سیل و سیلاب ویرانگر و ویرانیهای پی در پی در شهرهای ایران
این بار نیز جاری شدن سیل و سیلاب در شهرهای ایران، در زیر سایه بیکفایتی کارگزاران حکومت ولایت فقیه، خسارات مالی و جانی بسیاری بر جای گذاشته است.
با قاطعیت میتوان گفت که این بلایای طبیعی نیستند که در ایران خسارات مالی و جانی بر جای میگذارند؛ در کشوری که از فقدان مدیریت و لیاقت رنج میبرد؛ میتوان گفت که اصلیترین عامل، بیکفایتی کارگزاران حکومت ایران است که منجر به ایجاد خسارات مالی و جانی ناشی از سیل و سیلاب میشود، هر چند تاثیرات بروز بلیهی طبیعی مانند سیل را نمیتوان هیچ انگاشت.
سازمان منابع طبیعی حکومت ایران آماری ارائه داده است که نشان میدهد در ۱۰ سال گذشته، بیش از ۱۶۰۰ سیل در کشور به راه افتاده و هر کدام از آنها به طور متوسط ۴۰ میلیارد تومان خسارت بر جای گذاشته است.
به عبارت دیگر تنها در ۱۰ سال گذشته، خسارات ناشی از سیل در ایران تحت حاکمیت ولایت فقیه بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان بوده است، آنهم منهای خسارات انسانی و جانی! [مدیریت فاسد و ناکارآمد، از بحران کم آبی تا سیلابهای ویرانگر]
در هفتههای اخیر نیز در حکومت ایران، مانند سالیان گذشته، دست روی دست گذاشته شد تا سیل و سیلاب باز هم خساراتی را به شهروندان شهرهای مختلف ایران وارد آورد.
رئیس سازمان اورژانس حکومت ایران تعداد کشتههای سیل و سیلاب تنها در ۲۴ ساعت منتهی به روز پنجشنبه ۱۸خرداد ۱۴۰۲ را ۷ نفر اعلام کرد که این آمار تاکنون با افزایش موردی نیز همراه بوده است، اما حکومت ایران در روزهای اخیر از ارائهی آمار جامع در مورد تلفات انسانی و جانی سیل اخیرخودداری کرده یا نوبهیی و به صورت پراکنده آنها را اطلاعرسانی میکند.
وضعیت وخیم استان البرز پس از جاری شدن سیلاب
استاندار البرز، مجتبی عبداللهی در مورد خسارات ناشی از سیل و سیلاب اعلام کرده است که «منطقه جاده چالوس پس از سیل آسیب دیده بود، در چندین نقطه جاده و کوه ریزش کرده، حجم عظیمی از سنگ و خاک به سمت پایین حرکت کرده و کلا در چند نقطه جاده مسدود است.
در تونل شماره دو و سه نیز بین دو تونل حادثه اصلی رخ داده و حجم سنگین سنگ و خاک وارد این دو تونل شده و تا سقف تونل خاک جمع شده است.
خاک و سنگها سپس در ادامه مسیر تونل به سمت سد حرکت کردند و در مقابل سد تجمع عظیمی داشتند که مثل یک کوه شدهاند.»
وی افزود «بیش از ۱۲۰۰ خودرو در این مسیر بودند که تعدادی در دریاچه پشت سد افتاده بودند و تعدادی هم در شیارها و کانالهای انحرافی رودخانهها گیر کرده بودند که خارج شدند.
در روزهای اول کشتهیی نبوده است، اما پس از ۳ روز، دو مفقودی اعلام شد که خانواده یکی از این مفقودین در تلاش برای پیدا کردن آنها هستند»!
وی خواستار بازگشایی مسیر و ایمنسازی آن برای استفاده مردم شد و اعلام کرد که یک مشاور مجرب باید کل مسیر جاده چالوس را مطالعه کند تا مشخص شود دقیقا چه اقداماتی باید صورت بگیرد تا مسیر راهبردی جاده چالوس را برای استفاده مردم مجدداً باز کنند. همچنین، او از دولت رئیسی و ارگانهای مربوطه خواستار ارائه حمایتهای مالی برای جبران خسارتهای وارده به مردم و مناطق آسیب دیده شد و افزود برای جلوگیری از وقوع مشکلات مشابه در آینده، باید به ایجاد برنامههای مناسب برای مدیریت سیلاب و پیشگیری از آسیبهای ناشی از سیلاب توجه شود.
در استانهای دیگر نیز وضعیت به همین منوال است در استان اردبیل، منابع خبری از جانباختن دست کم ۶ نفر و مفقود شدن ۵ نفر خبر دادند.
در استان خوزستان نیز بر اثر سرریز شدن سد گتوند در مسجد سلیمان، دستکم ۶ تن جان باخته و شمار مصدومان به بیش از ۵۳ تن رسیده و دهها خانه نیز تخریب شده است.
هشت روستای حاشیه سد گتوند زیر آب رفته و آب تا سقف بعضی از خانهها رسیده و در حال وارد شدن به خانههایی است که در قسمتهای بالادستتر قرار دارند.
در استان سمنان، معاون فرماندار فیروزکوه از بسته شدن محور فیروزکوه به سمنان بر اثر جاری شدن سیل خبر و افزود سیل به مزارع و باغات در دهستان پشتکوه خسارات فراوانی وارد کرده است.
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.