جمعیت مبارزه با تبعیض تحصیلی – فربد محمدزاده، ورودی سال ۱۳۸۵ در مقطع کارشناسی دانشگاه اصفھان و ورودی سال ۱۳۸۹ در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه مذکور در تاریخ ۱۴ آبان ۱۳۹۱ به علت “اعتقاد به آئین بھائی” از دانشگاه اصفهان اخراج شد.
در تاریخ دھم تیرماه سال جاری توسط ابلاغی شفاھی از جانب مرکز آموزش استعدادھای درخشان دانشگاه اصفھان، حکم اخراج آقای فربد محمدزاده به ایشان داده شد. لازم به ذکر است که ایشان در رشته ی فیزیک نظری مشغول به تحصیل بوده است و مقطع کارشناسی را با موفقیت در ھمین دانشگاه پشت سر گذاشته و با توجه به بالا بودن معدل کل مقطع کارشناسی، از طریق گزینش استعدادھای درخشان دانشگاه و بدون کنکور در مقطع کارشناسی ارشد پذیرفته شده و شروع به تحصیل رشته فیزیک بنیادی محض کرده بود.
این در حالیست که زمانی این حکم به ایشان ابلاغ شده است که آقای فربد محمدزاده تمامی واحدھای درسی مقطع کارشناسی ارشد را بدون احتساب پایان نامه به اتمام رسانیده و در صدد اتمام پایان نامه و دفاع از آن بوده است. پس از پیگیری ھای حضوری و تلفنی که ایشان از قسمت گزینش سازمان سنجش کل کشور، بخش استعدادھای درخشان کرده است، متوجه شده که نامه ای محرمانه و کتبی از سوی وزارت اطلاعات کشور به این ارگان دولتی ابلاغ شده است مبنی بر این که این دانشجو بایستی در این مقطع و زمان رد گزینش شود و یا به تعبیری دیگر، اخراج شود.
قابل ذکر است برای ایشان حکم رد گزینش در نامه اصلی صادر شده است در صورتی که گزینش، حدود دو سال پیش (مردادماه سال ۸۹) به صورت قانونی و پس از آن پذیرش انجام گرفته است اما در حین اتمام پایان نامه و ارائه و دفاع از آن رد گزینش شده است.
همچنین تمامی اعتراضات و پیگیری ھای چند ماھه ی ایشان بی جواب باقی مانده است.
از انقلاب فرهنگی ۱۳۵۹ و همزمان با اسلامی کردن دانشگاه ها، بهائیان از ادامه تحصیلات عالی ممنوع شده اند و با آماری در حدود ده ها هزار جوان بهائی، بزرگترین گروه محروم از تحصیل را تشکیل داده اند.
بر اساس مدارک منتشر شده توسط فعالین حق تحصیل در سال های گذشته، وزارت اطلاعات با شناسایی دانشجویان بهایی و فشار بر وزارت علوم و سازمان سنجش، عامل اصلی اخراج دانشجویان بهایی از دانشگاه ها است. در چند سال اخیر، دانشجویان دیگری به همین علت از دانشگاه های صنعتی شریف، تهران، شیراز، فردوسی مشهد، صنعتی اصفهان، صنعتی تبریز و چندین دانشگاه دیگر اخراج شده اند
نظرات
این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر میکنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و میخواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.