در روز دانشجو با دانشجویان دربارۀ رسالت دانشجو و حقوق دانشجو هم‌اندیشی می‌کنیم. دانشجو هم عضوی از جامعه است و هم عضوی از دانشگاه. بر همین اساس، دانشجویان باید خویشکاری خود را در این دو عرصه انجام دهند.

از میان تمام مسائلی که می‌توان برشمرد معتقدیم در عرصۀ جامعه دو مسئله اهمیت حیاتی دارند:

مهم‌ترین مسئلۀ تاریخی ایران از دیرباز استبداد بوده است و برای آیندۀ ایران، دانشجویان باید پاس‌دارندۀ مشعل «آزادی» باشند و آزادی سیاسی و اجتماعی و فردی را فدای هیچ آرمان و ارزش دیگری نکنند. دومین سخن ما دربارۀ «حاکمیت قانون» است. قانونی که پاس‌‌دارندۀ «حقوق شهروندی» باشد. قانونی که مقبول مردم باشد و آن را به‌مثابه معیار قضاوت قبول داشته باشند و همه‌کس را برابر و با یک چشم بنگرد و داوری کند و از مداخله در زندگی خصوصی افراد بپرهیزد و آزادی و امنیت شخصی افراد را تأمین کند. دانشجویان که با علم و دانش سروکار دارند می‌دانند که باید تجربۀ دموکراسی‌های موفق جهان را دنبال کرد و خود را تافتۀ ‌جدابافته فرض نکرد و ایران را محل آزمایش ایدئولوژی‌های شکست‌خورده یا نیازموده قرار نداد.

در عرصۀ دانشگاه دانشجو به‌دلیل نسبتی که با دانش و خرد دارد باید بیش از هر گروهی پاس‌دارندۀ «آزادی عقیده و بیان» باشد. دانشجو باید از آزادی و امکانات کامل برای پژوهش و دانش‌اندوزی و بیان آزادانۀ نظرات و نتایج خود بدون هیچ سانسوری برخوردار باشد. دانشجو باید بتواند آزادانه دربارۀ مسائل ایران و دانشگاه بیندیشد و نظر دهد. حق آزادی بیان مایۀ سرزندگی دانشگاه است و مانع سلب دیگر حقوق دانشجویان می‌شود و باید آن را پاس داشت.

مسائل صنفی‌ای که با زیست دانشجویی سروکار دارند از اهمیت کمتری برخوردار نیستند و پیگیری آن‌ها نشان آزادی‌خواهی است، به‌ویژه که در سایۀ استبداد دینی حاکم همه‌چیز با سیاست تمامیت‌خواه گره خورده است. دانشجویی که افسرده و دلمرده و گرسنه باشد توان مبارزه برای دیگر حقوق خود و مردم ایران را ندارد و اعتراضات و مطالبات صنفی باید در جهت زیست‌پذیری و نشاط و سرزندگی و پویایی محیط دانشگاه باشد.

ما دانشجویان خلاق و مبتکریم و اطمینان داریم که راهی برای پیگیری جمعی حقوق و رسالت خود در تمام شرایط می‌جوییم و می‌یابیم. ما زیستن در دایرۀ حقیقت را انتخاب کرده‌ایم و برای ما زندگی بدون آن ممکن نیست. ما با پرچم زن، زندگی، آزادی جامعه‌ای آزاد، دموکراتیک و مرفه را پیش چشم داریم و برای دستیابی به آن می‌کوشیم و پیش می‌رویم.

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)