s6d5f4sd5f454s-200x200

علی جلالی ،

روزگذشته یک مقام وزارت بهداشت ضمن اعلام هشدار به بالا بودن میزان کلسترول نزد ایرانیان، از مرگ سالانه ۳۴ هزار ایرانی به این دلیل خبر داد.

به گزارش ایسنا، سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با بیان اینکه ۲۸ درصد ۱۵ تا ۶۴ ساله‌های کشور کلسترول بالا دارند، گفت: “در مجموع حدود ۱۵ میلیون ایرانی از این مشکل رنج می‌برند.”

به نوشته ایسنا، دکتر شهرام رفیعی فر در گفت وگو با این خبرگزاری گفت: “ازهر ۴ ایرانی یک نفر از مشکل کلسترول خون بالا رنج می برند و سالانه ۳۴ هزار نفر به علت این مشکل جان خود را از دست می دهند.”

وی، رژیم غذایی سالم، کنترل وزن و افزایش فعالیت بدنی و برنامه منظم ورزشی را از اصول اولیه و مهم برای جلوگیری از افزایش کلسترول عنوان کرد و گفت: “کاهش چربی دریافتی(به ویژه چربی های اشباع) و کلسترول یکی از اصول رژیم غذایی مناسب در پیشگیری و کنترل بیماری های قلبی و عروقی است.”

سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت خطاب به مردم توصیه کرد که لبنیات کم چرب (شیر، ماست، پنیر و سایر موادلبنی) را جایگزین لبنیات پرچرب کنند و افزود: “همچنین لازم است از سرشیر و خامه کمتر استفاده شود چرا که این مواد غذایی حاوی مقادیر زیادی چربی حیوانی هستند و می توانند موجب افزایش کلسترول خون شوند.”

رفیعی فر ادامه داد: “مصرف گوشت قرمز را کاهش داده و به جای آن از گوشت‌های سفید مانند مرغ و ماهی استفاده کنید. مصرف ۲ تا ۳ بار ماهی در هفته توصیه می شود. در طبخ غذاها از انواع روغن مایع به ویژه روغن زیتون و روغن کلزا و یا کنجد استفاده کنید( البته برای پخت، نه سرخ کردن غذا). با مخلوط کردن ماست کم چرب، آبلیمو، سرکه یا آب نارنج، کمی نمک و فلفل و سبزی‌های معطر و روغن زیتون یک سالاد سالم و خوش طعم در منزل تهیه کنید. از شیرینی‌های خامه‌ای و سس‌های چرب کمتر استفاده کنید.”

به گفته سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت، استفاده از میوه و سبزیجات، غلات سبوس دار، سویا، سیر و پیاز، فیبرغذایی، شیر و مواد لبنی کم چرب در کاهش سطح کلسترول خون موثر است.

شیر، روغن و نان سالم در انتظار تدوین سند سلامت

خبرگزاری ایسنا همچنین در مطلبی دیگر به نقل از رییس سازمان غذا و دارو در خصوص اقدامات انجام شده جهت تدوین سند سلامت شیر و لبنیات، روغن و نان نوشت: “این اسناد جهت ابلاغ و اجرا آماده ارایه به شورای عالی و امنیت غذایی است.”

بنابراین گزارش، دکتر رسول دیناروند به اسناد آماده شده در رابطه با سلامت فرآورده‌های مختلف غذایی اشاره کرد و گفت: “در این زمینه اسناد مختلفی با تفاهم میان دستگاه‌های مربوطه تدوین شده و آماده ارایه به شورای عالی سلامت و امنیت غذایی است تا پس از طرح در این شورا و تصویب آن، جهت اجرا ابلاغ شوند.”

دیناروند در این باره افزود: “سند سلامت فرآورده‌های شیر و لبنیات، روغن و نان از جمله اسنادی است که آماده ارایه به شورای عالی سلامت و امنیت غذایی است. به عنوان مثال در مورد روغن به سمت کاهش روغن جامد مصرفی و کاهش اسید چرب ترانس موجود در روغن جامد هستیم.”

رییس سازمان غذا و دارو ادامه داد: “در مورد شیر نیز به دنبال افزایش مصرف آن در کشور هستیم؛ چرا که سرانه مصرف شیر در ایران بسیار پایین است و به عنوان مثال سرانه مصرف شیر در کشورهای اروپایی سه برابر ایران است. به این ترتیب است که به دنبال افزایش مصرف شیر هستیم.”

این در حالیست که برخی رسانه های خبری در کشور به نقل از عباس زارع‌نژاد، دبیر اجرایی هفته سلامت از بگزاری نخستین جلسه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با حضور رئیس جمهور در روز پایانی هفته سلامت خبر داده اند.

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)

این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر می‌کنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و می‌خواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com