یکی از قدیمی‌ترین آرزوهای بشر رمز‌گشایی از عوامل طول عمر و روش‌های افزایش آن است. شاید بهترین راه برای رسیدن به این آرزو، بررسی عادات کسانی است که بیش از یک قرن عمر کرده‌اند.

به گزارش ایندیپندنت، بررسی زندگی و عادات ۱۰۰ نفر از انسان‌هایی که بیشترین طول عمر را داشته‌اند، تنها روشی است که می‌تواند با تمرکز بر تجربه و فراوانی داده‌ها، به پاسخ کلیشه‌ای‌ترین پرسشی که آنها در سال‌های آخر زندگی با آن روبه‌رو بودند، منجر شود.

برای این کار توجه به پاسخ ۱۰ نفر که رکورد طول عمر در قرون ۱۹، ۲۰ و ۲۱ را داشته‌اند، به پرسش «راز طول عمر شما در چیست؟» یکی از بهترین روش‌ها محسوب می‌شود.

زن بودن نخستین گام است

بررسی آماری در میان افرادی که بیش از ۱۱۰ سال عمر کرده‌اند و به‌طور خاص در میان ۱۰۰ نفری که در باشگاه‌ ۱۰۰ ساله‌ها قرار دارند، چند نکته قابل توجه را مشخص می‌کند.

نخست اینکه در میان این ۱۰۰ نفر تنها تعداد انگشت شماری مرد وجود دارد و در واقع رکورد عمر در درست زنان است. رتبه نخست طول عمر در کشور آمریکا یافت می‌شود که ۵۱ نفر از این فهرست در این کشور به دنیا آمده و و زندگی کرده‌اند.

رتبه دوم هم از آن ژاپن است که مردمانش کلا نسبت به دیگر کشورها پیر هستند. اکنون به پاسخ‌های ۸ نفر نخست فهرست می‌پردازیم:

جانت کالمنت، ۱۸۷۵ تا ۱۹۹۷، ۱۲۲ سال و ۱۶۴ روز

او که عنوان طولانی‌ترین عمر ثبت شده در میان انسان‌ها را دارد، یک زن فرانسوی بود که استفاده از مقدار زیادی روغن زیتون در رژیم غذایی‌اش را در طول عمر خود مؤثر می‌دانست. نکته جالب درباره او این بود که ون‌گوگ (ونسان ون‌گوگ: نقاش معروف هلندی) را دیده بود و او را این‌گونه تشریح می‌کرد: «مردی کثیف، بدلباس و غیرقابل پذیرش».

سارا نوس، ۱۸۸۰ تا ۱۹۹۹، ۱۱۹ سال و ۹۷ روز

سارا در آمریکا می‌زیست و اگرچه خودش هرگز حرفی از اسرار طول عمرش نزد اما به گفته اطرافیانش، کارهای مورد علاقه و عادات او شامل سوزن‌دوزی، تماشای گلف در تلویزیون، جویدن شکلات شیری، کشو (cashews) و چیپس سیب‌زمینی بود. او در سکوی دومین انسان پیر جهان قرار دارد.

میساوو اوکاوا، ۱۹۸۹ تا ۲۰۱۵، ۱۱۷ سال و ۲۷ روز

پیرترین ژاپنی تاریخ و سومین انسان پیر زمین، راز عمر خود را در این جمله جالب گفت: «خوردن چیزهای دلچسب و خوشمزه، برای من کلیدی به سوی طول عمر بود». در میان لیست غذاهای مورد علاقه او نودل، تاس‌کباب گوشت گاو و سوشی ماهی خالدار دیده می‌شود.

وقتی یکبار یک خبرنگار از او پرسید پس از ۱۱۷ سال زیستن روی کره زمین، چه حسی نسبت به این طول عمر دارد؟ او خیلی آرام پاسخی اعجاب‌انگیز داد و گفت: «به‌نظرم خیلی خیلی کوتاه بود!»

ماریا کاپوویلا، ۱۸۸۹ تا ۲۰۰۶، ۱۱۶ سال و ۳۴۷ روز

این زن اکوادوری از نقاشی، قلاب‌دوزی و پیاده‌روی لذت می برد و گفته بود که در جوانی از شیر الاغی که در مزرعه خاله‌اش بوده تغذیه می‌کرده و این تغذیه در دستیابی به عمری طولانی برایش مفید واقع شده است. او راز طول عمر را در این خلاصه می‌کرد: هرگز سیگار نکشیدن، وعده‌های غذایی کوچک و معمولی خوردن و متعادل نوشیدن.

گرتروت ویور، ۱۸۹۸ تا ۲۰۱۵، ۱۱۶ سال و ۲۷۶ روز

از نظر او «دیدگاه» بیش از تغذیه در طول عمرش اثر داشت و او اهمیت خاصی برای عادات غذایی قائل نبود. این زن آمریکایی رمزهایش را اینگونه تشریح کرده است: «اعتماد به خدا، سختکوشی و دوست‌داشتن همگان».

درباره آخرین بخش نیز اینگونه توضیح داده است: «مهربانی! اینکه با مردم خوب باشی و با دیگران همانگونه رفتار کنی که دوست داری با تو رفتار کنند».

تانه ایکای، ۱۸۷۹ تا ۱۹۹۵، ۱۱۶ سال و ۱۷۵ روز

از زندگی و عادات او اطلاعات کمی در دست است اما ظاهرا به سفالگری و دوزندگی علاقه‌مند بوده است.

الیزابت بوردن، ۱۸۹۰ تا ۲۰۰۶، ۱۱۶ سال و ۱۱۸ روز

این خانم خجالتی، از رسانه‌ها دوری می‌کرد و وقتی در سال ۲۰۰۳ به سن ۱۱۳ سالگی رسید و یک خبرنگار از او پرسید که چگونه چنین عمر طولانی داشته است با این پاسخ مواجه شد: «من چه می‌دانم چرا؟»

خبرنگار برای آنکه خود را تبرئه کند، این پاسخ را به‌حساب حوصله نداشتن الیزابت در آن روز خاص گذاشت و نقل کرد که وقتی نوه این زن خواست یک پتو روی پایش بیندازد، خطاب به او گفت: «اگر فرزندم نبودی، تو را لای زانوهایم می‌گذاشتم و آنقدر فشار می‌دادم تا جیغت به آسمان برود!»

بس بری، ۱۸۹۶ تا ۲۰۱۲، ۱۱۶ سال و ۱۰۰ روز

او اعتبار طول عمر را به این می‌دانست که سرش به کار خودش بوده و از غذاهای ناسالم دوری کرده است.

این روزها افراد پیر زیادی در دنیا هر روز می‌میرند و به اعتبار افزایش خدمات بهداشتی و درمانی، تعداد زیادی نیز بیش از ۱۰۰ سال عمر می‌کنند اما هنوز کسی به رکوردهایی که در دهه ۹۰ به جا مانده نزدیک نشده است. پیرترین‌هایی که مردند و اکنون امید به زندگی آنقدر شده که رکورد و صدرنشینی‌شان شاید چند روزی بیشتر دوام نیاورد.

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)

این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر می‌کنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و می‌خواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com