سحرگاه یکشنبه ۲۷ بهمنماه ۱۳۹۲، منصور کوشان نویسنده، پژوهشگر، روزنامهنگار، سینماگر، نمایشنامهنویس و شاعری که در چهار دهه گذشته زندگی خود را وقف مبارزه با سانسور و دفاع از آزادی بیان کرده بود از میان ما رفت.
منصور کوشان که نقشی مهم در فعالیتهای کانون نویسندگان ایران داشت، بارها توسط مأموران اطلاعات جمهوری اسلامی بازداشت و مورد بازجویی قرار گرفت و از میان دهها اثر او در زمینههای مختلف فقط چند رمان و مجموعه شعر در ایران اجازه انتشار یافت.
منصور کوشان پس از توقیف آدینه که سردبیری آن را پذیرفته بود و قتل برخی از نویسندگان عضو کانون نویسندگان ایران از جمله محمد مختاری و محمد جعفر پوینده ناچار به خروج از کشور شد و در نروژ بار دیگر فعالیتهای هنری خود در زمینههای مختلف از جمله نمایشنامهنویسی و کارگردانی تئاتر را استمرار بخشید.
وی در سال ۲۰۱۰ جایزه آزادی بیان را از انجمن قلم نروژ دریافت کرد و در همان سال خانه آزادی بیان را که دهها نویسنده، هنرمند و روزنامه نگار در آن عضویت دارند بنیان نهاد.
او که تا آخرین روزهای زندگیاش لحظهای از فعالیت و مبارزه برای آزادی بیان و خلق آثار هنری دست نکشید، پس از ماهها مبارزه شجاعانه و جانفرسا با بیماری سرطان پیشرفته سرانجام تسلیم مرگ شد.
خانه آزادی بیان درگذشت منصور کوشان را به جامعه هنری و رسانهای ایران تسلیت میگوید، بیگمان نقش منصور کوشان در مبارزه برای آزادی بیان در ایران جایگاهی برجسته در تاریخ معاصر ایران دارد.
خانه آزادی بیان مصمم است تا چراغی را که منصور کوشان در دفاع آزادی بیان و مبارزه با هر گونه سانسور در راه آفرینش هنری و روزنامه نگاری مستقل برافروخت، فروزانتر از گذشته روشن نگه دارد و یاد او را با استمرار فعالیتهای خود گرامی دارد.
هیئت دبیران خانه آزادی بیان ۲۷ بهمن ماه ۱۳۹۲ ـ شانزدهم فوریه ۲۰۱۴
عباس شکری، علی نگهبان، نسرین مدنی، علیرضا مجلسی، امید حبیبینیا
لینک بیانیه در سایت خانه آزادی بیان:
http://www.thofs.org/news_des_pr.php?nid=107&mn=2&yr=2014
نظرات
این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر میکنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و میخواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.