمیدهد و در مقام خود باقی میماند.
وی در مصاحبهای با رادیوی «فرانس انفو» در این مورد گفت: «دلیلی نمیبینم که به عنوان دبیرکل فیفا در این مقام به کارم ادامه ندهم چرا که در آنچه که طی روزهای گذشته اتفاق افتاده هیچ مسئولیتی ندارم و نیازی هم ندارم که بیگناهی خودم را ثابت کنم چرا که خودم را متهم نمیدانم.»
«جف وارنر»، رییس سابق کنفدارسیون فوتبال قاره آمریکا یکی از کسانی است که طی روزهای گذشته بازداشت شده است.
بازتاب این رسوایی مالی در فیفا به قدری گسترده بود که «سپ بلاتر»، رییس کنفدراسیون فوتبال که در این کنگره در زوریخ برای پنجمین بار به ریاست این کنفدراسیون برگزیده شد، چهار روز بعد از این انتخاب، استعفای خود را اعلام کرد. بر طبق اخبار منتشر شده، اداره تحقیقات فدرال آمریکا در مورد وی نیز تحقیقاتی را شروع کرده است.
نظرات
این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر میکنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و میخواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.