چالش های ازدواج یا رابطه جنسی – عاطفی زنان جوان با مردان مسن
دکتر رخش رستم
امروزه با ظهور جنبش« می تو» و موضوع مالکیت تن و اندام زن و بحث روزافزون سکس، یکی از پدیدههای نامطلوب در دو دهه اخیر، ازدیاد ازدواج و ایحاد رابطه سکسی – جنسی دختران و پسران با افراد بسیار بزرگتر از خودشان است و این پدیده، در میان دختران جوان بیشتر رایج شده است. گرچه نمی توان درباره عدد دقیق فاصله سنی زوجین و نقش آن در موفقیت و شکست زندگی زناشویی قانون یکسانی برای همه افراد صادر کرد اما یقینا تناسب سنی از جمله موازین زیربنایی و اساسی در ازدواج است که بی توجهی به آن، زمینه ساز بسیاری از کج خلقی ها و ناسازگاری ها در زندگی زناشویی خواهد شد.
چندی پیش، در یکی از روزنامهها، مطلبی تحت عنوان «عوامل گرایش دختران مجرد به مردان متاهل» درج شد که با استقبال مطلوبی مواجه گردید. اما با توجه به ازدیاد ازدواج مشابه در پسران (با زنان بزرگتر از خود) و بیشتر از آن، ازدیاد گرایش زنان جوان به مردان میانسال، جای دارد که موضوع ازسایر وجوه و منظرهای متفاوت دیگر نیز مورد بحث قرار گیرد و برخی از معضلات رایج، صریحتر بیان شود. در بسیاری از موارد، در بیان درد، رکگویی لازم است. سرمایه داری و مناسبات کالائی شدن هرآنچه در جامعه وجوددارد مثل تن و جان ، موضوع توجه به اندام زنان و جاذبه سکسی آنان را در تیتر مجادلات اجتماعی و خانوداگی قرارداده است .زیرا تن و جان هم عملا به مثابه کالا قابلیت معاوضه « نقدی و غیرنقدی ، با معوض و بدون معوض » دارد.
بیتردید، اگر تمایل ازدواج و داشتن رابطه سکسی- جنسی« چه با داشتن رابطه عاطقی و چه بدون آن» دختران چوان با مردان متأهل بیشتر شده است، ریشه در تمایل دختران جوان به مردان میانسال دارد؛ حال خواه با آنها ازدواج بکنند یا نکنند و خواه آن مرد متأهل باشد یا نباشد. اینها همه اتفاقاتی است که بعد از برقراری ارتباط، به تناسب شرایط رخ میدهد، لذا میل به این ارتباط، مقدم و علت اصلی است که باید ریشه یابی گردد.
تغییر فرهنگ و نوع نگاه:
ممکن است کارشناسان، انواع دلایل را ذکر کنند و بسیاری از آنها ریشه در مشکلات اقتصادی داشته باشد و صحیح هم هست، اما نحوهی موضعگیری شخص نسبت به امیال و مشکلات اقتصادی و نوع معیشت نیز به فرهنگ و نوع نگاه او به زندگی برگردد.
وقتی ثروت، لذت و رفاه «هر چند مقطعی و زودگذر»، جایگزین سایر ارزشهای انسانی، اخلاقی، رفتاری و معیارهای اصیل زندگی گردید، طبیعی است اگر میل دختران به مردان میانسال به بالا، نسبت به مردان جوان بیشتر شود. همه مشکلات از اینجا ناشی نمیشود که برخی زنان و دختران، بدلیل تنگدستی و مائل مالی مجذوب مردان متمول و خوشگذران میافتند؛ بلکه مشکل اصلی در این است که نوع فرهنگ و نگاه نسل جوان به زندگی تغییر کرده است. دختر (مانند پسر) به دنبال خوشبختی است و طبعاً در سنین نوجوانی و جوانی، این خوشبختی را در کنار مردی متصور میگردد. او به حسب خلقت، فطرت و طبیعت خود، مردی میخواهد که به هر لحاظ به او تکیه کند و مورد توجه و علاقه و جذبهی او باشد (حتی اگر در تخیل خود چنین فرض کند). اما وقتی نوع فرهنگ و نگاه تغییر کرد، تعریف سعادت و خوشبختی نیز به “رفاه و لذت” تغییر مییابد، بدیهی است در چنین حالتی، مردی که به لحاظ تیپ ، هیکل و موقعیت اجتماعی مطلوب باشد، به لحاظ جاذبهها و قدرت و تجربه جنسی کامل باشد، به لحاظ اقتصادی، یا پولدار باشد و یا در هر حال اهل خرج کردن در خوشگذرانی باشد، خودرویی شیک داشته باشد، آپارتمان خالی یا ویلایی در شهرهای شمالی یا حاشیه داشته باشد، بتواند هدیههای کوچک و بزرگ بخرد و …، میشود مرد ایدهآل و خوشبخت کننده.
