گرانی نان در دوران کرونا و در آستانه ماه رمضان
در حالیکه بیشتر مردم ایران در دوران کرونا و بدون کمک دولتی، در تامین معیشت خود مشکل دارند، نظام ولایت فقیه اقدام به گرانی نان در دوران کرونا و در آستانه ماه رمضان کرده است.
در روزهای اخیر زمزمههایی شنیده شد مبنی بر اینکه قیمت نان به زودی افزایش پیدا خواهد کرد. انتشار این خبر آنهم در دروانی که کرونا چتر خود را بر شهرهای ایران گسترده است و مردم که با مشکل معیشتی در آستانه ماه رمضان روبرو هستند خود به اندازه کافی از بیکفایتی نظام دارد.
میشود گفت ایران تحت حاکمیت ولایت فقیه جزء بسیار محدود کشورهایی بود که در دوران کرونا و قرنطینه هیچ بستهی حمایتی به شهروندانش اختصاص نداد.
وقتی خبر احتمال افزایش قیمت نان منتشر شد، عواملی از درون نظام آن را انکار کردند علی ربیعی سخنگوی روحانی از جملهی این افراد بود.
تجربه نشان داده است هر آنچه زمزمهی آن در آشفتهبازار ایران تحت حاکمیت ولایت فقیه بپیچد، در اول سران و عوامل نظام در ابتدا در پی انکار آن برمیآیند اما به زودی این زمزمهها سایه سنگین خود را بر زندگی مردم میگسترد.
افزایش قیمت نان از آذربایجان شرقی و تبریز شروع شد. این کار بدون اعلام رسمی و با پیامکی که شاید بتوان گفت دزدانه ابلاغ شده بود.
افزایش قیمت نان در تبریز و سایر شهرستانهای آذربایجانشرقی بهصورت آرام و بی سر و صدا انجام شده و اطلاعرسانی در این خصوص انجام نشد.
مردم وقتی صبح روز اول اردیبهشت در صف نان ایستادند با افزایش ۳۹ تا ۵۰ درصدی قیمت نان مواجه شدند. مراغه و عجبشیر شهرهای بعدی بودند.
موجی از اعتراضات مردمی برانگیخته شد. شاید بهت اولین احساس این شهروندان باشد در دوران کرونا و در آستانهی رمضان.
ربیعی اعلام کرده بود که نرخ آرد نانوایان آزادپز امسال هیچ تغییری نخواهد داشت و در این بخش افزایش قیمت نان نخواهیم داشت اما نانوایان سطح شهر تبریز گفتند که «قیمت هر کیلو آرد از ۱۷۰۰ تومان به ۲۸۰۰ تومان افزایش یافته است و چارهای جز افزایش قیمت نداریم.»
دروغ اولین واژهای است که در پی این دو اظهار نظر به ذهن انسان میرسد. همانگونه که تاروپود نظام با آن تنیده شده است.
اسفندیار ابوالحسنی؛ مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان آذربایجان شرقی درباره افزایش قیمت نان در استان گفت: «قیمت نان گران نشده؛ ساماندهی شده است»!
وی افزود: «به دلیل تحمیل هزینهها، نانواها به مرور حجم خمیر را کاهش میدادند و با ادامه این روند اندازه نان کوچک و کوچکتر میشد و در عمل نانی به عمل نمیآمد در نتیجه مجبور به ساماندهی قیمت شدیم تا حجم نان کوچکتر نشود.»
این مهره نظام بدون توجه به دغدغههای معیشتی مردم در دوران کرونا و در آستانه ماه رمضان گفت: «هزینههای زیاد نانوایان موجب شد تا این اصلاح قیمت صورت گیرد و این طرح به ستاد تنظیم بازار استان رفت و مورد تصویب قرار گرفت تا فقط تنوع قیمتهای فعلی ساماندهی شود.»
فارغ از آنچه که میتوان آن را بازی با کلمات برای توجیه گرانی نان و خالیکردن سفره مردم از این قوت لایموت نمود اکنون قیمت نان تا ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
با روندی که در آذربایجان شرقی طی شد؛ ابتدا تکذیب، بعد گرانی بدون اطلاع نان و در پی آن توجیهتراشی و بازی با کلمات برای توجیه این عمل، بیشک این افزایش قیمت به زودی به سایر استان ها نیز تسری پیدا خواهد کرد.
این اقدام نظام در دوران کرونا و در آستانه ماه رمضان را در هیچ فرهنگ لغتی تعبیر و تفسیر کرد جز آنکه تاوان بیکفایتی نظام را مردم ایران باید بدهند. در سایه غوغای گسترش کرونا و بیکفایتی نظام که جان انسانها را میگیرد نظام ولایت نان انسانها را نیز میگیرد.
وقتی نظام از اواخر فروردین با سناریوی یا جان یا نان به قرنطینه پایان داد، شهروندان به قربانگاه کرونا فرستاده شدند حال همه جان آنها گرفته میشود و هم نان آنها.
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.