دلیل مخالفت خامنه‌ای و کیهان با مذاکره‌جویی و حمله به باند پزشکیان و ظریف

روزنامه کیهان به مدیریت حسین شریعتمداری در مطلبی با عنوان «مذاکره با آمریکا حماقت یا خیانت؟!» در روز ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ به سیاست ‌التماس‌گونه باند رقیب برای مذاکره با آمریکا تاخته است.

چنان که انتظار می‌رفت پس از سخنرانی خامنه‌ای، که در ظاهر امر ممنوعیت مذاکره با آمریکا را می‌خواست به ثبت بدهد توپخانه باند خامنه‌ای علیه جریان مذاکره‌طلب ملایان به راه افتاد.

کفن‌پوشانی که در کف خیابان ادعای اعدام ظرف را می‌‌کنند، ظاهرا کفایت نمی‌کند. وقتی عمود خیمه سیاست مشخص می‌کند، ابتدا باید توسط ارکان تبلیغی در بوق و کرنای آن دمید.

از این رسانه‌های باند خامنه‌ای بلافاصله تیغ بر دست و بر گردن باند پزشکیان‌ـ‌ظریف به میدان شتافتند.

کیهان به مدیریت حسین شریعتمداری مانند همیشه پیشتاز این حملات بوده است.

کیهان در ابتدای امر با توسل به حرف‌های حال و گذشته خامنه‌ای باند مقابل را یا «احمق یا خائن» می‌نامد.

با این تهاجم اولیه کیهان وارد میدان استدلال می‌شود که اینان با این صفات شایستگی حضور در مسئولیت‌های کلیدی ملایان را ندارند.

کیهان در حالی که دولت آمریکا هیچ گاه نه تصریحا و نه تلویحا، به موضوع براندازی ملایان اشاره نکرده ادامه می‌دهد که مدعی می‌شود که آمریکا به دنبال براندازی حاکمیت ملایان است.

گزاره‌ای دروغ که البته «حناقی» برای کیهان و شریعتمداری نیست، ولی دستاویزی می‌شود برای کوبیدن باند پزشکیان و ظریف.

سپس کیهان به اظهارات اخیر خامنه‌ای ورود می‌‌کند که و آن را با چاشنی «در درستی آن کمترین تردیدی نیست» همراه می‌سازد.

سپس کیهان می‌افزاید باند پزشکیان و ظریف را با اشاره به سخنان پیشین خامنه‌ای که گفته بود آنان «ادعای فهم سیاسی هم می‌کنند» و «مدعی سیاست‌دانی» نیز هستند، به باد حمله می‌گیرد که اینان تنها راه حل مشکلات کشور را در مذاکره با آمریکا می‌بینند و می‌دانند.

خائن یا بی‌شعور یا تعادل قوای شکننده؟

کیهان سپس به موضوع گروگان‌گیری کارکنان سفارت آمریکا در سال‌های ابتدایی استقرار ملایان از قول خامنه‌ای اشاره می‌‌کند.

سپس می‌افزاید که گروگان‌ها را آزاد کردیم اما آیا آمریکا به تعهدات خودش پایبند بود؟! یا در مسئله برجام استدلال می‌کند که قرار شد که فعالیت‌های هسته‌ای ملایان محدود شود، برخی تحریم‌ها برداشته می‌شود آیا شد؟

در واقع در کیهان و خامنه‌ای نه از مذاکره‌کردن یا نکردن که از پیش نرفتن مطامع تروریستی و هسته‌ای و… ناله می‌کند و ناراضی است.

کیهان سپس حتی به این نیز راضی نمی‌شود و با اشاره به مقاله ریچارد نفیو که گفته بود «مذاکره با تهران تنها راه مقابله و مهار آن است» اشاره می‌کند و می‌افزاید آیا این عبرت‌انگیز نیست که آمریکا می‌‌خواهد نظام را مهار کند و مذاکره‌جویان داخل نظام در راستای مهار، می‌خواهند به مذاکره بپردازند و از این طریق مشکلات کشور را حل کنند.

سپس کیهان پزشکیان و ظریف را به «فقدان درک و شعور» پیرامون خسارات مذاکره با آمریکا متهم می‌کند و می‌افزاید در چنین صورتی نباید در هرم قدرت ملایان باشند و اگر که خسارات آن را می‌دانند و بر آن اصرار می‌ورزند، «خائن» هستند.

کیهان به تبع اظهارات خامنه‌ای این هدف را دنبال می‌کند که نشان دهد هیچ مذاکراتی با آمریکا در میان نخواهد بود.

اما تجربه نشان داده با همه این اوصافی که خامنه‌ای و کیهان برمی‌شمارند در زمان رئیسی تا پای مذاکرات مستقیم با «شیطان بزرگ» ملایان پیش رفتند.

از این رو دعوای اصلی بر سر مذاکره و یا عدم مذاکره نیست. بر سر این است که در صورتی که مذاکره‌ای انجام شد، عواید احتمالی آن به پای باند مغلوب و پزشکیان و ظریف گذاشته نشود.

تجربه نشان داده است که وقتی تبلیغات سنگینی از این دست به راه می‌افتد در پس آن چیزی برای پنهان‌کردن است.

دلیل اصلی مخالفت خامنه‌ای و کیهان با مذاکره با آمریکا

سالیان سال تجربه مذاکره با «شیطان بزرگ» ملایان نشان می‌دهد، که قاسم سلیمانی در عراق پس از اشغال، به مذاکره مستقیم با آمریکایی می‌پرداخت و قبحی برای ملایان نداشت، در دوران رئیسی، مذاکرات با آمریکا تا مرحله مذاکره مستقیم پیش رفت. چه آنکه چنان که اشاره شد در موضوع گروگانگیری به مذاکره پرداخته شد، خط قرمزی برای مذاکره نیست.

تنها مسلئه برای خامنه‌ای مسئله بقاست و برای رسانه‌های باند او نیز الزام قلم‌زنی و صفحه‌پرکنی مصداق آن ضرب‌المثل است که «دیگی که برای باند خامنه‌ای نجوشد، سر سگ در آن بجوشد»!

و گر نه برای بقای نظام ملایان به قول آن تئوریسین از گونه لاریجانی آن، حتی اگر لازم باشد تا قعر جهنم و با شیطان هم می‌روند.

نکته اصلی و مهم دیگری که در این زمان به آن توجه داشت و کیهان و خامنه‌ای هرگز بدان ورود نمی‌کنند، فارغ از اینکه مذاکره توسط چه کسانی پیش برود این واقعیت است که مذاکره در چه زمانی به پیش برود؟

به بیان دیگر در حال حاضر خامنه‌ای و کیهان مذاکره را به نفع ملایان نمی‌بینند. دلیل آن نیز مختصات خامنه‌ای پس از یک سال ضرباتی ویرانگری است که دریافت کرده است.

یعنی در توازن قوای مذاکره‌ای کنونی، خامنه‌ای در پایین‌ترین حد خود قرار دارد. خامنه‌ای و کیهان به خوبی می‌دانند که در مذاکره در چنین شرایطی، دست پایین، آن هم پایین‌ترین دست را دارند.

از این رو، حریف می‌تواند امتیازات حداکثری از آنها بگیرد و حداقلی‌ها را به او ببخشاید.

در واقع دلیل اصلی و فراجناحی کوبیدن بر طبق عدم مذاکره با آمریکا در شرایط فعلی از سوی خامنه‌ای و کیهان، دقیقا این نکته است.

یعنی مذاکره‌ای که برای ملایان دو سر باخت است.

[پزشکیان زیر توپخانه سنگین شریعتمداری و کیهان!]

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)