کمتر اتفاق میافتد که یک پسر جوان و کمتر از ۳۰ سال چنین شرایطی داشته باشد و اگر داشته باشد نیز رقیب بسیار است. لذا از طرف دختران، خودآرایی بیشتر، همراهی ارزانتر و وصال سهلتر عرضه میگردد.
در چنین شرایطی، دختران دست به “انتخار عاطفی” میزنند. عاطفه و نیاز به عشق و معشوق را که اصلیترین و قویترین نیاز آنهاست، قربانی هوسها میکنند و سعی میکنند به مردان تلقین کنند که هیچ انتظاری در عشق، پایبندی و تعهدات از آنان ندارند.
صد البته که این احساسی که به خود و مرد طرف خود القا میکنند، نمایشی کاذب است، چرا که زن نمیتواند، زن نباشد و فقط بدن باشد. «حتی فاحشه نیز دوست دارد، زن باشد، معشوق باشد، مورد توجه باشد و تکیه کند». لذا دختر یا زن جوان، تلاش خود را میکند تا ضمن نترساندن مرد، دل او را نیز به تسخیر خود درآورد. اگر پیروز شد، امید بعدی را امتحان میکند که آن ازدواج است، حتی اگر مرد متأهل باشد. اگر توانست مترصد طلاق زن اول و ازدواج با خودش میگردد، اگر نتوانست به ازدواج به عنوان همسر دوم رضایت میدهد و اگر در آن نیز موفق نشد، یک ارتباط پایدار را میپذیرد – هر چند که میداند پایدار نخواهد بود، مگر به ندرت- .
این روزها که سن ازدواج بالا رفته شاید خواستگاری به سراغ شما بیاید که اختلاف سنی شما با او بسیار زیاد باشد. اگر از این خواستگار خوشتان اومده و شرایط او مطابق میل تان است قبل از ازدواج بهتر است به چند نکته دقت کرده و شرایط را بهتر بسنجید تا انتخاب درستی داشته باشید.
نکات مثبت
می توان با کمک این مرد از دیدگاهی متفاوت به دنیا نظر کرد و مسائل و مشکلات را با نگاهی عمیق تر حل کرد. روبه رو شدن با مردی که از نظر مالی به موفقیت و ثبات رسیده، برای بیشتر زن ها خوشایند است چراکه مردی که پا به میانسالی گذاشته، احتمالا شرایط مالی بهتری دارد.
دخترانی که رابطه عاطفی محکمی با پدرشان نداشته اند برایشان ازدواج با مردی مسن تر جذاب است چراکه به دنبال مردی هستند که آنها را زیر پر و بال خود بگیرد و ترسهایشان را دور کند. در مقابل مردهایی که اختلاف سنی زیادی با همسرشان دارند، دوست دارند به هر طریقی شریک زندگی شان را از خود راضی نگه دارند تا مبادا همسرشان به دلیل اختلاف سنی دچار مشکل شود. مردانی که همسران کم سن دارند، نگران از دست دادن آنها هستند. مثلاً نگران آن هستند که مبادا همسرشان روزی از آنان طلاق بگیرد و زندگی آنان را متلاشی کند و در نتیجه محبت بیشتری به همسرشان می کنند.
مرد با تجربه بسیاری از مشکلات را مدیریت می کند و نمی گذارد به این راحتی ها بحرانی در زندگی ایجاد شود و در نتیجه زندگی حالت یکنواخت تری داردزیرامرد با بیشتر چشیدن خوب و بدی های دنیا قدر زن و زندگی اش را بیشتر می داند.
