اعتراض سینماگران زن؛ برشی کوچک از خشونت جنسی و جنسیتی علیه زنان
سینماگران زن رو در روی زن ستیزی و خشونت جنسی و جنسیتی در صنعت سینما
روز پنجشنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۱ دهها تن از سینماگران زن علیه روج خشونت و آزار جنسی و زن ستیزی سیستماتیک در محیط کار اعتراض کردند. این زنان با تأکید بر اینکه اعمال خشونت جنسی علیه زنان در سینمای ایران به امری متداول و پذیرفته شده تبدیل شده است، خواهان خاتمه چنین شرایط ظالمانه و مجازات متخلفان شدند.
این بیانیه که به امضای سینماگران زن و چهرههایی چون نیکی کریمی، هدیه تهرانی، پوران درخشنده، ترانه علیدوستی، هانیه توسلی، تهمینه میلانی و میترا حجار رسیده است، تأکید دارد که در سازوکار سینمای ایران «هر فرد صاحب قدرتی و شهرتی» میتواند «از موقعیت خود برای قلدری، تهدید، توهین، تحقیر و تعرض به زنان بهره برداری کند، بی آنکه نهادهای قانونی، اصناف خانه سینما، سینماگران و منتقدان آنها را وادار به پاسخگویی و پذیرش مسئولیت کارشان کنند».
اعتراض سینماگران زن علیه وضعیت وخیم تبعیض علیه زنان در سینمای ایران درحالی است که ۴۳ سال از حاکمیت مدعیان دین بر ایران گذشته است و آنان با شعار اخلاق محوری بر اریکه قدرت تکیه زدند.

درباره؛ برخورد خشونت آمیز با زنان بیشتر بخوانید
اسپری فلفل به زنان در مشهد و یک رسوایی جهانی برای فوتبال ایران! + فیلم
این زنان امضا کننده با اشاره به جنبش اجتماعی «من هم» به فهرستی از آزارهایی که در سینمای ایران علیه زنان وجود دارد اشاره کردهاند. از جمله این آزارها «هتک حرمت با الفاظ جنسیتی و جنسیت زده»، « اعمال خشونت جنسی به وسیله تهدید موقعیت کاری قربانی»، «سوء استفاده از سکوت و تحمل افراد با به گروگان گرفتن حق کار با دستمزد»، «تماس بدنی ناخواسته»، اصرار و اجبار به عمل جنسی» و در نهایت «خشونت جسمی و تجاوز»
بیانیه یادشده خشونتهای جنسی علیه زنان سینماگر ایرانی را «سیستماتیک» میداند و تأکید میکند: «نه تنها سازوکاری برای بازداشتن فرد صاحب قدرت از ارتکاب به خشونت وجود ندارد، بلکه در یک توافق نانوشته اعمال خشونت بر زنان در محیط کاری، عادیسازی شده و هیچ عواقب جدیای متوجه فرد خشونتگر نیست».
سینماگران زن در بیانیه خود خواستههای زنان را چنین بر شمردند: «کار در فضایی امن و به دور از قلدری و خشونت و باجگیری جنسی است»….
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.