یک لقمه نان و یک دنیا حرف و حدیث
خبرهای متناقضی حول صدور کارت یارانه نان و کوپن الکترونیکی در روزهای اخیر در رسانههای حکومت ایران منتشر شده است اما آن چنان که از شواهد بر میآید دولت ابراهیم رئیسی قرار است یارانه نان را نیز حذف کند.
دولت ابراهیم رئیسی ابتدا در طرحی پایلوت از استان زنجان شروع به اجرای طرح آزمایشی فروش نان با کارت یارانه کرد اما وزارت کشور دولت رئیسی اعلام کرد که صدور کارت برای خرید نان یارانهای خبری کذب و از اساس بیپایه میباشد.
در همین حال محمد مخبر معاون اول ابراهیم رئیسی اعلام کرد که یارانه نان قطع نخواهد شد و برای نان سنتی یارانهای مقرر شده است که طبق مصوبه مجلس قرار است به صورت کالابرگ یا همان کوپن پرداخت شود.
اطلاعیه تکذیب وزارت کشور رئیسی
این اظهارات محمد مخبر در حالی بود که وزارت کشور دولت رئیسی در روز شنبه ۱۷ اردیبهشت طی اطلاعیهای اعلام کرد که صدور کارت یارانه نان شایعه پراکنی رسانههای معاند است و با هدف تشویش اذهان عمومی و ایجاد نگرانی برای عرضه نان در کشور صورت گرفته است!
این اطلاعیه هم چنین هدف دولت رئیسی از سهمیهبندی نان را جراحی اقتصادی و عبور از ارز رانتآور و فسادزا عنوان کرده بود.
پیش از همه این اعلام و انکارها، اصغر پابرجا رئیس اتحادیه نانوایان سنگک در روز جمعه ۱۶ اردیبهشت اعلام کرد که طرح آزمایشی فروش نان با کارت یارانه به زودی اجرا میشود و اگر در مرحله پایلوت با موفقیت انجام شود در دیگر استانهای کشور نیز به مرحله اجرا گذاشته خواهد شد.
برای هر نفر ۳۳۰ گرم نان در نظر گرفته شده است
پابرجا همچنین افزوده بود که در طرح مزبور میزان مصرف،۳۳۰ گرم، معادل سه چهارم یک نان سنگک برای هر فرد مشخص شده است که در حین خرید از سهمیه هر نفر از حساب سرپرست خانوار کم خواهد شد.
وی ادعا کرده است که اجرای این طرح تا میزان ۳۰ درصد در کاهش مصرف نان تاثیر خواهد گذاشت.
از سوی دیگر محمد مخبر معاون اول ابراهیم رئیسی نیز در روز جمعه ۱۶ اردیبهشت اعلام داشت که یارانه نان و دارو به هیچ وجه قطع نخواهد شد و این شامل تمامی اقشار خواهد بود و یارانهی نان سر جایش خواهد بود.
سیاستی که دولت رئیسی در پیش گرفته است در پی زمینهسازیهایی است که قبلا صورت داده است.
باز هم ادعای قاچاق بهانه گرانکردن اجناس!
دولت رئیسی پیش از این ادعا کرده بود که در کشور به صورت گسترده قاچاق! آرد وجود دارد و برای جلوگیری از این قاچاق سهمیهبندی صورت خواهد گرفت.
اما از سوی دیگر برخی از کارگزاران حکومت ایران هدف دولت رئیسی از اجرای این طرح را کاهش مصرف داخلی آرد عنوان کردهاند.
نگرانیهای در زمینه حذف یارانه نان در حالی است که در روزهای اخیر بسیاری از کالاهای اساسی افزایش قیمت جهشی داشته و علیالخصوص بر روی معیشت اقشار کمدرآمد تاثیرات سوء گذاشته است. با این تفصیلات چنان چه نان نیز به صف گرانی بپیوندد معلوم نیست که اقشار ضعیف جامعه برای معیشت خود باید چه چارهای بیندیشند. [قیام نان مهیبتر از قیام بنزین فرا می رسد]
این وضعیت در حالی است که دولت رئیسی در آستانه یک سالگی خود از تامین وعدههایی که داده بود نه تنها وا مانده است بلکه در این مدت وضعیت معیشتی مردم بسیار به وخامت گراییده است.
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.