سازمان ملل اعلام کرده است که ایران از پهپادها و فناوریهای دیجیتال تهاجمی برای سرکوب اعتراضات، بهویژه علیه زنانی که از رعایت قوانین سختگیرانه پوشش جمهوری اسلامی سر باز میزنند، استفاده میکند.
تحقیقات نشان میدهد که مقامات امنیتی ایران از راهبردی تحت عنوان «هوشیاری مورد حمایت دولت» بهره میبرند تا مردم را تشویق کنند با استفاده از اپلیکیشنهای تلفن همراه، زنانی را که در وسایل نقلیه خصوصی مانند تاکسیها و آمبولانسها قوانین پوشش را رعایت نمیکنند، گزارش دهند و همچنین به افزایش استفاده از پهپادها و دوربینهای امنیتی برای نظارت بر رعایت حجاب در تهران و جنوب ایران اشاره دارد.
زنانی که این قوانین را نقض میکنند یا علیه آنها اعتراض میکنند، با عواقب شدیدی از جمله بازداشت، ضرب و شتم و حتی تجاوز در بازداشت مواجه میشوند.
• زنان ایرانی آمادهاند تا برای مقابله با قوانین حجاب بهای آن را بپردازند
• راهنمایی ساده درباره اعتراضات در ایران
• ایران در سال ۲۰۲۴ دستکم ۹۰۱ نفر را اعدام کرده است (گزارش سازمان ملل)
یافتههای «هیئت حقیقتیاب مستقل بینالمللی درباره جمهوری اسلامی ایران» پس از آن منتشر شد که این نهاد سال گذشته تشخیص داد که حکومت ایران مسئول «خشونت فیزیکی» است که به مرگ مهسا امینی در بازداشت در سال ۲۰۲۲ منجر شد.
کاربران میتوانند مکان، تاریخ، زمان و شماره پلاک وسیله نقلیهای که در آن تخلف از حجاب اجباری رخ داده است را وارد کنند. سپس وسیله نقلیه بهصورت آنلاین علامتگذاری شده و پلیس مطلع میشود و یک پیامک به مالک ثبتشده وسیله نقلیه ارسال شده و به او هشدار داده میشود که قوانین حجاب اجباری را نقض کرده است. در صورت نادیده گرفتن این هشدارها، وسیله نقلیه ممکن است توقیف شود.
شاهدان گفتهاند که این دختر ۲۲ ساله کرد (ژینا) توسط گشت ارشاد بهشدت مورد ضرب و شتم قرار گرفته بود، اما مقامات ایرانی این ادعا را رد کرده و علت مرگ او را «ایست قلبی ناگهانی» اعلام کردند. قتل او موج عظیمی از اعتراضات را به راه انداخت که همچنان ادامه دارد، علیرغم تهدیدهای بازداشت و خشونت زنان، دو سال و نیم پس از آغاز اعتراضات در سپتامبر ۲۰۲۲، زنان و دختران در ایران همچنان با تبعیض سیستماتیک، در قانون و در عمل، در تمام جنبههای زندگی خود مواجه هستند، بهویژه در رابطه با اجرای حجاب اجباری.
محققان سازمان ملل با تقریباً ۳۰۰ قربانی و شاهد مصاحبه کردهاند و همچنین نظام قضایی ایران را بررسی کردهاند، که به گفته آنها فاقد استقلال واقعی است. قربانیان شکنجه و سایر موارد نقض حقوق بشر نیز مورد آزار و اذیت قرار گرفته و خانوادههایشان بهطور سیستماتیک تهدید شدهاند.
آنها همچنین شواهدی از اعدامهای فراقضایی سه کودک و سه معترض بزرگسال را کشف کردهاند که بعداً توسط حکومت بهعنوان «خودکشی» معرفی شدند. همچنین مواردی از خشونت جنسی در بازداشت را مستند کرده است، از جمله مورد زنی که بهشدت مورد ضرب و شتم قرار گرفت، دو بار اعدام نمایشی را تجربه کرد، مورد تجاوز قرار گرفت و سپس بهصورت گروهی مورد تجاوز قرار گرفت.
در دانشگاه صنعتی امیرکبیر تهران، مقامات نرمافزار تشخیص چهره را در ورودی نصب کردهاند تا زنان بدون حجاب را شناسایی کنند. همچنین، دوربینهای نظارتی در جادههای اصلی ایران برای یافتن زنان بیحجاب مورد استفاده قرار میگیرند. همچنین پلیس ایران به اپلیکیشن موبایلی «نازر»، دسترسی پیدا کردهاند. این برنامه به اعضای «تایید شده» از سوی حکومت و نیروهای پلیس اجازه میدهد تا زنانی که در وسایل نقلیه (از جمله آمبولانسها، اتوبوسها، مترو و تاکسیها) حجاب ندارند را گزارش دهند.
این گزارش در ۱۸ مارس در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه شدە است.
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.