گزارش ماهانه ایران آزادی از نقض حقوق بشر- مارس ۲۰۲۲
اعدام ۴۶ نفر تنها در یک ماه
رعایت حقوق بشر به مثابه یک ارزش جهانشمول اکنون به عنوان یک شاخص مهم در ارزیابی حکومتها در نظر گرفته می شود. اما حقوق بشر در حاکمیت انسان ستیز حاکم بر ایران به شدت نقض می شود و عاملان آن به شدت مورد تشویق قرار می گیرند. آن چه در پی می آید نگاهی است به همین وجه عملکرد حکومت ایران در ماه مارس گذشته که «سایت ایران آزادی» آن را تقدیم خوانندگان می کند.
نگاهی به وضعیت سرکوب و نقض حقوق بشر در ایران در مارس۲۰۲۲ به این قرار است:
۱. اعدام:
در ماه مارس۲۰۲۲ دستکم ۴۶ زندانی در زندانهای مختلف ایران اعدام شدند. در میان اعدامشدگان نام یک زن وجود دارد. سایر اعدامشدگان همگی مرد هستند. [گزارش سالانه عفو بین الملل در مورد وضعیت وخیم حقوق بشر در ایران – ۲۰۲۱ ]
اعدامها در زندانهای مرکزی اراک، مرکزی شیراز، مرکزی قزوین، میاندوآب، مرکزی اصفهان، گوهردشت، مرکزی بوشهر، مرکزی ارومیه، مرکزی زاهدان، خاش و دزفول، به اجرا درآمده است. بیشترین اعدامها در زندان مرکزی شیراز، صورت گرفته است.
زنان:
یک زن: وی به همراه همسرش به اتهام قتل در تاریخ ۲۳ اسفند۱۴۰۰ برابر با ۱۴مارس۲۰۲۲ در زندان مرکزی شیراز اعدام شد.

درباره؛ جاوید رحمان و حقوق بشر بیشتر بخوانید
نقض حقوق بشر در اعدامهای خاص
فیروز بهرامی آسترکی: ۲۵ساله، پس از ۶سال حبس در تاریخ ۱۲اسفند۱۴۰۰ برابر با ۳مارس۲۰۲۲ در زندان دزفول اعدام شد. وی به همراه نادعلی فرهادی هنگام عبور با خودرو در جاده، هدف شلیک ماموران نیروی انتظامی قرار میگیرند. در جریان درگیری آنها با ماموران انتظامی، عباس نادری رئیس پاسگاه توسط نادعلی فرهادی کشته میشود.
نادعلی فرهادی زخمی شده و طی یک درگیری دیگر در نزدیکی کرخه کشته میشود. فیروز بهرامی آسترکی دستگیر شد و با نقض شدید حقوق بشر تحت شکنجههای وحشیانه قرار میگیرد بطوریکه دندانها و دستش تحت شکنجه می شکند.
بدون اطلاع خانواده، به فیروز خبر اجرای حکم را میدهند و فیروز همان شب وصیتنامهاش را برای پدر و مادرش نوشته و ساعت ۵صبح قبل از اذان، وی را در زندان دزفول اعدام میکنند. مقامات حکومتی در شوش و دزفول در این مدت بر اجرای حکم اعدام فیروز بهرامی اصرار داشته و امام جمعه جنایتکار شوش نیز بارها اعلام کرده بود که اگر فیروز اعدام نشود من استعفا میدهم.
سیدوحید طباطبایی: ۳۹ ساله، بعد از ۷ سال حبس به اتهام قتل در تاریخ ۱۱ اسفند۱۴۰۰ برابر با ۲ مارس ۲۰۲۲ در زندان گوهردشت اعدام شد. وی در حالی برای اجرای حکم به انفرادی منتقل شده بود، قرار بود همان روز خانواده مقتول رضایت بدهند و تا ساعت شش و نیم صبح منتظر ماندند اما رضایت ندادند و حکم را اجرا کردند.
ابراهیم نصیرخواه: ۴۵ ساله بعد از ۳ سال حبس به اتهام مواد مخدر در تاریخ ۲۳ اسفند۱۴۰۰ برابر با ۱۴ مارس ۲۰۲۲ در زندان مرکزی ارومیه اعدام شد. این زندانی با نقض اولیه ترین اصول حقوق بشر برای سومین بار پای چوبه دار برده میشد.
محمد بزرگزاده: ۲۲ ساله، پس از ۴ سال حبس به اتهام قتل در تاریخ ۲۴ اسفند ۱۴۰۰ برابر با ۱۵ مارس ۲۰۲۲ در زندان بوشهر اعدام شد. وی حین سربازی بر سر موضوعی با یک سرباز دیگر درگیر شد. وی پس از چند بار درگیری از مسئول پایگاه خواهان جابجایی به محل دیگری شد. اما مسئول پایگاه به این درخواست توجه نکرد. در سال۹۶ این ۲سرباز بار دیگر با هم درگیر شدند که منجر به قتل شد.
غلامعلی خوارگیر، عباس خوارگیر و محسن جندقی: آنها به اتهام قتل عمد در حین سرقت مسلحانه در یک پرونده مشترک و پس از ۲۰سال حبس در تاریخ ۲۵ اسفند۱۴۰۰ برابر با ۱۶ مارس ۲۰۲۲ در زندان گوهردشت اعدام شدند. غلامعلی و عباس خوارگیر برادر بودند.
نقض حقوق بشر از طریق دستگیری ها و بازداشت های خود سرانه
۲. دستگیری:
براساس اخبار منتشرشده در این پروسه زمانی دستکم ۲۳۱نفر بازداشت شدند.
دستگیری سیاسی:
در این پروسه زمانی دستکم ۶۰ نفر با اتهاماتی همچون شرکت در مراسم نوروز در پارک کودک سنندج، انتشار کلیپهای انتقادی در اینترنت، برگزاری جلسه مذهبی، تشویش اذهان عمومی، جهت اجرای حکم زندان و … بازداشت شدند.
دستگیری خودسرانه:
طی ماه مارس دستکم ۱۶۶نفر به اتهاماتی همچون حوادث مرتبط با چهارشنبهسوری، انتشار تصاویر غیراخلاقی در اینترنت و … بازداشت شدند
دستگیری ادیان:
در این پروسه زمانی ۵نفر از بهاییان بازداشت شدند.
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.