اصرار به بازگشایی اماکن از سوی روحانی به رغم وضعیت هشدار در ۱۰ استان کشور
به رغم اینکه مسعود مردانی؛ عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماریهای عفونی نظام در روز شنبه ۳ خرداد ۹۹ اعلام کرد که پروتکلهای بهداشتی در «اغلب اماکن عمومی» ایران، رعایت نمیشود و «۱۰ استان» ایران از نظر شیوع بحران کرونا در «وضعیت هشدار» هستند، اما روحانی رئیسجمهور نظام ولایت فقیه در همین روز اعلام کرد اماکن مقدس به زودی باز خواهند شد.
مسعود مردانی؛ عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماریهای عفونی نظام در روز شنبه ۳ خرداد ۹۹ اعلام کرد که پروتکلهای بهداشتی در «اغلب اماکن عمومی مانند حمل و نقل عمومی و ادارات و اماکن مذهبی» ایران، رعایت نمیشود، «افزایش لجام گسیخته مسافرتها هم نگران کننده است» و «۱۰ استان» ایران از نظر شیوع بحران کرونا در «وضعیت هشدار» هستند.
مردانی افزود «اکنون که بسیاری از اماکن عمومی از جمله اماکن مذهبی، ادارات و دانشگاهها باز شده، … دوباره با اوج گرفتن بیماری کووید ۱۹ در کشور و یک فاجعه انسانی روبرو میشویم.»
مردانی البته تنها مهره نظام نیست که درباره وضعیت قرمز در استانهای مختلف هشدار میدهد. موسوی استاندار نظام در لرستان نیز در روز شنبه اعلام کرد «وضعیت کرونا در برخی شهرهای لرستان همچنان قرمز و در برخی به مرحله هشدار رسیده است. هر روز در برخی از شهرستانها تعداد مبتلایان به بیماری افزایش مییابد.»
کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت نظام نیز روز جمعه ۲ خرداد اعلام کرده بود که هیچ منطقهای از ایران، «سبز» نیست.
اما این سخنان مردانی، موسوی و جهانپور در حالی ایراد شد که در همین روز، روحانی؛ رئیسجمهور ولایت فقیه اعلام کرد که «اماکن مقدس از فردا (بعد از عید فطر) باز میشوند.» در کنار اماکن مقدس، موزهها و اماکن تاریخی نیز از جمله جاهایی هستند که روحانی اعلام کرد از عید فطر بازگشایی خواهند شد.
روحانی که روز شنبه در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا صحبت میکرد ادعای «عبور از سه مرحله در روند مبارزه با کرونا» را کرد و ادامه داد «در مرحله چهارم نظارتها و بخش تشخیص و شناسایی بیماران» تشدید میشود.
روحانی «اعلام دقیق بیماری و بسیج همه کشور برای مقابله با این بیماری»، «عبور از حالت خطرناک و کنترل شیوع آن با طرح فاصلهگذاری اجتماعی و فاصلهگذاری هوشمند اجتماعی» و «بازگشایی تدریجی و پلکانی کسب و کارها» را سه مرحله اول دانست و مدعی «مرحله چهارم مهار کرونا» در آینده شد.
اما روحانی که میداند مردم ایران کارنامهی سیاه نظام در سه مرحله ادعاییاش را، پیش رویش خواهند گذاشت، فرار به جلو را پیشه خود میسازد و میگوید «عدهای دنبال هراسافکنی هستند و این را نباید بپذیریم.»
سپس روحانی به حربه «هراسافکنی» توسل میجوید تا سیاست به قربانگاه فرستادن مردم را پیش ببرد و اعلام میکند که «اماکن و صحن حرمها با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی از بعد از عید فطر گشایش مییابد» و وعده «بازگشایی کل مساجد و پایان محدودیت برای فعالیت پاساژها» در هفته آتی را میدهد.
روحانی پا را از این نیز فراتر میگذارد و خیز آن را برمیدارد که «از هفته آتی یعنی از دهم خرداد همه کارمندان اداری»، «از ساعت ۷:۳۰ دقیقه تا ۱۴:۳۰ در محل کار خود حضور خواهند یافت.»
روحانی که پیشاپیش میداند این امر به مرگ شهروندان و کارمندان بسیاری خواهد انجامید با خونسردی اعلام میکند که «چارچوب شهید خدمت مشخص و ابلاغ خواهد شد.»
«شهید خدمت» به کسانی اطلاق میشود که به دلیل مطامع اقتصادی نظام ولایت فقیه، مجبور بر رفتن به سر کار و قربانگاه کرونا هستند تا اگر بر اثر کرونا جان خود را از دست دادند، آنوقت نظام آنها را «شهید» محسوب کند.
آنچه عیان است تناقضی است که بین هشدارهای مسئولین پزشکی نظام و اظهارات روحانی وجود دارد. اما وزنه این تناقضات آنقدر زیاد و اظهارات و هشدار و انذارهای مقامات ردهپایینتر نظام، آنچنان سنگین است که شکی باقی نمیماند که قصد روحانی قربانیکردن مردم به هر قیمت است.
کاری که نظام در این امر متبحر است و پیش از این در فجایعی مانند سیل و زلزله و در کشتار آبان ۹۸ و به دنبال گرانی بنزین آن را تجربه کرده است.
از سوی دیگر مردم ایران نیز امر مهمی را تجربه کردهاند، تا نظام ولایت فقیه پابرجاست، انتظار روند منطقی برخورد با فجایعی از قبیل کرونا رویایی بیش نیست.
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.