طرحی نو 
١٢ سپتامبر ٢٠٢۴

بیانیه و اعلام موجودیت 
شبکه مستقل زنان ژن ژیان ئازادی 

ما گروهی از زنان فعال و فمنیست تقاطعی (اینتر سکشنال ) که به بهانه کنفرانس ژن ژیان ئازادی به دعوت جامعه زنان آزاد شرق کردستان( کژار)  درزمستان ٢٠٢۴  در شهر استکهلم (سوئد) گرد هم آمده بودیم، با  کنار هم بودن در سه روز پر بار  و آشنایی و تازه کردن دیدار یاران قدیمی و جدید و  شنیدن حرفها و نظرات یکدیگر، با تاکید از طرف بسیاری از رفقای حاضر در کنفرانس  بر ضرورت کار منسجم زنان و همچنین ضرورت ایجاد شبکه مستقل زنان فعال با باورهای رادیکال و فمینیستی، ضد سرمایه داری، ضد امپریالیستی و هر گونه ارتجاع مذهبی و بنیادگرایی بر آن شدیم تا باری دیگر برای سازماندهی فعالیتهای مان قدمی نو برداریم. 

ما در جهانی زندگی میکنیم که هر آنچه را که دولتهای حاکم برای مان به تصویر کشیده اند جز تباهی، فقر، جنگ، فاجعه زیست محیطی، میلیتاریسم تصویر دیگری در چارچوب پوسیده شان جای نمی گیرد. قتل عام،  نسل کشی و کوچ اجباری  که یکی بعد از دیگری در فلسطین، کوردستان، افغانستان، سودان و تیگره و آرتساخ (ارامنه)  برایمان رقم زده اند تنها گوشه ای از فاجعه جهانیست.  بنابراین ما ٩٩ درصدی ها و در راس آن  زنان فعال و مبارز چیزی جز زنجیرهایمان برای از دست دادن نداریم و تنها راه نجات مان از منجلاب ساخته شده توسط سرمایه داری ایجاد انقلاب اجتماعی و آلترناتیوهای مردمی و انسانیست. انقلاب اجتماعی و آلترناتیوی که دموکراسی آن تنها بر مبنای اکثریت و اقلیت نباشد بلکه  آلترناتیوی که بتواند در برابر تهاجم ایدئولوژیک نظام سرمایه داری مقاومت کند. سیستمی  که در آن سلسله مراتب و نظم مردسالارانه لغو شود.
 زنان در جهان اشکال مختلف خشونت را تجربه می کنند. از زن کشی به بهانه ی دفاع از ناموس تا خشونتهای خانگی، ازدواج اجباری، کودک همسری، اسید پاشی، ناقص سازی جنسی، تجاوز جنسی، خشونت به دلیل گرایش جنسی یا معلولیت و قوانین سراسر تبعیض و سرکوب زنان.  براساس گزارش دو نهاد سازمان ملل، تنها در سال ۲۰۲۲ بیش از نیمی از ۸۹ هزار قتل ثبت‌شده زنان در جهان توسط اعضای خانواده یا شرکای زندگی آن‌ها انجام شده است. اما همانطور که روابط قدرت بین زنان و مردان در جوامع با ساختارهای مردسالاری ـ سرمایه داری وجود دارد، زنان هم توده ی همگون نبوده و روابط قدرت ناشی از تسلط مردسالاری در بین زنان نیز موجود میباشد، بسته به اینکه این زنان به چه گروههای اجتماعی از نظر اقتصادی، مذهبی، اتنیکی یا جنسی متعلق باشند. از این رو تأثیر در هم تنیدگی روابط قدرت بر قشرهای آسیب‌پذیرتر و به حاشیه رانده شده در  جوامع کاملا مشهود است.
با افزایش رشد بحرانهای سرمایه داری ، بنیادگرایی مذهبی، جنگ و آوارگی میلیونها انسان و روانه شدن آنها به سوی کشورهای اروپایی، بیش از پیش شاهد رشد ناسیونالیسم افراطی و فاشیسم در جهان هستیم.
طبق آمار سازمان ملل تعداد پناهندگان در جهان به بالاترین حد خود رسیده است  مردم به‌خاطر حاکمان مستبد، فقر، بیکاری، تبعیضات جنسی ـ جنسیتی، ناامنی، جنگ، ستم ملی، استثمار و استعمار، تخریب زیست محیطی، خشونت علیه زنان و کودکان و … تن به آوارگی و خطرهای ناشی از آن می‌دهند. بیش از ۱۲۰ میلیون نفر تا ماه مه امسال از کشورهای خود گریخته و آواره شده اند. کودکان ۴۰ درصد آوارگان اجباری را تشکیل میدهند.
سرمایه داری/ سیستم ماتریالیستی و پدر مردسالار بیش از هر زمان در تلاش است با ایجاد جنبش های ضد انقلابی، گروهای توتالیتر و فاشیست،  آینده ما را به دلخواه خود شکل دهد. بنابراین دخالت ما همراه با همبستگی جهانی زنان و به ویژه زنان خاورمیانه و آفریقای شمالی (MENA Region) بیش از هر زمان ضروریست.  این ما هستیم که می توانیم با یاری و همچنین با تبادل تجربیات موفق از سراسر جهان که نشان از یک پارادایم جدید دارد، تغییر برای آینده ای انسانی را ایجاد کنیم.
بنابراین ما چاره ای نداریم جز اینکه به جای حفظ یک سیستم استثماری، به سمتی برویم تا اوضاع را برای انسان ها و تمامی موجوداتی که  جهان به آنان نیز تعلق دارد، بهتر کنیم و زمین را در وضعیت سالم‌تری به نسل‌های آینده تحویل دهیم. این امر مستلزم توجه به عدالت محیط زیستی ٬ ترمیم و بازسازی جوامع به حاشیه رانده شده و جوامع  بومی و طبیعت است. در مواجهه با بحران های اکولوژیک و محیط زیستی نیاز به تغییر رادیکال ساختارهای اجتماعی و سلسله مراتبی نظیر سرمایه داری و مردسالاری است. چرا که گروه های به حاشیه رانده شده بیشترین آسیب را از تخریب محیط زیست می بینند. لذا بیش از هر زمان دیگری ضرورت پیوستگی جنبش رهایی بخشی برای عدالت اجتماعی٬ اقتصادی و دموکراسی سیاسی با جنبش محیط زیستی احساس می شود.

