امروزه روزنامه‌نگاران، فعالان حقوق زنان و حقوق بشر از شبکه‌های اجتماعی برای صحبت با همکاران و منابع، همچنین انتشار مطالب و عقاید خود استفاده می‌کنند. اما این افزایش استفاده، خطرات خود را نیز در پی دارد. امنیت بسیاری از روزنامه‌نگاران آزاد فری‌لنس به خاطر اطلاعات یا تصاویری که در صفحات خود منتشر می‌کنند، به مخاطره می‌افتد. از این رو آشنایی با خطرات احتمالی و نحوه مقابله با آن ضروری است.

– در صورت امکان صفحه شخصی و صفحه کاری را از هم جدا کنید. با این کار از خودتان، خانواده و منبع‌هایتان محافظت می‌کنید.

– اگر قصد انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود را دارید، حتما به پیامد‌های احتمالی آن بر روی خانواده و خودتان نیز فکر کنید. هرگز اطلاعاتی مثل تاریخ تولد، شماره شناسنامه آدرس محل سکونت و غیره را در پست‌های خود ذکر نکنید.

– بخش حریم خصوصی حساب‌های خود را بررسی کنید تا از مخفی ماندن اطلاعاتی که نمی‌خواهید همه آن را بدانند، مطمئن شوید.

– به طور مرتب کامنت‌هایی که در صفحه شما نوشته می‌شود را مطالعه کنید. به کامنت‌های تهاجمی یا تهدید آمیز دقت کنید، از این طریق می‌توانید دشمنانتان را شناسایی کنید.

– به اعضای خانواده و دوستان خود بگویید که نمی‌خواهید پروفایل شما جایی تگ شود.

– در هنگام انتشار هر پستی، از خاموش بودن نشان‌گذاری جغرافیایی (Geo-tagging) اطمینان حاصل کنید.

– برای برگزاری مصاحبه با اشخاص مهم و منابع‌تان به هیچ عنوان از اپلیکیشن شبکه‌های اجتماعی استفاده نکنید. توصیه می‌کنیم تمامی مکالمات حساس خود را با استفاده از اپلیکیشن‌های امن که داراری رمز‌نگاری سرتاسری هستند انجام دهید.

– همیشه پس از اتمام کار خود، به طور کامل از حساب خود خارج شوید (log out کنید). با این کار اگر تلفن‌همراه، کامپیوتر یا لپ تاپ شما توقیف شود، امکان ورود به حسابهای حساس یا کاری وجود نخواهد داشت.

– نام کاربری و رمز ورود به حساب خود را در تلفن، اپلیکیشن و حتی مرورگر، ذخیره نکنید.

– همیشه از رمزهای طولانی، پیچیده‌ای استفاده کنید که حدس زدن آن غیر ممکن باشد.

– احراز هویت دو مرحله‌ای را فعال کنید. به خاطر داشته باشید که احراز هویت از طریق پیامک در ایران امن نیست. توصیه می کنیم برای این کار از اپلیکیشن‌های رمز ساز مثل Google authenticator استفاده کنید.

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)