بنگاه سخن پراکتی دولتی بریتانیا بی بی سی در بحران بی اعتمادی و دروغ پراکنی بسر میبرد، خبرگزاری های دولتی آلمان و فرانسه نیز در کشورهای خود از بی اعتمادی بیشتر از ۶۵ درصد مخاطبان رنج میبرند، در عوض راشا تودی و خبرگزاری های منتقد جای خود را در میان جنگل دروغ پراکنی میگشایند، مبارزه رسانه ای وارد مرحله ای حساس میشود، بسیاری از ناظران احتمال ممنوعیت رسانه ای راساتودی و یا پرس تی وی در ممالک انگلیس زبان را دور از ذهن نمی دانند.
روش خبر رسانی غرب و بی بی سی و الجزیره در وقایع سوریه و دروغگوئی و صحنه سازی ها و تلاش سیستماتیک در فریب مخاطبان در حجم عظیم و ادامه این روس در اوکراین و موضع گیری آشکار بی بی سی و خبرگزاری های آلمان و دیگر کشورهای غربی از فاشیسم و دیو سازی از اسد و پوتین موجب رشد بی اعتمادی در میان مخاطبان در این کشورها شده است، سابقه بد بی بی سی در گزارش دهی از جنایات اسرائیل و دروغ پردازی در وقلیع ” بهار عربی” و لیبی نیز تاثیرات منفی گسترده ای داشت.
پیتر هاروکس مدیر سابق شبکه بینالمللی رادیو بی.بی.سی موسوم به سرویس جهانی بی.بی.سی BBC World Service (بنگاه سخن پراکنی دولتی بریتانیا) هشدار داده که با سرمایهگذاریهای گستردهای که چین و روسیه در شبکههای خبری آزاد دولتی خود انجام دادهاند، بخش جهانی بی.بی.سی که تاکنون فراگیرترین شبکه خبری جهان محسوب میشد، موقعیت خود را از دست خواهد داد.
هاروکس نسبت به سرمایهگذاری روسیه در فعالیتهای رسانهای در سطح اروپا هشدار داده و گفته اگر دولت انگلستان، حمایتهای مالی از بخش جهانی بی.بی.سی را افزایش ندهد، مسکو جنگ اطلاعاتی در اروپا را خواهد برد.
۲۴ ساعته شدن شبکه راشاتودی پس از وقوع بحران اوکراین، سبب افزایش نگرانی غربیها نسبت به واگذار کردن عرصه جنگ رسانهای شده است.
دیوید کامرون نخستوزیر انگلستان در پارلمان این کشور اعلام کرد که به ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه نسبت به نحوه پوشش وقایع اوکراین از سوی رسانههای روسی، انتقاد کرده است.
هاروکس که چند هفته پیش از مدیریت بخش اخبار جهانی بی.بی.سی استعفا داد، گفته که پیش از استعفا از وزارت خارجه انگلستان خواستار افزایش بودجه برای تقویت جنگ رسانهای در اوکراین شده بود، اما هیچ پاسخی به این درخواست داده نشد.
بودجه سالیانه مجموعه شبکههای بی.بی.سی بیش از ۴ میلیارد پوند است. تا ابتدای سال ۲۰۱۴، بودجه تمامی بخشهای بی.بی.سی به غیر از بخش جهانی بی.بی.سی (که بودجه آن توسط وزارت امور خارجه انگلستان پرداخت میشد) از عوارض پخش تامین میشد و پس از سال ۲۰۱۴ مقرر شد بودجه بخش جهانی بی.بی.سی هم از عوارض پخش تامین شود.
در همین حال ،شبکه راشا تودی روسیه با سرعت در حال گسترش است. راشاتودی هماکنون به زبانهای انگلیسی، اسپانیایی، عربی و روسی برنامه تولید میکند و اخیرا یک کانال مختص انگلستان نیز راهاندازی کرده و قصد دارد در سال آینده کانالهای مختص آلمان و فرانسه را نیز تاسیس کند.
راشاتودی هماینک مدعی است که در سراسر جهان ۷۰۰ میلیون مخاطب دارد که احتمالا اغراقآمیز باشد. با این حال نمیتوان منکر شد که این شبکه روسی به سرعت در حال توسعه مناطق تحت پوشش خود است و مخاطبان آن رو به افزایش هستند؛ خصوصا آن که پوتین اعلام کرده بودجه این شبکه در سال آینده ۴۰ درصد افزایش خواهد یافت.
علاوه بر راشاتودی، روسیه اخیرا یک خبرگزاری انگلیسیزبان به نام Sputnik نیز راهاندازی کرده که جایگزین خبرگزاری ریانووستی RIA Novosti شده است. همچنین رادیو Sputnik نیز به عنوان جایگزین صدای روسیه Voice of Russia آغاز به کار کرده است.
جان ویتینگدیل عضو مجلس عوام انگلستان هم معتقد است این کشور به شدت در حال باختن قافیه جنگ رسانهای به روسیه و چین است. او بر ضرورت تقویت رادیو بی.بی.سی برای مقابله با شبکههای رسانهای رو به رشد چین و روسیه، تاکید کرده است.
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.