تحریم‌ های جدید علیه ایران در آستانه شروع مجدد مذاکرات اتمی

کمتر از ۲ هفته مانده به شروع مجدد مذاکرات اتمی، دولت آمریکا تحریم‌های جدیدی را علیه حکومت ایران اعمال کرد.

در حالی که گمان‌ها بر این می‌رفت که برای کشاندن حکومت ایران به پای میز مذاکرات اتمی در وین، آمریکا و کشورهای اروپایی در حال نشان دادن نرمش هستند اما ایالات متحده نشان داد که دست بستگی در اعمال تحریم‌‌های بیشتر علیه حکومت ایران ندارد.

تحریم شش فرد و یک شرکت وابسته به حکومت ایران

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده در روز پنجشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۰، شش تن و یک شرکت متعلق به اشخاص ایرانی‌الاصل را به جرم اخلال در انتخابات اخیر ریاست جمهوری آمریکا و تلاش برای وارد کردن ضربه به اعتماد رای دهندگان، به سیستم انتخاباتی آمریکا در لیست تحریم‌ها قرار داد.

اوفک؛ دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری ایالات متحده پس از اعمال این تحریم‌ها اعلام کرد اشخاص تحریم‌شده کسانی هستند که مهره‌های بازی حکومت ایران جهت اثرگذاری و نفود تخریبی در انتخابات پیشین ریاست جمهوری آمریکا بوده‌اند.

اشخاص تحریم‌شده عبارتند از سیدمحمد حسین موسی‌کاظمی، سجاد کاشیان، محمدباقر شیرین‌کار، حسین اکبری نوده، سیدمهدی هاشمی طفرل‌جردی و مصطفی سرمدی و شرکت تحریم‌شده حکومت ایران نیز شرکت «ایمن‌نت پاسارگارد» است.

این شرکت پیش از این با نام «نت‌پیگرد سماوات» به دلیل ارتباط با سایبری سپاه پاسداران در لیست تحریم‌های آمریکا قرار گرفته بود و به همین دلیل نام خود را به «ایمن‌نت پاسارگاد» تغییر داده است تا ماهیت خود را پنهان کند.

واکنش حکومت ایران به تحریم‌های جدید آمریکا

تحریم‌های ایالات متحده در حالی که حکومت ایران به دلیل تلاش‌ها برای احیای مذاکرات وین انتظار آن را نداشت آشفتگی حکومت ولایت فقیه را در پی داشته است.

خطیب‌زاده سخنگوی وزارت خارجه حکومت ایران در پی اعلام و اعمال تحریم‌های جدید آن را «ادامه سیاست‌های دونالد ترامپ» و «ادامه سیاست شکست‌خورده فشار حداکثری» دانست.

اما در پی این اظهار نظر می‌توان به روشنی ترس را در قامت حکومت ایران برای ادامه تحریم‌ها در صورت عدم حصول توافق در مذاکرات آتی وین دید.

تحریم‌ها در آستانه نشست شورای حکام

تحریم‌های جدید علیه اشخاص و شرکت وابسته به حکومت ایران توسط خزانه‌داری آمریکا در حالی صورت می‌گیرد که چند روز بیشتر به آغاز نشست شورای حکام انرژی اتمی باقی نمانده است.

در آستانه این نشست که قرار است از روز ۱ آذر ۱۴۰۰ شروع شود فرانسه بار دیگر در روز پنجشنبه و همزمان با اعمال تحریم‌های خزانه‌داری آمریکا تاکید و تهدید کرد که شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باید پیام محکمی به حکومت ایران بفرستد.

فرانسه پیش از این نیز تهدید کرده بود که این کشور می‌‌تواند قطعنامه‌ای را در نشست آتی شورای حکام علیه حکومت ایران به اجرا بگذارد. [مذاکرات برجام و فرار خامنه‌ای از صدور قطعنامه شورای حکام + ویدئو]

اظهار نگرانی آژانس از برنامه اتمی ایران قبل از اعمال تحریم‌های جدید

رافائل گروسی؛ مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تازه‌ترین گزارش خود در روز چهارشنبه ۲۶ آبان اعلام کرد که حکومت ایران ذخائر اورانیوم بسیار غنی‌شده‌ی خود را افزایش داده و با این اقدام، تعهدات خود را در چارچوب توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ نقض کرده است.

طبق این گزارش آژانس، ذخائر اورانیوم حکومت ایران تا تاریخ ۱۵ آبان ۱۴۰۰، بالغ بر ۲۴۸۹ کیلوگرم بوده که چندین برابر بیش از حد مجاز در توافق برجام است.

این گزارش آژانس بین‌المللی اتمی نگرانی‌ها درباره برنامه اتمی حکومت ایران را دامن زد و در آستانه نشست آتی شورای حکام حکومت ایران را به عقب‌نشینی وادار کرد.

تحریم‌ها و عقب نشینی حکومت ایران و دعوت از گروسی برای سفر به تهران

در همین حال و در پی اظهارات حاکی از نگرانی رافائل گروسی؛ مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی‌ اتمی، درباره برنامه هسته‌ای حکومت ایران در روز ۲۱ آبان و عدم تمایل این کشور برای مذاکره بر سر نگرانی‌های هسته‌‌ایش، خبرها حکایت از آن دارد که گروسی به زودی و در روز سه‌شنبه ۲ آذر به تهران سفر خواهد کرد تا با مقامات ارشد ایرانی بر سر این نگرانی‌ها گفتگو کند.

عدم همکاری و دعوت از گروسی به تهران هر چند با هدف پیشگیری از صدور قطعنامه‌ای علیه برنامه هسته‌ای ایران‌ در شورای حکام؛ آن طور که فرانسه تهدید کرده بود صورت می‌گیرد اما همچنین دال بر نگرانی حکومت ایران از اقدامات قاطع بین‌المللی نیز هست.

اظهارات مقامات آمریکایی به موازات تحریم‌های جدید

به موازات اعمال تحریم‌های جدید علیه حکومت ایران، گرینفیلد؛ سفیر آمریکا در سازمان ملل تصریح کرد که از سرگیری مذاکرات وین به معنای تسلیم دولت بایدن در برابر حکومت ایران نمی‌باشد.

همچنین لوید آستین؛ وزیر دفاع آمریکا در یک کنفرانس خبری اعلام داشت که چالش‌های امنیتی جدی که حکومت ایران ایجاد و تشدید می‌کند فراتر از برنامه اتمی این کشورها است.

این اظهارات دال بر این دارد که در صورت شروع مجدد مذاکرات وین، علاوه بر تحریم‌های اعمال شده، نگرانی‌های دیگری نیز بر روی میز خواهد بود که غرب خواهان توضیح درباره آنها از حکومت ایران خواهد شد.

 

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)