مصاحبه با سخنگوی دولت اسلامی عراق و شام

معسکردولت اسلامی عراق و شام، گروه اسلامگرایی است که در مدت کوتاهی چند شهر کلیدی عراق در مناطق سنی نشین را اشغال کرده و به سوی بغداد در حال پیشروی است. شکست ارتش و پلیس فدرال عراق زنگ هاى خطر را به صدا در آورده است و مقامات سیاسی از واشنگتن تا تهران در حال برنامه ریزی برای دفاع از بغداد هستند. دولت عراق از آمریکا خواسته است تا با حملات هوایی این گروه را زمین گیر کند. همینطور رسانه‌های بین المللی از حضور قاسم سلیمانی در بغداد به همراه تعدادی از افراد سپاه قدس خبر داده‌اند.

به گفته مقامات عراق سقوط استان نینوا مبادلات سیاسی این کشور را برای همیشه تغییر خواهد داد و برخی صحبت از احتمال تجزیه این کشور می‌کنند.
در حالی که رقابت سیاسی بین مقامات عراقی همچنان در جریان است، سقوط برخی شهرهای مهم عراق نشان داد که ارتش و نیروهای امنیتی عراق قادر به تامین امنیت بخشهای بزرگی از این کشور نیستند. پس از آغاز حملات به موصل نیروهای ارتش و پلیس تجهیزات و خودروهای خود را در محل گذاشتند و در برابر نیروهای مسلح گروه پیکارجوی «دولت اسلامی عراق و شام» نتوانستند مقاومت کنند.
گمانه زنی‌های رسانه‌ها در مورد دلایل موفقیت دولت اسلامی عراق و شام همچنان ادامه دارد. اما اطلاعات کمی در مورد ماهیت این گروه در دست است.
افراد این گروه و همینطور مخالفان آن‌ها نشان داده‌اند که مایل‌اند تا در هر فرصتی با موبایل‌های خود تصاویر و ویدیوهایی را در شبکه‌های اجتماعی به نمایش بگذارند. در این شبکه‌ها می‌توان تصاویر اعدام دست جمعی تا صحنه‌های نبرد و همچین استقبال مردمی از این گروه در شهر موصل را دید. اعضای این گروه از نمایش صحنه‌های قتل مخالفان پروایی ندارند.

دولت اسلامی عراق و شام چه می‌خواهد و برای آینده چه برنامه‌هایی دارد؟ گروهی که امروز دومین شهر پر جمعیت عراق را تحت کنترل خود دارد چه ماهیتی دارد.

سازمان ملل متحد نگرانی خود را از جنایات جنگی «دولت اسلامی عراق و شام» ابراز کرده است. ناوی پیلای، دبیر شورای حقوق بشر سازمان ملل پس از انتشار تصاویر کشتار گروهی از جوانان در مناطق اشغال شده ابراز نگرانی کرده است. این گروه مدعی ست که پس از اشغال شهر تکریت – زادگاه صدام حسین – ۱۷۰۰ نفر را اعدام کرده است. اعدام اسرای جنگی یک جنایت جنگی به‌شمار می‌رود.
همچنین این روز‌ها جوانان شیعه در جنوب عراق به عنوان داوطلب ثبت نام می‌کنند تا از شهرهای خود دفاع کنند. جنگ داخلی آرامش را از چشم عراقی‌ها ربوده است و آینده این کشور در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.
اما دولت اسلامی عراق و شام چه می‌خواهد و برای آینده چه برنامه‌هایی دارد؟ گروهی که امروز دومین شهر پر جمعیت عراق را تحت کنترل خود دارد چه ماهیتی دارد. در گفتگویى که مى خوانید، سوالات خود در این زمینه را با سخنگوی کرد این گروه در میان گذاشته‌ام.