نکات منفی
وجود فاصله سنی زیاد باعث می شود که زن و مرد نتوانند به خوبی یکدیگر را درک کنند و دنیایشان فاصله زیادی با هم دارد.وقتی که فاصله سنی بین زن و شوهر زیاد باشد، هریک در دوره ای از زندگانی به سر می برند که به لحاظ قوت و توان بدنی متفاوت با دیگری است مثلاً زنی که ۳۵ ساله – بویژه زنان مطلقه و یا ناراضی از زندگی قبلی -که در دوران جوانی و سرزندگی به سر می برد و همسر او که در ۶۵ سالگی است به مرز پیری رسیده است. اینگونه روابط که عموما ناآشکار هستند نوعی زندگی پنهانکاری را در دو طرف بوجود می آورد که با استرس و نگرانی ناشی از افشای این روابط همراه و تاثیرات مخرب بر روح و روان انها می گذارد. در اینگونه روابط عموما این زنها هستند که علیرغم آنکه وافعا ممکن است اینگونه مردان را بدلیل نقش شان در تداوم زندگیشان ( و احتمالا تجربه سکس شان در برابر نیاز جنسی زن ) دوست بدارند اما ناچارند دست به انتحار عاطفی بزنند. تنها مورد استثنا آن است که برخی دختران و زنان جوان که طالب شهرت و مطرح شدن هستند حاضرند برای رسیدن باین امر تن به دوستی یا رابطه جنسی – عاطفی با مردان بزرگسالی شوند که بتوانند پله ترقی آنان باشند و ممکن است مائل جنسی برای این زنان در درجه اهمیت نباشد .
نوعی از وفاداری هم در میان زنانی که زندگیشان را مرهون مردانی کی دانند که انها را از فقز و بدبختی و .. رهانیده وجوددارد که این زنان فارغ از احساس و عاطفه خودرا مدیون این مردان دانسته و تا اخر عمر در کنارشان بوده و موشش دارند رضایت این مردان را در همه مراحل فراهم کنند . این رفتار به خصوص در کشورهائی که فقز بیداد می کند نظیر کشورهای افریقائی ، افعانستان و فیلیپین و برخی شهرستانهای نادار ایران مشاهده می شود .
بطور مثال اگر زن بخواهد گاهی جوانی کند یا کمی سراغ تفریحات شاد و پرهیجان برود ممکن است همسرش خیلی همراه نباشد و ترجیح دهد در خانه بماند.ممکن است بعداز مدتی حوصله نداشته باشد شاهد بزرگ شدن زن باشد یا آزمون و خطاهای زن برای به دست آوردن شغل، جایگاه اجتماعی، حل مشکلات شخصی و ارتباطی اش را نتواند تحمل کند. گاه وجود فاصله های سنی زیاد باعث می شود که برخی از مردان، سوءظن هایی نسبت به همسر خود پیدا کنند و ممکن است حتی نتوانند دلایلی هم برای اینگونه افکار خود بیاورند.
فرد کوچکتر دچار نوعی رودربایستی رنج آور است و نمی تواند به راحتی مشکلات کوچک و گاه بچگانه اش را با همسر خویش در میان بگذارد، لذا حرف های ناگفته بسیاری دارد.
جاافتاده بودن سن مرد می تواند او را به همسری کنترل گر تبدیل کند که مدام برای همسرش تعیین تکلیف می کند.گروهی از کارشناسان موسســـه تحقیقــات جمعیت شناسی ماکس پلانک طی بررسی های خود متوجه شده اند وجود اختلاف سن بین زنان و شوهران یا زنان و مردان غیرمزدوج (بویژه انکه زنان اساسا در سنین ۳۵ تا ۴۰ دارای بلوغ کامل جنسی و عقلی شده اما شدیدا نیازمند یک احساس قوی ) تاثیر منفی بر عمر زنان دارد.گاه مشاهده میشود به دلیل اختلاف سنی زیاد زن و یا حتی مرد حجالت بکشند همسرشان را در جمع دوستان و جوانان ببرد یا به دوستان و اقوام جوانش معرفی و یا حتی به محل های عمومی نظیر رستوران بروند.
خانواده نیز یکی از فاکتورهایی است که می تواند در پیمودن این راه تاثیر گذار واقع شود. در چنین شرایطی افراد فامیل زن و مرد، دو دیدگاه کاملاً متفاوت را دنبال می کننند. افراد خانواده دختر معمولاً احساس می کنند که آقای مسن قصد سوء استفاده و بهره کشی از خانم را دارد و خانواده آقا نیز تصور می کنند که خانم به دنبال مال و منال آقا است. به هر حال تعجبی وجود ندارد که هر یک از خانواده ها سعی در حمایت از طرف خودشان دارند. هر چند نظر خانواده ها اهمیت دارد، اما باید بدانید که خودتان به شخصه باید در مورد زندگی خصوصی تان تصمیم بگیرید و گاهی اوقات ضروری است که مخالف نظر آنها عمل کنید.