از این رو ما در این جمع همچنان که با مردسالاری٬ سرمایه داری٬ فاشیسم،  میلیتاریسم و بنیادگرایی مذهبی مبارزه میکنیم٬ عدالت محیط زیستی و انقلاب اکولوژیک را نیز جزیی جدایی ناپذیر مبارزات رهایی بخش مان می دانیم. 
در مبارزات صد سال گذشته در رویارویی با استبداد همواره شاهد مبارزات زنان، دگراندیشان، ملتهای تحت ستم و کارگران و زحمتکشان برای کسب آزادی و  حقوق برابر بوده ایم.  از فردای انقلاب ۵٧ زنان و ملتهای عرب -ال احواز، ترکمن صحرا، کوردستان و ماهیگیران انزلی، زیر بار قوانین و ساختارهای ضد بشری جمهوری اسلامی نرفته و تحت خشونت و تهاجم شدید قرار گرفتند. و باز این زنان بودند که در ۴۵ سال گذشته بدون وقفه در جمع های کوچک و بزرگ، هر روزه  رو در روی مزدوران رژیم ایستادگی کردند و هرروز جسور تر از روز قبل به میدان آمدند.
 زنان افغانستان دهه هاست که قربانی سیاستهای نئولیبرالی و بنیادگرایی اسلامی  بوده اند. آنها بعد از سلطه ی طالبان بر افغانستان با وجود اینکه از حضور در عرصه های سیاسی،اقتصادی، فعالیتهای اجتماعی و ادامه تحصیل محرومند، اما لحظه ای دست از مبارزه برای دستیابی به آزادی و کرامت انسانی  و ابراز همبستگی با مبارزات زنان ایران و سایر کشورهای خاورمیانه بر نداشته اند. 

نزدیک به دو سال از قتل حکومتی ژینا و خیزش انقلابی ژن ژیان ئازادی میگذرد. با وجود سرکوب شدید و افزایش اعدامهای رژیم، زنان، خلقهای تحت ستم، کارگران و زحمتکشان، دانشجویان، معلمین، جامعه ی ال جی بی تی کیو+ بازنشستگان و فعالین محیط زیست با توانمندی و سازماندهی بیشتر برای گذر از جمهوری اسلامی و هر نوع سیستم اقتدارگرا و متمرکز دیگر  تلاش می کنند.  

شبکه مستقل “ژن ژیان ئازادی”  جهانی را می طلبد که

١- لغو مجازات اعدام
۲ـ ممنوعیت هرگونه شکنجه و آزادی کلیه زندانیان سیاسی – عقیدتی و مدنی 
۳- لغو رفع کامل تبعیضات( جنسی ـ جنسیتی، سیاسی، فرهنگی، زبانی، اتنیکی ـ ملی، اقتصادی، مذهبی – عقیدتی و افراد توانخواه)
۴-  تلاش برای ساختن جامعه ای عاری از خشونت
۵ـ  احترام به باورهای دینی افراد و جلوگیری از دخالت آن در عرصه های عمومی 
۶- برخورداری تمامی شهروندان از فرصتهای  برابر در دسترسی به رفاه، بهداشت، مسکن ، آموزش  و امنیت
۷- حق تحصیل و آموزش به زبان مادری و مبارزه با آسیمیلاسیون ( هویت زدایی فرهنگی)
۸- حق تعیین سرنوشت 
۹- پشتیبانی از حقوق مهاجرین و پناهندگان و حفظ کرامت آنها
۱۰ـ تلاش برای برقراری سیستم دمکراتیک و غیرمتمرکز
۱۱ـ حمایت و تلاش جهت تحقق صلح پایدار در خاورمیانه و جهان
۱۲ـ تلاش متعهدانه برای حفظ  محیط زیست و جلوگیری از تخریب سودجویانه از آن
۱۳- حق خودسازماندهی و دفاع ذاتی برای انسانها

شبکه مستقل زنان  ژن ژیان ئازادی

مقاومت زندگیست!
ژن ژیان ئازادی \ امرأه  حیاه، حریه \ جنین، زند، آجوئی \ زن زندگی آزادی 

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)