بنا به دعوت ایرانیان جمهوریخواه و سکولار ساکن بلژیک، تظاهراتی امروز پنجشنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۰ (اول آوریل ۲۰۱۲۱) ساعت ۱۴ تا ۱۵.۳۰ روبروی سفارت جمهوری اسلامی در بروکسل برگزار شد. پیشتر پوستری با مضمون «نه به جمهوری اسلامی و آری به آزادی، عدالت و جمهوری سکولار» برای دعوت به تظاهرات در سایت های اینترنتی و دیگر شبکه های اجتماعی انتشار یافته بود.

قبل از تظاهرات دو تشکل ایرانی با نام فدراسیون اروپرس و حزب چپ ایران (فدائیان خلق) بخش بلژیک با دادن اعلامیه ای از این تظاهرات حمایت کردند و اعلام کردند که در این تظاهرات شرکت خواهند کرد. در ضمن با توجه به مشکلات مربوط به ویروس کرونا سازماندهندگان تظاهرات اجازه نداشتند که بیش از ۵۰ نفر در تظاهرات شوند. در روز تظاهرات نزدیک به ۵۰ نفر شرکت کردند.

برنامه با مجری و مسئول برنامه آقای داوود احمدلو آغاز شد و پس از خوشامدگویی به حاضرین برای شرکت در تظاهرات به دلایل برگزاری چنین آکسیونی در روز ۱۲ فروردین در برابر سفارت حکومت اسلامی ایران پرداخت. سپس در فرصت هایی خانم دادخواه، آقایان جلیل حسینی، رسول کناره فرد، علی صمد و انور میرستاری که از شرکت کنندگان در تظاهرات و از فعالین تشکل ایرانیان جمهوریخواه و سکولار ساکن بلژیک بودند به سخنرانی پرداختند.

در طول برنامه سرود و ترانه هایی انقلابی و مردمی از تربیون پخش شد. بخش های مختلفی از برنامه توسط آقای احمد نجاتی فیلمبرداری شد و عکس های مختلفی گرفته شد که بصورت یک کلیپ انتشار خواهد یافت.
پیش از پایان برنامه  قطعنامه تظاهرات توسط آقای جعفر حسین زاده خوانده شد و در آخر برنامه شرکت کنندگان در برنامه با گفتن شعارهای “نه به جمهوری اسلامی و آری به جمهوری ایران”، “جمهوری اسلامی نمی خواهیم” تظاهرات را در فضایی دوستانه به پایان رساندند.

در طول برنامه خبرنگار رادیو فردا آقای شهرام میریان با دو نفر از مسئولین تظاهرات مصاحبه ای انجام داد.

************

قطعنامه تظاهرات «نه به جمهوری اسلامی و آری به آزادی، عدالت و جمهوری سکولار» در بروکسل

ایرانیان آزادی‌خواه!

۴۲ سال از روز ۱۲ فروردین ۱۳۵۸، می‌گذرد. در فردای انقلابی که رژیم گذشته را در ایران برکنار کرد، بنیاد حکومتی با قانون اساسی نامعلوم طرح ریزی شد که نامش را «جمهوری اسلامی» گذاشتند. در آن روز مردم ایران را به پای صندوق‌های همه‌پرسی کشاندند، بدون اینکه از مضمامین واقعی نهادها و ساختارهای قدرت تازه‌ی اسلامی اطلاعی داشته باشند و در باره تظاهرات بروکسل به مناسبت ۱۲ فروردین ۲۰۰۵ نمایندگان واقعی منتخب‌شان بتوانند در کم و کیف تعیین سرنوشت سیاسی خود اظهار نظر و تصمیم‌گیری کنند. در حقیقت «آری» به جمهوری اسلامی در آن همه‌پرسی شتاب‌زده، «نه» به نظام گذشته‌ای بود که مردم دیگر آن را نمی‌خواستند.

جمهوری اسلامی در ادامه‌ی حیات خود، قانون اساسی اسلامی‌اش را تحمیل و به پی‌ریزی ارگان‌های سرکوب و امنیتی مبادرت کرد. و از این طریق همه‌ی امکان‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی آزاد شده در آغاز انقلاب را یک‌به‌یک و با سبعیتی بی‌سابقه از مردم و آزادی‌خواهان کشور گرفت و با تسلط حکومت تمام دستآوردهای اولیه انقلاب را به نابودی کشاند.

امروز پس از ۴۲ سال و در ۱۲ فروردین نه تنها از آن اکثریت نود و هشت درصدی سال ۵۸، اثر چندانی باقی نمانده است، بلکه همه‌ی اخبار، آمار، گزارشات و اعتراضات سراسری و حتی نظرات برخی از مسئولین و رهبران همین حکومت اسلامی نشان می‌دهد که مجموعه حکومت و نظام جمهوری اسلامی دیگر از هیچگونه اعتباری برای ادامه حیات سیاسی برخوردار نیست.

در چنین وضعیتی وظیفه و مسئولیت احزاب، سازمان‌ها، تشکل‌ها و شخصیت‌های سیاسی، اجتماعی و مدنی جمهوری‌خواه، آزادیخواه و سکولار کشور این است که در یافتن نقاط مشترک، و همکاری و همگامی بر پایه‌ی این موارد عمومی، با جدیت دست به اقدامات واقعی برای غلبه بر پراکندگی‌ها و تشکیل یک بلوک جمهوری‌خواهی بزنند.

امروز بر کسی پوشیده نیست که نیاز به تشکیل یک جبهه واحد سیاسی دموکراتیک، عدالتخواهانه و سکولار، به مثابه‌ی یک ضرورت سیاسی بیش از هر دوره‌ای در جامعه حس می‌شود. ائتلاف مشترکی که بتواند مورد اعتماد بخش‌های گسترده‌ی مردم قرار بگیرد و قادر باشد در همبستگی با مردم ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های دموکراتیک فراوان جامعه ایران و مخالفت‌های گسترده با حکومت دیکتاتوری و مذهبی حاکم بر ایران را تقویت کند.

هموطنان عزیز،
ما امروز در وضعیت کرونایی در برابر سفارت جمهوری اسلامی در بروکسل جمع شده‌ایم تا در سالگشت ۱۲ فروردین به نشانه‌ی اعتراض به موجودیت نظام ظالم و آزادی‌کش حاکم بر ایران، پشتیبانی خود را از مبارزات و خواست‌های برحق شما مردم کشورمان اعلام داریم و صدای این اعتراض را به گوش افکار عمومی جهانی، نهادهای بین‌المللی مدافع حقوق بشر و نمایندگان نهادهای مردمی اروپایی برسانیم.

ایرانیان جمهوریخواه و سکولار ساکن بلژیک

۱۲ فروردین ۱۴۰۰

آدرس لینک تظاهرات در یوتیوب:

 

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)