- تبیین روانشناسانه «کبوتر با کبوتر/ باز با باز»
دست لباس عید وارد مغازه ای شدم.
بعد از پایان خرید همسرم کارت بانکی خود را به من تحویل داد و به سمت خودرواش رفت تا لباس هایی که خریده ام داخل آن بگذارد، خرید گران قیمت ما از یک طرف و دیدن خودروی مدل بالای همسرم که روبه روی مغازه پارک شده بود از طرف دیگر، باعث شد فروشنده خانم واکنش نشان دهد ؛ با حسرت تمام نگاهی به من انداخت و گفت: کاش پدر من هم مثل پدر شما بود! هم ثروتمند، هم با سلیقه در خرید…». بعد از تعریف این خاطره لبخند تلخی زد و در سکوتی سنگین محصور شد. سکوتی سرشار از ناگفته ها …
نکته دیگری که امروزه مهم است جنبش فمنیسم و تکیه زنان بر خود و مالکیت خود« یعنی تعلق یک زن بیک مرد یا بالعکس که تک همسری نامیده می شود» ، می باشد. مشخص نیست چگونه زنان تحصیلکرده و روشنفکر به خود اجازه می دهند با مردان متاهل وارد رابطه جنسی ، سکسی یا عاطفی شوند در حالی که می دانند یکی از همنوعان آنها در انتظار این مرد است ؟! مضحکتراین که اگر همین مردی که با این زنان رابطه دارد با زن دیگری وارد مراوده جنسی شود جنان عصبانی می شوند که حاضرند بیضه مردشان را ببرند!« مرگ خوب است ولی برای همسایه» . این البته یک پدیده جدید نیست زیرا تنوع طلبی مرد و کشش زنان جوان به مردان چه مسن ، چه مردان دارای اعتبارو شهرت اجتماعی همچون هنرمندان ، ورزشگاران ، شاعران ، نویسندگان و استادان دانشگاه ه از دیرباز وجودداشته بطوری که در قرن هیجدهم و نوزدهم نویسندگان و شاهران ونقاشان آماج عشق زنان درباری و مشهور بودند بر خلاف این دوره که زنان با سلبریتی های فاقد شخصیت و شعور اجتماعی هم نرد عشق می بازند. معروف ترین مثال در این ارتباط شیخ ابوعلی سینا بوده که به زن بارگی مشهور و بسیاری از زنان صاحب نام هم عصر وی در ارتباط با عشق او می سوخته اند و شیخ نیز از دادن کرامات به آنها خودداری و خست نداشته و اتفاقا بعلت زیاده روی دز زنبارگی هم در جوانی بدلیل ابتلا به قولنج درگذشته است .
فقدان تمایلات جنسی متعارف
فارغ از تمایلات عشقی بین همجنسان که می تواند ازدواج را امر مذمومی بداند« اگر چه ازدواج بین همجنسگرایان نیز مدتهاست رواج و بعشا قانونی هم شده است » ، بسیاری جوانان اعم از زن یا مرد دارای تمایلات جنسی زیادی نیستند که این امر برای آنان عاجل باشد لذا این پدیده که بین زنان به خصوص زنان کشورهای عقب مانده و کشورهائی که زن مطالبه جنسی را حق خود نمی داند « بهر دلیل چه سرکوب جنسیتی مثل افغانستان و جه سرکوب از طریق باورهای مذهی » بیشتر رواج دارد می تواند آنها را به ازدواج با مردان مسن یا بزرگسال هم سوق دهد زیرا این زنان عموما بدنبال یک زندگی راحت تر بوده و دنبال مردی هستند که پناهگاه آنان محسوب شود و شاید ذکر این مثال خالی از لطف نباشد که ششمین همسر شیخ محمد حاکم دوبی دختر پادشاه سابق اردن« ملک عبداله » بوده و با علم براین که شیخ محمد دارای همسران متعدد بود به همسری وی درآمد ولی پس از رفع نیاز اولیه زنانه اش که شهرت و پول و اعتبار بود برای مسائل جنسی به یکی از اعضای محافط انگلیسی خودروی آورد که باعث طلاق وی شد. یعنی درآفاز شاید برای ایشان میل جنسی تعیین کننده نبوده کمااینکه قاعدتا برای اکثریت قریب باتفاق زوجین دراول مروادات میل جنسی یا مهم نیست یا رسما بیان نمی شود مثلا هیج زنی درآغاز رابطه نمی گوید شوهر یا دوست پسری ی خواهد که بتوان هفته ای سه شب سکس داشته باشند بلکه پس از رابطه و ازدواج است که این مسائل مطرح می شود .