جهش تولید با مشارکت کدام مردم؟

علی خامنه‌ای سال ۴۰۳ را با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری کرد. متعاقب این امر «مدیحه‌سرایان اقتصادی» وی، شروع به مدیحه‌سرایی در این زمینه کردند و اندر وصف مشارکت مردم در تولید در ایران تحت حاکمیت ملایان، نظریه‌ها سر دادند.

بر کسی که در ایران زندگی می‌کند هیچ پوشیده نیست که پدیده‌ای به نام تولید در کشور دیریست که در تابوت روان به سوی قبرستان، خوابیده است.

به دلیل بی‌کفایتی در مدیریت، رمقی در کالبد تولید در کشور نمانده است و اگر در گوشه‌ای تلاشی می‌شود، حاصل کار مردم سرزمین است و نه نقش‌آفرینی حاکمیت در آن.

عجب آن که با این وضعیت، خامنه‌ای در سال‌های اخیر،‌ کلیدواژه تولید را همواره در آغاز سال جدید و نامگذاری آن مورد استعمال قرار داده است.

۱۳۹۶: اقتصاد مقاومتی، تولید ـ اشتغال.

۱۳۹۸: رونق تولید.

۱۳۹۹: جهش تولید.

۱۴۰۰: تولید؛ پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها.

۱۴۰۱: تولید؛ دانش بنیان، اشتغال‌آفرین.

۱۴۰۲: مهار تورم، رشد تولید. [نشانه‌های بیماری در سال موسوم به مهار تورم!]

نگاهی به این نامگذاری‌های مخاطب را به این باور می‌رساند که خامنه‌ای دچار سرگیجه‌ی تولید شده است.

در توالی این سرگیجه، خامنه‌ای برای سال ۴۰۳ نیز شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» را برگزید.

از این درمی‌گذریم که حاصل نام‌گذاری‌های پیشین خامنه‌ای در سال‌های قبل و کوبیدن بلندآوازه بر طبل تولید به کجا رسید؟ مخاطب ایرانی خود آگاه است و دست اندر کار.

اما به محض کوبیده‌شدن این طبل توسط خامنه‌ای، «مدیحه‌سرایان اقتصادی» حاکمیت نیز شروع به سرودن مدیحه یا بهتر است بگوییم مرثیه می‌کنند.

انواع رنگ و لعاب به سخنان خامنه‌ای می‌دهند. آب و تاب فراوان را چاشنی آن می‌سازند. صفحات روزنامه‌های و رسانه‌های حکومتی را پر می‌کنند.

یک فراموشی عمدی در مورد نامگذاری تولید در سال‌های گذشته

در عین حال خود را به فراموشی می‌زنند که فرجام مدیحه‌سرایی‌هایشان در سال قبل پیرامون شعار سال خامنه‌ای چه بود!

به دیگر بیان در پایان پاییز که نه زمستان، شعار سال متکی بر تولید خامنه‌ای چند جوجه شمارش کرد؟!

اما ماموریت و معذوریت کاری به نتیجه ندارد. سال پایان می‌یابد. سال جدید و شعار جدید و ماموریت جدید.

در فقدان کار عملی جدی و حرف جدی در زمینه تولید، باید این روند آن قدر تکرار شود که خودی‌های ملایان نشئه‌ی آن شوند.

سال جدید نیز بدین گونه آغاز شد. پس از نامگذاری سال جدید به نام تولید و با مشارکت مردم از سوی خامنه‌ای، چرخ‌ها به چرخش درآمد. رسانه‌های حکومتی به خصوص قلم به مزدانش در اردوی غالب، شروع به مدیحه‌سرایی در این زمینه کردند.

کافی است نگاهی به رسانه‌های مربوطه انداخته شود. جستجوی جملاتی چون «مشارکت مردم در تولید، چگونه؟» صفحات شما را پر خواهد کرد!

در این بازار مکاره از هر سنخ و قشری نیز به وسط میدان آورده می‌شوند. از مهره‌هایی که در دولت، یدک اقتصاد را با خود می‌کشند تا آنان که در مجلس خامنه‌ای یدک‌کش اقتصادی دارند!

تسنیم برخی از این مهره‌ها را به صحنه آورده است؛ موسی شهبازی، دبیر کمیسیون اقتصادی هیئت دولت.

شهبازی به ترسیم ۲ نگاه راهبردی و عملیاتی برای شعار سال خامنه‌ای می‌پردازد. اما به ناگاه وی بلافاصله دچار سرگیجه می‌شود و اعلام می‌دارد که در حوزه سرمایه‌گذاری در کشور برهم‌ریختگی وجود دارد!

دیگر سرگیجه‌رونده‌ی تولید دکان خامنه‌ای، نماینده جدید خامنه‌ای در مجلس است که وارد گود زورآزمایی می‌شود.

۸۰ اقتصاد در دست حکومت و داعیه مشارکت مردم!!!

مهرداد لاهوتی که در مجلس ۱۰ و ۱۱ خامنه‌ای نیز عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بوده است.

وی نیز با خیز بلندی آماده پرش در زمینه تولید در راستای شعار سال خامنه‌ای می‌شود. اما یک گام بعد سرگیجه‌ی مزبور وی را نیز دچار می‌کند.

وی با ادعای رشد ۸ درصدی وارد میدان می‌شود. اما بلافاصله بر روی این نکته انگشت می‌گذارد که اکنون ۸۰ درصد اقتصاد در اختیار دولت و شبه‌دولتی‌ها [بخوانید سپاه، ستاد اجرایی، آستان قدس، بنیاد شهید و…] است!

در پایان نیز وی متذکر می‌شود که «۳ اصل هدایت، حمایت و نظارت» باید جایگزین دولتی‌ها و خودی‌های خامنه‌ای نظیر سپاه و دوستانش شود.

وی نیز ظاهرا فراموش می‌کند که هم و غم خامنه‌ای و شرکاء در بیش از ۴ دهه حاکمیت ملایان، بیرون آوردن ثروت‌های مردم ایران از دست مردم و بخش دولتی و سپردن آن به بخش خصولتی و یا همان نورچشمی‌های خامنه‌ای است.

در این بستر است که خامنه‌ای و حاکمیت ملایان می‌توانند هزینه‌های ماجراجویی‌های هسته‌ای، موشکی، منطقه‌ای، تروریستی، نیابتی‌ها و… را تامین نمایند.

به عبارت دیگر در ۴۵ سال گذشته از مردم در تولید و مشارکت آنها در تولید کاملا قطع ید شده است.

اما اینان آدرس و ایز غلط می‌دهند که حالا باید این مشارکت به مردم برگردانده شود.

البته این نه یک سرگیجه که یک بازی کاملا حساب‌شده و ایران بر باده است که ملایان پیش گرفته‌اند و باید به زودی، نقطه پایانی بر آن نهاد و سرخط جدیدی از حاکمیت مردم ایران و تولید با مشارکت حداکثری مردم را آغاز کرد.

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)