سال‌هاست که همه شاهد بهره‌کشی از پرستاران هستیم،  سال‌هاست که حکومت با شیوه‌ی همیشگی خود؛ یعنی سرکوب و بی‌اعتنایی به اعتراضات پرستاران پاسخ می‌دهد اما این‌روزها دیگر کاسه‌ی صبر پرستاران پر شده است. روزهای پیاپی است که تجمعات اعتراضی آنان در این روزهای داغ با فریاد و اعتصاب همراه شده است.
خواسته‌های آنان مشخص و اعلام شده است، پرستاران‌ مطالبه‌ای بیش از یک زندگی معمولی ندارند؛ آنان می‌خواهند که حقوقشان از تورم کمتر نباشد، کار دائمی می‌خواهند، و باید سختی کارشان به رسمیت شناخته شود. آنان خواهان حذف اضافه‌کاری اجباری هستند تا پرستاران داوطلبانه به کار مشغول شوند و در صورت نیاز، دستمزد مناسب برای اضافه کاری تعیین شود، نه دستمزدی که تورم آن را ببلعد.
حاصل بی‌اعتنایی دولت جز مهاجرت انبوه پرستاران و یا استعفا و خانه‌نشینی چیز دیگری به دنبال نداشته است.
مسلما چنین برخوردهایی جز جان به لب رساندن پرستاران و در نتیجه انتخاب گزینه اعتصاب برای نیل به خواسته‌های به‌حق خود نمی‌تواند باشد.
پرستاران بارها برای اعتصاب و یا ترک کار هشدار داده‌اند و اکنون دیگر نمی‌خواهند با سکوت تداوم بیگاری و تبعیض را تحمل کنند.

اعتراضات اخیر در طول تاریخ پرستاری کنشی بی‌سابقه است.
اما پاسخ این امواج اعتراضی، حضور نیروی انتظامی برای‌ سرکوب و برخورد حراست و پرونده‌سازی برای پرستاران و کادر درمان است تا مانع از ادامه‌ی اعتراضات شوند و نیز سکوت وزارت بهداشت و سهامداران بیمارستان‌هاست.

نگاه وزارت بهداشت به پرستاران به‌مثابه کالاست؛ چرا که در پی قراردادهای موقت، نیروی کار ارزان و سوءاستفاده از پرستاران در مواقع نیاز است (نمونه‌اش دوران اپیدمی کووید بود). اما بخش بزرگی از پرستاران، جزء بی‌ثبات‌کاران‌اند که خواهان تثبیت وضعیت خود از نیروی کار موقت به استخدام دائمی هستند تا امنیت شغلی داشته باشند.

این قشر زحمتکش همانند معلمان، کارگران و بازنشستگان مسائل و مصائب مشترکی دارند که هر روز هفته گروه‌هایی از این مزد و مستمری‌بگیران و دیگر اقشار مالباخته، در سراسر کشور برای تحقق مطالبات خود به خیابان می‌آیند.

اتحاد بازنشستگان از تجمعات گسترده‌ی پرستاران حمایت کرده و برای محو این دردها و به سرانجام رساندن منافع مشترک، در کنار هم‌سرنوشتان خود همراهی می‌کند تا خواسته‌ها را متحقق کنیم‌ و فقر و فلاکت را که دستاورد این ساختار فاسد است به چالش بکشیم.

۳۰ مرداد ۱۴۰۳

اتحاد بازنشستگان

 

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)