سیروان خود را ابو روژ – پدر روژ – معرفی می‌کند، دوستانش او را دکتر خطاب می‌کنند. وقتی از او می‌پرسم که آیا می‌توانم او را به عنوان سخنگوی گروه معرفی کنم، می‌گوید: “ما همه بندگان خدا هستیم.” و حاضر نمی‌شود که مقام خود را در گروه تایید کند و فقط می‌گوید ما به پست و مقام اعتقادی نداریم. او در مورد پیشینه خود می‌گوید: “از ابتدای تاسیس این گروه من حضور داشتم و پیش‌تر هم در انصار الاسلام بودم و در مناطق کوهستانی کردستان قبل از آمدن آمریکایی‌ها فعالیت داشتم.”
وقتی از او در مورد اهداف داعش سوال می‌پرسم می‌گوید: “ابتدا باید بگویم که ما داعش نیستیم و این کلمه را یک اهانت می‌دانیم. چون این کلمه برای اولین بار از سوی ایران ساخته شد. دولت اسلامی عراق و شام هدفش بازگشت شریعت خدا و کنار زدن پارلمان و قوانین وضع شده است. سپس برچیدن ظلم و ستم و رهایی بندگی انسان از انسان. انسان فقط بنده خداست که آنهم ذات الله است.”


شما قصد دارید که دولت تشکیل دهید. الگوی شما چیست و دولت اسلامی عراق و شام به چه شکل قصد دارد که کشور را اداره کند؟ 

ما می‌خواهیم دولتی براساس شریعت اسلام تشکیل دهیم. وضع قانون کار انسان نیست، بلکه کار خالق انسان‌ها است. در شریعت اسلام همه قوانین موجود است. ما با تشکیل پارلمان مخالفیم.
قانون ما قرآن است. ببینید در شهرهایی از شام که دولت اسلامی حکومت را در دست دارد و دادگاه شرعی دایر شده، جرم و جنایت چند درصد کاهش پیدا کرده و مردم بدون اینکه در مغازه‌ها را ببندند به مسجد می‌روند و ترس اینکه دزد به اموالشان دست ببرد ندارند.


نظرتان در مورد حقوق بشر چیست؟ 

بشر در نزد خداوند محترم است. خداوند در قرآن می‌گوید:” لقد کرمنا بنی آدم” همانا که به انسان کرامت دادیم. اما وضعی که در جهان امروز است مخالف کرامت انسان است. حتی در دمکراسی‌ها تنها گروه‌ها برای برتری خود رقابت می‌کنند. به عنوان نمونه، آدم‌هایی هستند که سال‌ها بدون اتهام اثبات شده و یا بدون دادگاهی در سیاهچاله‌های زندان‌های ایران شکنجه شده‌اند. آدم از وضعیت زندان‌های ایران گریه‌اش می‌گیرد. درصورتی که شما می‌دانید که ایران متعهد است به حقوق بشر احترام بگذارد و پیش از این معاهده نامه‌هایی را امضا کرده است و موظف است به حقوق زندانیان احترام بگذارد.


دلیل پیروزی سریع دولت اسلامی در برابر ارتش مجهز عراق چیست؟

دلایل زیاد است اما اصلی‌ترین آن‌ها این است که خدا با ماست. چون نیت ما پاک است. هدف ما آزاد کردن ستم دیدگان در داخل زندان‌ها بود. خدا را شکر در کمتر از یک هفته ۸۹۰۰ زندانی را آزاد کردیم که شمار زیادی از آنان زن و افراد مسن و کودک بودند. مالکی بسیار ظالم و ستمکار بود. به این خاطر خیلی زود در مقابل نیروهای اسلام شکست خورد.
عدالت1


گفته می‌شود که دولت اسلامی در کشتار شیعیان دست داشته است. دیدگاه شما نسبت به شیعیان چیست؟

