صف‌های طویل سوخت آیا نشانه گرانی احتمالی بنزین است؟

در روزهای اخیر در بسیاری از شهرها و استان‌های کشور، صف‌های طولانی در پمپ بنزین‌ها ایجاد شده است. به دنبال اظهارات پزشکیان آیا این صف‌های طولانی نشانی دال بر افزایش قیمت احتمالی بنزین می‌باشد؟

در روزهای تعطیلات و با هجوم شهروندان ایرانی به مناطق شمالی، کشور شاهد بروز مشکلاتی در تأمین سوخت است.

کمبود سوخت و تعطیلی برخی جایگاه‌ها، مسافران و ساکنان غرب مازندران را در تأمین بنزین با چالش روبرو کرده و بسیاری از افراد را مجبور کرده است تا برای تهیه بنزین از بطری استفاده کنند.

در این روزهای تعطیل، مشکل کمبود سوخت باعث ایجاد صف‌های طولانی خودروها در مسیرهای منتهی به پمپ بنزین‌ها شده و این صف‌ها در حاشیه جاده‌های مازندران به چشم می‌خورند.

در حالی که غرب مازندران به طور متوسط در ماه‌های عادی حدود سه میلیون لیتر بنزین مصرف می‌کند، این میزان در تعطیلات و روزهای پرمسافر به شکل قابل‌توجهی افزایش می‌یابد.

در حال حاضر، بنزین مورد نیاز جایگاه‌های این منطقه از انبارهای تهران و رشت تأمین می‌شود که با توجه به ترافیک سنگین، انتقال بنزین به منطقه با تأخیر همراه است.

ازدحام جمعیت و افزایش مسافران طی روزهای اخیر نه تنها جاده‌های مازندران را با ترافیک سنگین روبرو کرده، بلکه باعث تعطیلی موقت برخی جایگاه‌های بنزین شده است.

بهانه ترافیک سنگین، گویا سال‌های قبل ترددات به شمال نبوده است!

این امر منجر به مشکلات جدی برای مسافران و شهروندان محلی شده که برای تأمین بنزین ساعت‌ها در صف‌های طولانی انتظار کشیدند و بسیاری از آنان یا موفق به سوخت‌گیری نشدند و یا با محدودیت‌های سوختی مواجه بودند.

صف‌های طولانی برای سوخت‌گیری باعث شده تا برخی مسافران و شهروندان به جای خودروهای خود، با ظروف و بطری‌ها به پمپ بنزین‌ها مراجعه کنند.

این مسئله علاوه بر صف‌های خودرویی، صف‌های انسانی نیز در مقابل جایگاه‌های بنزین ایجاد کرده است.

در چنین شرایطی، مسؤولان منطقه به جای ارائه راه‌حل‌های مناسب، ترافیک سنگین و فاصله طولانی انبارهای بنزین از منطقه را به عنوان دلایل غیرفعال بودن برخی جایگاه‌ها مطرح می‌کنند.

تورج امانی، مدیر شرکت پخش فرآورده‌های نفتی در چالوس، ورود بی‌سابقه مسافران به غرب مازندران را عامل اصلی ترافیک سنگین و تأخیر در تأمین بنزین عنوان کرده است.

وی تأکید کرد که بخشی از بنزین مورد نیاز از رشت تأمین می‌شود و به دلیل ترافیک، انتقال بنزین به کندی انجام می‌گیرد.

به گفته وی، برخی از جایگاه‌ها به صورت موقت و مقطعی فعال می‌شوند و این روند همچنان ادامه دارد.

حجم بالای مسافران به ویژه در شهرستان‌های غربی مازندران موجب شده تا شاهد صف‌های طولانی برای سوخت‌گیری باشیم.

بار ترافیکی سنگین، ورود به موقع تانکرهای سوخت‌رسانی را با مشکل مواجه کرده و تأخیر در تأمین بنزین باعث ایجاد نارضایتی عمومی شده است.

کمبود سوخت یا بهانه برای افزایش قیمت حامل‌های انرژی؟!

سید شمس‌الدین حسینی، نماینده مردم تنکابن، رامسر و عباس‌آباد در مجلس خامنه‌ای، تأکید کرده است که مازندران در روزهای پایانی تابستان با ترافیک سنگین مواجه است و باید تدابیر ویژه‌ای برای تأمین بنزین در نظر گرفته شود.

وی افزود که با اتمام ذخایر پمپ بنزین‌ها، صف‌های طولانی تشکیل می‌شود و نیاز است تا برنامه‌ریزی دقیقی برای جلوگیری از این مشکلات صورت گیرد.

پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که تا هفته اول مهرماه، همچنان صف‌های طولانی در جایگاه‌های بنزین ادامه خواهد داشت.

موضوع کمبود بنزین و تشکیل صف‌های طولانی به سطح مقامات بالاتر نیز کشیده شد.

یوسف نوری، استاندار مازندران، از اعزام نماینده وزیر نفت برای سوخت‌رسانی به مازندران از استان‌های همجوار خبر داد.

وی در تماس تلفنی با وزیر نفت، از استان‌های گلستان و گیلان درخواست کرد تا در ارسال تانکرهای سوخت به مازندران کمک کنند.

طبق گزارش‌های غیررسمی، بیش از ۳۰ میلیون تردد طی روزهای اخیر در جاده‌های مازندران ثبت شده است.

اگرچه شلوغی و سفرهای متعدد به مناطق شمالی کشور در تابستان یک امر طبیعی است، اما برجسته کردن مشکلات کمبود بنزین را می‌توان به عنوان بهانه‌ای برای افزایش قیمت بنزین توسط حکومت ایران ارزیابی کرد.

[طولانی‌تر شدن صف خرید بنزین نشانه چیست؟]

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)