در حالی که ایالات متحده و کشورهای اروپایی در حال بررسی جزئیات نهایی تجدید توافق هسته ای با ایران هستند، یک پیش بینی به روز نشان می دهد که این طرح پس از اجرایی شدن، منجر به جریان های درآمدی عظیم برای تهران خواهد شد.
آخرین دادههای موجود نشان میدهد که پیشنهاد فعلی به معنای درآمد بادآوردهای ۲۷۴ میلیارد دلاری برای رژیم جمهوری اسلامی ایران است و مردم هیچ سهمی از این پولها برخوردار نخواهند شد و بیشتر صرف ترویج تروریست و غیرە میشود این به این معنا است که ایران و گروههای تحت حمایت رژیم ایران پیشرفت چشم گیری میکنند و این گروهها بیشتر اوج میگیرند و حق و حقوق مردم ایران بیشتر پایمال میشود. در اولین سال اجرای آن بیش از یک تریلیون دلار برای رژیم تروریستی ایران تا سال ۲۰۳۰ سودآوری میکند.
هجوم بینظیر سرمایهها ترکیبی از منابع پس از لغو تحریمهای کنونی علیه ایران به عنوان بخشی از طرح تجدید قوا در دوره اوباما که به طور رسمی برنامه جامع اقدام مشترک نامیده میشود، حاصل میشود. این طرح توسط رئیس جمهور سابق ترامپ در سال ۲۰۱۸ به طور یکجانبه لغو شد.
پیشنهاد فعلی به رژیم اجازه دسترسی به داراییهای خارجی را میدهد که در حال حاضر در سال اول اجرا به میزان ۱۴۱ میلیارد دلار مسدود شدهاند، درآمد حاصل از صادرات نفتی و غیرنفتی بیش از ۱۲۱ میلیون دلار میشود و توافق هستهای فاجعهبار ایران میتواند تحریمها علیه قاتلان تفنگداران آمریکایی در لبنان را لغو کند.
بر اساس این طرح بحث برانگیز، دولت بایدن و دیگر قدرتهای جهانی از جمله چین، روسیه، فرانسه، بریتانیا و آلمان در تلاش هستند در ازای لغو تحریمها و اجازه دادن به رژیم تروریستی برای از سرگیری فروش نفت، محدودیتهای موقتی بر برنامه ادعایی تسلیحات هستهای ایران اعمال کنند و سایر کالاهای موجود در بازار آزاد شود.
موافقان می گویند این توافق ایران را مجبور می کند غنی سازی اورانیوم خود را محدود کند و آژانس بین المللی انرژی اتمی به بازرسی های منظم نیاز دارد. با این حال، منتقدان از این بیم دارند که لغو تحریمها علیه جمهوری اسلامی پول بیشتری را برای تأمین بودجه جاهطلبیهای هستهای و تروریسم دولتی را آزاد میکند.
در روز اول توافق هسته ای جدید ایران، ایالات متحده سه فرمان اجرایی را که ۷ میلیارد دلار از وجه مسدود شده مربوط به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک ایرانی را آزاد میکند، لغو خواهد کرد. نیروی نظامی در لیست سازمان های تروریستی خارجی وزارت خارجه قرار دارد.
دولت [بایدن] آماده است تا تحریم های بزرگ تروریسم را در نقض تعهد آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه به کنگره لغو کند. به شرکتهای خارجی برای تجارت با نهادهای ایرانی که با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تجارت میکنند، چراغ سبز نشان دهند و برای اطمینان از سرازیر شدن میلیاردها دلار بینالمللی به خزانه خود استفاده خواهد کرد.
این قرارداد مانع از گسترش قدرت ایران در منطقه بین دریای مدیترانه و خلیج فارس نشد. واشینگتن جمهوری اسلامی را به عنوان یک قدرت متخاصم می بیند که در سوریه، عراق یا یمن علیه منافع آمریکایی ها و متحدان اصلی اسرائیل و عربستان سعودی کار می کند. ایران به دلیل حمایت از حزب الله لبنان، حماس فلسطین و دیگر گروه ها مدت ها در لیست کشورهای حامی تروریسم آمریکا قرار گرفته است.
توافق هستهای ایران را از توسعه موشکهای بالستیک محدود نکرد. چنین موشک هایی می تواند روزی اروپا و آمریکا را نیز به عنوان حامل بمب اتمی تهدید کند. ثالثاً، توافق از همان ابتدا با ارائه نکردن راه حل پایدار آسیب دید. محدودیت های اصلی برنامه هسته ای تنها یک دهه دوام آورد. بنابراین ایرانی ها گزینه ساخت بمب هسته ای در بلندمدت را حفظ کردند.
پس از شکست مذاکرات درباره بازنگری، ترامپ در ماه مه ۲۰۱۸ تهدید خود را انجام داد و از توافق خارج شد. او به تدریج تحریم های اقتصادی تعلیق شده توسط اوباما را بازگرداند و تحریم های جدیدی را اعمال کرد که تجارت با کشورهای ثالث را نیز هدف قرار می داد. با انجام این کار، ترامپ خود را در معرض انتقاد قرار داد که تعهدات آمریکا را زیر پا گذاشته، اعتبار کشورش را تضعیف کرده و به طور تصادفی یک بحران هسته ای جدید را برانگیخته است. ایران و اروپاییها در ابتدا تلاش کردند تا این توافق را نجات دهند، از جمله با راهاندازی وسیلهای با هدف ویژه که اجازه میدهد تجارت خارج از محدوده تحریمهای آمریکا انجام شود. با این حال، راه حل رضایت بخشی به دست نیامد.
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.