اسب زین‌کرده رئیسی یا خر لنگ در گل گیر کرده؟

کیهان در گزارشی تحت عنوان اسب‌زین‌کرده زیر پای دولت چهاردهم، دستاوردهای عجیبی برای دولت رئیسی تراشید. اما ۲۰ روز طول کشید تا روزنامه عصر ایران بر خلاف ادعاهای کیهان نوشت خزانه فقط به اندازه حقوق ۳ روز کارمندان دولت موجودی دارد!!!

در روز ۱۸ تیر ۴۰۳ کیهان گزارشی با عنوان «اسب زین‌شده زیر پای دولت چهاردهم» منتشر کرد. در این گزارش دستاوردسازی‌هایی برای دولت رئیسی شده بود که اگر خودش زنده بود از تعجب سکته می‌کرد و مجدد می‌مرد.

دستاوردسازی‌ها در زمینه‌های مختلف بود. از آسمان تا ریسمان به هم بافته شده بود. در بخش ارز خزانه نوشته بود «در حال حاضر خزانه دولت به بهترین وضعیت در هفت سال اخیر رسیده. درآمد ارزی حاصل از نفت نیز به بالاترین رقم شش سال اخیر رسیده. علاوه ‌بر این ذخیره ارزی از صفر به بیش از ۵۰ میلیارد دلار رسیده است.»

این ادعاهای واهی واکنش شدید اصلاح‌طلبان قلابی را داشت. کیهان در ۲۰ تیر گزارش دیگری با تیتر «گزارش اسب زین‌شده چرا مدعیان اصلاحات را به هم ریخت؟!» نوشت و ادعاهای قبلی را تکرار کرد.

در ۲۳ تیر نیز کیهان گزارشی با عنوان «بانک جهانی هم گزارش اسب زین شده کیهان را تأیید کرد» و ادعاهای و دستاوردسازی‌های خود را این بار با استناد به گزارش بانک جهانی تکرار کرد!

[نگران نباشید! این اسب زین شده به سمت پرتگاه می‌رود]

اما این پایان توهمات کیهان نبود. هر روز که می‌گذشت کنش‌ها و واکنش‌ها در این زمینه بالاتر می‌گرفت.

در ۸ مرداد ۴۰۳ کیهان بار دیگر دست به کار شد. تیتر این بار این بود «نشانه دیگری از اسب زین‌شده. خزانه دولت روحانی بدهکار کرد رئیسی جبران کرد»

ادامه دعوای خزانه خالی یا پر

در این گزارش ادعاهای دیگر عنوان شده بود که بخشی از آن در پی می‌آید.

«… در سال ۱۴۰۰خزانه خالی شده و بر اساس گزارش خزانه‌داری حدود ۵۴ هزار میلیارد تومان بدهکار بود.

اکنون در زمان تحویل به دولت چهاردهم ۱۸هزار و ۵۰۰میلیارد موجودی دارد.

سایت‌های حق‌العمل کار وابسته به اصلاحات… با طرح این سؤال که پزشکیان، چه خزانه‌ای را تحویل می‌گیرد؛ ادعا کردند که موجودی کنونی، تنها برای دادن حقوق ۲ الی ۳ روز کارمندان دولت کفایت می‌کند!

نکته مهم دیگر این که موجودی مثبت خزانه در پایان تیرماه، در شرایطی ایجاد شده که دولت از بانک مرکزی تنخواه نگرفته و ۷۰ درصد اوراق بدهی امسال را هنوز نفروخته است!

خزانه طبق گفته خاندوزی؛ وزیر اقتصاد ۱۸هزار و ۵۰۰میلیارد تومان منابع دارد اما در مرداد ۱۴۰۰منابع آن منفی ۵۳ هزار میلیارد تومان بود.

در حال حاضر موجودی ارزی صندوق توسعه ملی ۲۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار است.

از طرفی بانک مرکزی گزارش داده، از ابتدای سال تاکنون، تامین ارز کالاهای مورد نیاز کشور از مرز ۲۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار گذشته است.

در پایان دوران روحانی خزانه منفی ۵۳ تا ۵۴هزار میلیارد تومان با عدم امکان پرداخت حقوق کارکنان بوده است.»

اما این اظهارات پاسخ به چه ابهام، سوال یا اظهار نظری بوده است؟. به یک روز قبل از آن باز می‌گردیم.

در روز ۷ مرداد ۴۰۳ روزنامه عصر ایران مطلبی در این باره درج کرد با عنوان «تحویل پزشکیان شد: کشوری تعطیل با خزانه‌ای جارو شده»!

در این مطلب آمده بود خزانه‌ای که به دولت چهاردهم تحویل داده می‌شود معادل تنها «۳ روز حقوق کارمندان» موجودی دارد.

۴۹ میلیارد و ۸۳۰ میلیون دلار اختلاف بین ادعای کیهان و عصر ایران!!!

آمار منتشره در نامه وزیر اقتصاد دولت سیزدهم به محمد مخبر، حاکیست موجودی خزانه که به دولت پزشکیان تحویل داده شده است، تنها ۱۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است. این رقم معادل ۱۷۰ میلیون دلار، یا قیمت یک روز صادرات نفت کشور است.

این در حالی است که درآمدهای صادرات نفت کشور در فصل اول سال ۴۰۳ برابر با ۳۵ درصد رشد داشته و به ۱۲ میلیارد دلار رسیده است.

خاندوزی گفته خالص طلب خزانه از سازمان هدفمندی یارانه‌ها حدود ۸ هزار میلیارد تومان است.

وی افزوده با لحاظ‌کردن موجودی نقدی، ده و نیم هزار میلیارد تومانی، مجموعاً نزدیک ۱۸.۵ هزار میلیارد تومان مثبت خواهد بود.

عصر ایران افزوده موجودی ده و نیم هزار میلیارد تومانی خزانه، فقط کفاف کمتر از سه روز حقوق کارمندان را خواهد داد!!!

همچنین افزوده که این موجودی فعلی است و به هر حال خزانه علاوه ‌بر مخزن پول، مسیر گردش آن نیز هست.

از سوی دیگر آمارهای بانک مرکزی نشان می‌‌دهد که دولت رئیسی به نظام بانکی کشور تا بهمن ۱۴۰۲، رقمی بالغ بر ۱۳۱۰ تریلیون تومان بدهکار بوده است. یعنی بیش از ۲ برابر میزان بدهی دولت رئیسی در شروع کارش در سال ۱۴۰۰.

دولت رئیسی همچنین به صندوق توسعه ملی نیز ۱۰۰ میلیارد دلار بدهی دارد!

اما بین ادعای کیهان که خزانه ۵۰ میلیارد دلار موجودی دارد با گزارش عصر ایران به نقل از وزیر اقتصاد که خزانه ۱۷۰ میلیون دلار موجودی دارد، ۴۹ میلیارد و ۸۳۰ میلیون دلار اختلاف وجود دارد.

این اختلاف شامل کدام قسمت از زین اسبی است که دولت رئیسی قرار بود به دولت پزشکیان تحویل دهد و آن قدر ریز است که دیده نمی‌شود، کسی نمی‌داند!

این رقم بیشتر به پالان خر لنگی می‌ماند که در گل گیر کرده تا اسب‌زین‌کرده حاضر به یراق.

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)