حلقهها بر دور حکومت ایران تتگتر میشود
در حالی که مذاکرات اتمی وین بر سر برنامه اتمی حکومت ایران همچنان در بنبست است اما تحولات روزهای اخیر حاکی از آن است که حلقه فشارها بر ایران فشردهتر میشود.
مذاکرات اتمی وین از ۲۰ اسفند سال ۱۴۰۰ به دلیل زیادهخواهی ایران مبنی بر خروج نام سپاه پاسداران از لیست تروریستی به تقریبا به بنبست کامل رسیده است.
طرفهای درگیر ابایی از این ندارند که این بنبست را به طرق مختلف رسانهای و آشکار سازند.
در همین حال گره دیگری بر طناب پر از گره ایران در هفته اخیر افتاد زمانی که مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارش خود اعلام کرد که ایران با آژانس همکاری نمیکند و این کشور ۱۸ برابر میزان تعیینشده در برجام اورانیوم غنیشده در اختیار دارد و این میزان برای دسترسی به بمب هستهای کافی است.
سوالات بیپاسخ آژانس
مدیر کل آژانش همچنین اعلام کرد که حکومت ایران در بازه مقرر سه ماهه از اسفند ۱۴۰۰ یعنی تا خرداد ۱۴۰۱ تکلیف ۳ مکان در تاسیساتی در ایران را که در آن آثار اورانیوم غنیشده با منشاء انسانی کشف شده است را مشخص نکرده و سوالات آژانس در این مورد هنوز پابرجاست.
این اظهار نظر مدیر کل آژانس ایران را در وضعیت صدور قطعنامه در شورای حکام آژانس که از روز ۶ ژوئن شروع به کار میکند قرار خواهد داد.
در نشست آتی شورای حکام آژانس آنچنان که از شواهد و قرائن برمیآید آمریکا و سه کشور اروپایی عضو برجام، پیشنویس قطعنامهای را بین ۳۵ کشور عضو شورای حکام توزیع کردهاند.
هر چند این اقدام رسمی نیست و کشورهای مدعی پس از شروع دورهای نشست شورای حکام رسما باید پیشنویس قطعنامه را بین کشورهای عضو شورای حکام توزیع کنند اما واکنش سراسیمه و آشفته سخنگوی وزارت خارجه حکومت ایران پس از اعلام این خبر نشان داد که این نیز خبر خوشی برای ملایان تهران نیست.
احتمال قرار گرفتن ایران دذیل فصل هفتم منشور ملل متحد
چرا که در صورت تصویب قطعنامهای از سوی شورای حکام علیه برنامه هستهای ایران که اشارهای به ابعاد پیامدی یعنی ابعاد احتمالی نظامی برنامه هستهای ایران داشته باشد چنانکه گزارش آژانس بر این تصریح میکند در آن صورت پرونده نقض برجام حکومت ایران برای بار دیگر به شورای امنیت ملل متحد ارجاع داده خواهد شد. [تصویب قطعنامه در شورای حکام چه سرنوشتی را برای پروژه اتمی ایران رقم میزند؟]
این امر نیز برای ایران خوفانگیز است چرا که در این صورت برنامه هستهای ایران ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد که اقدام نظامی علیه کشور متخاصم را مشروع اعلام میدارد قرار خواهد داد.
کشورهای شورای همکاری خلیج فارس خواهان حضور در مذاکرات اتمی هستند
خبر غیرخوشیمن دیگر برای ملایان ایران از سوی کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در روزهای اخیر صادر شد وقتی که این کشورها اعلام کردند که خواستار حضور در مذاکرات هستهای با حکومت ایران هستند.
وزرای خارجی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در بیانیهای که در روز چهارشنبه ۱۱ خرداد منتشر ساختند اعلام کردند که این کشورها خواهان حضور در مذاکرات هستهای بین ایران و قدرتهای جهانی هستند.
از سوی دیگر کاخ سفید در یک بیانیه مطبوعاتی اعلام کرد که آمریکا و اسرائیل برای هماهنگی جهت جلوگیری از رسیدن ایران به سلاح اتمی متعهد شدهاند؛ این نیز خبری خیر برای ملایان ایران نیست.
سفر گروسی به اسرائیل
در همین حال رافائل گروسی مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در دیداری شاذ پنجشنبه شب ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ وارد تلآویو شد تا با نفتالی بنت، نخست وزیر اسرائیل در روز جمعه گفتگو و رایزنی کند.
هر چند جزئیاتی از محتوای این سفر و هدف آقای گروسی و بنت منتشر نشده است اما میتوان گمانهایی زد مبنی بر اینکه سفر آقای گروسی به اسرائیل بیربط به پرونده هستهای حکومت ایران نباشد.
در همین حال رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران روز پنجشنبه ۱۲ خرداد در دیداری با مایکل کوریلا فرمانده سنتکام، فرمانده قرارگاه مرکزی ایالات متحده در خاور میانه و آسیای میانه با هدف مقابله و مهار و بازدارندگی تهدیدهای حکومت ایران دیدار و گفتگو کرد.
چینش این اخبار و وقایع در کنار یکدیگر نشان میدهد که روزهای خوبی برای ملایان حاکم بر تهران در پیش روی نیست.
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.