من نمی‌دانم در مورد کدام کشتار صحبت می‌کنید. در عراق هر روز مردم کشته می‌شوند. بعضی از روز‌ها بین خود شیعیان درگیری صورت می‌گیرد و صد‌ها تن کشته می‌شوند. دولت اسلامی تنها در برابر کسانی که سلاح دست گرفته‌اند مبارزه کرده است و البته به نیروهای مسلح رحم نمی‌کنیم.
خب جماعت صحوه که شما به آن می‌گویید بیداری عشایر، این گروه‌ها اصل و نسب سنی دارند. و دولت اسلامی روزانه ده‌ها نفرشان را می‌کشد آن‌ها هم متقابلا از کشتار ما پروایی ندارند. این هم جنگ است و طبیعت جنگ هم یعنی کشتن و خونریزی


در موصل شایعه شده است که شما با حزب بعث عراق و نظامیان دوران صدام همکاری می‌کنید. حتی گفته شده است که عزت ابراهیم الدوری، معاون اول صدام حسین با شما همکاری می‌کند. آیا این شایعات حقیت دارد؟ 

خیر، حزب بعث مرام اشتراکی و سکولار دارد. به نظر ما سکولاریسم کفر است و کفر مخالف دین خدا است.


گفته می‌شود که القاعده از شما فاصله گرفته است و حاضر به تایید رفتار دولت اسلامی نیست. دلیل آن را توضیح می‌دهید؟ 

ما در عراق چیزی به نام القاعده نمی‌بینیم. در شام هم گروه جبهه النصره حضور دارد که از ما فاصله گرفته است. شما باید از آن‌ها بپرسید که چرا از ما فاصله گرفته‌اند؟


در سوریه و یا آنگونه که شما می‌گویید شام بین گروه شما و ارتش آزاد سوریه درگیری‌های صورت گرفته دلیل آن چیست؟ 

درباره ارتش آزاد باید بگویم، آنها بودند که با ما جنگ کردند. دست خودشان هم نبود بلکه دستور از بیرون گرفتند. از زمان کنفرانس ژنو ۲ دستور گرفتند تا دولت اسلامی را از شام بیرون کنند و البته ما هم مقاومت را انتخاب کردیم.


رهبری گروه شما با چه کسی است؟

ما بر این باوریم که برگزیدن امیر یک واجب شرعی‌ است. وقتی هم امیر تعیین شد اطاعت از او واجب می‌شود اما وقتی امر به معروف کند. نه اینکه امر به کار بد کند. برای مثال از تاریخ نقل شده که خلیفه دوم عمر بن خطاب (درود خدا بر او) یک بار روی منبر خواست مهریه دختری را در حدی تعیین کند برای اینکه زنان خواهان (مهریه) بیشتر نباشند. اما یک زن بلند شد و به او گفت شما نمی‌توانید چیزی را محدود کنید که رسول خداوند آن را محدود نکرده. عمر فرمود خدا را شکر عمر طوری حکومت می‌کند که یک زن می‌تواند خطاهای او را تصحیح کند.
امیر ما اسمش ابوبکر الحسینی القرشی البغدادی است. او از نوه‌های امام حسین است. دکترای مطالعات قرآن دارد و استاد فقه و تفسیر است. تمام قرآن را حفظ است و مردی است بسیار زیرک و با جرات. دارای این نظریه است که ذکاوت و هوشیاری انسان‌ها می‌تواند کامیپو‌تر و تکنولوژی را شکست دهد.


اخباری به گوش می‌رسد در مورد قوانینی که دولت اسلامی در شهر‌ها وضع کرده است. از جمله ممنوعیت خرید و فروش و استعمال دخانیات. حتی گفته می‌شود که مجازات سیگار کشیدن مرگ است. آیا این‌ها حقیقت دارد؟ 

من به شما یک توصیه می‌کنم و آن رعایت عدالت است. دولت اسلامی کسی را به خاطر کشیدن سیگار اعدام نکرده است حتی اگر کسی شراب هم بخورد حکم او اعدام نیست.

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)

این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر می‌کنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و می‌خواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com