تجمع دختران دانشگاه بهشتی تهران
شعار می دهند: “ما نمیخواهیم بمیریم، همه به خونه میریم.”
*********
⚪️ حسن روحانی گفته است از شنبه اوضاع به حالت «عادی» بازمیگردد! این در حالی است که شمار مبتلایان و قربانیان کرونا ویروس، و همراه با آن، نگرانیهای عموم مردم از وضعیت سلامت خود و کسوکارشان فزونی میگیرد.
مثل هر موقعیت بحرانی دیگری، اینبار نیز جمهوری اسلامی مجموعۀ ویژگیهای یک رژیم ضدمردمی را به نمایش گذاشت:
۱) عدم شفافیت در اطلاعرسانی؛ با چنین رقمی از تلفات، که فقط برای یک شهر، بیش از پنجاه نفر گزارش شده است، و نیز نظر به حرفهای پراکندۀ مسئولان ریز و درشت سیاسی و درمانی، کرونا ویروس مدتهاست وارد ایران شده، و جمهوری اسلامی نه تنها هیچ اقدامی برای جلوگیری از این فاجعۀ اپیدمیک به عمل نیاورده، بلکه از همان ابتدا واقعیت را از مردم پنهان کرد.
۲) فساد سیستماتیک و تبعیض؛ همین دروغگویی امکانی شده تا سوداگرانِ نزدیک به شبکههای ثروت و قدرت، با بهرهمندی از موقعیت پیشآمده، ابزارها و لوازم پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس را احتکار کرده تا حتی از فاجعه نیز سود به جیب بزنند. اما فساد و تبعیض در همینجا خلاصه نمیشود. طبق برخی گزارشها، از هشت دستگاه تست ریهای که در روزهای اخیر وارد کشور شده، شش مورد آن به بیمارستان بقیهالله سپرده شده؛ بیمارستان متعلق به سپاه پاسداران که گفته میشود مبتلایان «عادی» را پذیرش نمیکند. در مورد دستگاههای تشخیص کرونا هم گویا مسئولان نظام دسترسی فوری به آن دارند، در حالیکه مردم «عادی» فقط در موارد وخیم تست میشوند. همۀ اینها را بگذارید کنار توسعۀ ناموزون جغرافیایی در کشور؛ از همۀ این دستگاههای تست و لوازم پیشگیری چقدر نصیب مناطق عربنشین و بلوچنشین و کوردنشین میشود؟
۳) انداختن توپ در زمین مردم؛ جمهوری اسلامی استاد «روانشناسانهکردن» و «فردیکردن» مسائل اجتماعی و سیاسی است. ربیعی، سخنگوی قوۀ مجریه، گفته بود مردم از خودشان مراقبت کنند! همان «خودت بمال» که وزیر سابق بهداشت چند سال پیش به پیرمردی روستایی گفت. اما این «خود-مراقبتی» و «خودت بمال» نشانههای کوچک رژیمی است که ذرهای از پا نمینشیند، تا از آخرین مسئولیتهایش در زمینۀ تأمین خدمات اجتماعی عقب بکشد. و اگر مردم هم سعی کنند دستهها و گروههایی برای اطلاعرسانی، آگاهیبخشی و کمکرسانی تشکیل دهند، همین رژیم است که به جرم «اقدام علیه امنیت ملی» به زندانشان میاندازد. به قول مارگارت تاچر، استادبزرگ سیاستگذاران جمهوری اسلامی: «هیچ جمعی وجود ندارد. فقط فرد است که وجود دارد، و البته خانواده!»
۴) قلدرگریِ جهادی-امنیتی؛ وزیر بهداشت جمهوری اسلامی در همان روزهای نخست انتشار خبر فوت چند بیمار مبتلا به کرونا ویروس گفته بود: «کرونا را شکست خواهیم داد!» قاطعیت پوشالینی که فقط روی دیگر سکّۀ بیتدبیری، مسئولیتناپذیری و تبعیض است. جمهوری اسلامی در برابر این بحران نیز، مثل همۀ بحرانها، طوری رفتار میکند که گویی با تانکهای رؤیتپذیر یک دشمن نظامی طرف است که در سه سوت، میتوان با موشک ناکارش کرد. مدیریت به سبک جمهوری اسلامی چیزی نیست جز تبدیل مسائل اجتماعی، علمی و فنی به مسائل امنیتی. در مقابل، مردم اگر واکنشی «سیاسی» نشان دهند، به آنها تشر زده میشود که «سیاسیش نکنید!» آخرین نمونه از رویکرد قلدری-جهادی-امنیتی به مسئلۀ کرونا حرفهای روحانی بود: «همه باید کار و فعالیت کنیم و این یکی از نقشهها و توطئههای دشمنان ما است که با هراسافکنی زیاد در جامعه، کشور را به تعطیلی بکشانند.» به هر حال، جمهوری اسلامی رشد اقتصادی میخواهد – که همین الان هم منفی است – پس مردم باید همچنان کار کنند، حتی شده با کرونا ویروس؛ البته همه به جز اعضای فرتوت مجلس خبرگان.
باید جلوی عادیسازی وضعیت را گرفت. جمهوری اسلامی، مثل همیشه، برای اینکه نشان دهد همه چیز تحت کنترلش است – در حالی که نیست – هیچ ترسی از فاجعۀ جمعی ندارد. وقتی نظام سیاسی کوچکترین کارآمدی و ارادهای در جلوگیری از فاجعه ندارد، مردم باید خودشان، به طور مشترک و جمعی، مانع فاجعه شوند. از سر گرفتن کار مدارس و دانشگاهها، و حتی ادامه پیدا کردن کار ادارات، میتواند فاجعهای کنترلنشدنی بینجامد.
*******
مرگ پرستار بیمارستان میلاد لاهیجان
کانال تلگرامی “نظام پرستاری شرق گیلان نوشته: خانم نرجس خانعلی زاده پرستار شریف بیمارستان میلاد لاهیجان در اوج جوانی و در سن ۲۵ سالگی بر اثر ابتلا به آنفولاآنزا …… درگذشت. بدینوسیله این ضایعه تاسف بار را به جامعه شریف پرستاری گیلان تسلیت عرض میکنیم.”
“نشد به این روزا بخندیم!”
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.