لذا اگر زن یا دختر ی باشد که معیشت و امنیت برای او بر سکس و رابطه سکسی ارجح باشد به احتمال قریب به یقین با ازدواج یا رابطه جنسی با مردان بزرگسال مشکلی نخواهدداشت چون این رابطه اگر در چارجوب یک منطق تعریف شده باشد ممکنست به رابطه عاطفی منجرشود اگرچه به رابطه داغ سکسی منجر نخواهدشد زیرا این گونه دختران و زنان دردرجه اول با اعتماد به مرد و رابطه عاطفی هم می توانند ارضا شوند تا دخول مطلق . بدنیست بدانیم که طبق آمارهای جهانی بیش از ۷۰ درصد زنان جهان با سکس همآغوشی ، معاشقه و معانقه و سکس زبانی ارضا می شوند تا دخول کامل لذا در این برای این زنان لزوما سن مرد تعیین کننده نیست، بلکه تجربه و مهارت جنسی او اولویت دارد. در تحقیقات مرکز پسیکولوژی که در دانشکاه استانفورد پس از برملا شدن رابطه جنسی- عشقی بین یک استاد متاهل مرد ۶۳ ساله و یک دانشجوی رشته دکترای اقتصاد زن بیوه ۳۷ ساله از طریق بررسی اظهاران انها و تست مغز انجام گرفت مشخص گردید انها در رابطه عشقی مامل و رابطه کاملا رضایت بخش سکسی- جنسی بسر می برند. دانشجوی مزبور که پس از ازدواج تا ۱۲ سال فاقد هرگونه رابطه جنسی با مرد بوده و استادمربوطه که حدود شش سال در د.وران طلاق عاطفی بسر می برده عملا وارد یک رابطه پنهانی عشقی – جنسی شده به طوریکه تست هورمونی و تسترون انها «RR »بعد از چندین رابطه جنسی بالاترین ضریب هورمون های استروژن و پروژسترون را نشان داده و تست رضایت جنسی انها به ویژه در دانشجوی زن بیش از ۹۸ از نمره ۱۰۰ را نشان داده است . در تحقیقات مذکور مشخص گردیده استاد مرد در رابطه جنسی بدلیل تعلق خاطر به زن مورد علاقه اش می توانسته در هربار سکس اوج هیجان سکسی را برای خود و معشوقه اش ایجادنماید.اگرچه این رابطه بدلیل رعایت مد اخلاقی دانشگاه محکوم و استاد مربوطه اخراج گردید اما نتیجه تحقیقات مذکور موضوع تفاوت سن را متفی کرد و مشخص گردید در یم رابطه عشقی و سکسی رضایت مهم ترین عامل است که این رضایت لزوما با دخول صورت نمی گیرد و مجموعه ای بنام رفتار جنسی تعیین کننده است . اظهارات زن دانشجو نسان داد که او قبل از معاشقه با استاد یادشده دارای تجربه نجنسی خاصی نبوده و استاد مذکور توانسته بود حین رابطه دوستی – عاطفی تجربیات خودرا بوی انتقال داده مه ماحصل آن انتشار و ریزش مامل هورمان های جنسی طرفین بوده است
نتیجه گیری
در منطقی ترین تحقیقات پسیکولوژی جنسی فارغ از عواطف احساساتی جنسی زودگذر، تعلق زنان و دختران جوان به مردان مسن به ویژه در عصر فعلی عموما یافتن پناهگاهی برای امنیت خود و خانواده است زیرا بسیاری دختران و زنان جوان متکفل تامین معیشت فرزند یا خانواده بوده و بعلت ناتوانی در این مورد عملا وارد رابطه با مردان متاهی یا مسن می شوند و بنوعی دست به انتحارعاطفی می زنند. اما یک نکته حائز اهمیت آن که در برخی از این موارد ممکن است واقعا رابطه عاطفی نیرومندی هم بوجود بیاید و مرد با وجود اختلاف سنی بعلت تجربه ومهارت بتواند زن جوان را از نطر جنسی_سکسی و عاطفی سیراب نماید زیرا ارضای زنان بر خلاف مردان لزوما با دخول و عملیات سکسی همراه نیست و چه بسا با یک همآغوشی ماهرانه مرد بتواند اورا ارضا کامل هم نماید .
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.