در تاریخ ٢٧ فروردین ماه ١٣٩٢ مهدی مجدم فرزند هادی ٣٢ ساله اهل کوی چهارصد دستگاه منطقه سپیدار احواز در اعتراض به بیکاری اش أقدام به خودسوزی کرد. این جوان احوازی جهت جستجوی کار به چندین أداره مراجعه کرده أما نتیجه ای نگرفته و گویا صبر او لبریز شده و در اقدامی اعتراض آمیز هنگام خروج استاندار حجازی از ساختمان أستانداری واقع در حد فاصل امانیه و کیانپارس در مقابل چشمان استاندار و همراهانش با ریختن بنزین برروی خود أقدام به خودسوزی نموده است.
مراجعات متعدد مهدی مجدم به إدارات و شرکتهای دولتی و خصوصی جهت یافتن کار بی نتیجه مانده ودر این راستا درخواست دیدار با استاندار را کرده که حراست به او أجازه ورود به استانداری را نداده است. در نتیجه هنگام خروج استاندار، وی أقدام به خودسوزی کرده که توسط نگهبانان خاموش شده و به بیمارستان طالقانی منتقل شده و در آنجا بستری شده است.
هم أکنون وضعیت سلامتی مهدی در اثر سوختگی ۶٠٪ وعفونت شدید خیلی وخیم أعلام شده و بین مرگ و زندگی گزارش شده است. خانواده مجدم که به شدت نگران وضعیت سلامتی فرزند خود هستند از سوی ماموران اطلاعات تهدید شده و از آنها خواسته شده است تا هیچگونه اظهاراتی درارتباط با مشکل فرزندشان نداشته باشند.
فقر مزمن و درصد بالای بیکاری میان جوانان عرب حتی به گفته مسؤلان و نمایندگان شهر در پارلمان، از حد ٣٠٪ گذشته است. این امر که ناشی از سیاستهای غیر مسؤلانه و تبعیض سیستماتیک در حق ملت عرب و استخدام غیر بومیان بجای بومیان عرب است در حالی صورت می گیرد که اقلیم عربی احواز بیش از۸۰ ثروت ایران و بیش از ۵۵% برق و آبی کشور را تأمین می کند.
قابل ذکر است که منطقه چهارصد دستگاه یکی از بیست منطقه بزرگ حاشیه نشین احواز است که هزاران عرب احوازی در فقروفلاکت شدیدی در آن به سر می برند. مناطق حاشیه نشین احواز از نبود آب لوله کشی، نبود معابر سالم، جمع شدن فاضلاب در امکان محل سکونت مردم، نبود هیچگونه امکانات بهداشتی، عدم دسترسی به انشعاب مجازبرق وگاز، نبود امکانات تحصیلی ومدارس، فقدان امکانات رفاهی، بالا بودن تراکم جمعیت، نسبت بیکاری بالای ۶۰ درصد رنج می برند. همچنین درآمد بیش از نود درصد این حانواده ها از ۲۰۰ دلار در ماه کمتر بوده و خانواده در فقر شدیدی به سر می برند.
بنا به پژوهش های صورت گرفته از سوی دانشگاه شهید چمران احواز و به درخواست سازمان مسکن وشهرسازی “استان خوزستان”، در حدود نیم میلیون نفر حاشیه نشین شهر احواز هستند که ۹۸ درصد آنها عرب هستند. از لحاظ حاشیه نشینی گرچه شهر احواز با داشتن ۳۵ درصد جمعیت حاشیه نشین در رتبه دوم پس از مشهد قرار دارد اما از لحاظ ترکیب قومی حاشیه نشینان، مورد احواز در ایران بی نظیر است. در مشهد حاشیه نشینان همگی افغانی ویاعرب ها وکردهای جنگ زده و کوچ داده شده به این مناطق هستند در حالی که در احواز حاشیه نشینان، ساکنان اصلی اقلیم عربی احواز یا همان مردم عرب هستند.
نظرات
این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر میکنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و میخواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com
نظرات
چرا چرت میگی چرا *** مینویسی کی گفته عرب ها ساکنان اصلی این اقلیم هستند ***بیجا میکنی اهواز رو ی جور دیگه مینویسی منم اهوازیم منم بیکارم دلیل به خودسوزی نمیشه واسه مشاغل دولتی هیچ تبعیضی وجود نداره الان اکثر بانک ها کارمند هاشون عرب هستند چهار صد دستگاه محله فقیر نشینیه که از همه اقوام اونجا زندگی میکنند من اهوازیم و نمیدونم شما چطور این آمار رو میدین بیشتر درآمد خوزستان از مناطق غیر عرب نشینه از کشاورزی گرفته تا نفت و گاز .در ضمن ارتباط همه مردم با هم خوبه و هیچ نزاد پرستی وجود نداره و این شما هستین که به همه مردم اهواز خیانت میکنین با این حرف های تفرقه انگیز
چهارشنبه, ۱۱ام اردیبهشت, ۱۳۹۲
سامان خان شما اهوازی نیستید اصلن ایرونی نیستید
پنجشنبه, ۱۲ام اردیبهشت, ۱۳۹۲
دوست عزیز بیکاری همه جا هست از مشهد گرفته تا اهواز، طرف دکترا گرفته بیکاره، این دلیل بر خودسوزی میشه؟شما بهتره بجای گفتن این حرفای تفرقه انگیز ،کمی روی املائ کلمات کار کنی تا سوتی به این بزرگی ندی، اینقدر اطلاعاتت کمه که در چند جای مختلف اهواز رو احواز نوشتی.
فقط می تونم یگم برات متاسفم
پنجشنبه, ۱۲ام اردیبهشت, ۱۳۹۲
با سلام و خسته نباشید – ” احواز” نام رسمی این استانه و تاریخ شاهد بر این موضوعه . در ضمن نام شهر امیدیه نیز قبلاً ” احمیدیه” بود و ….
واقعاً جای تاسفه. مردم این استان بایدد ذخایر نفتی باید در خانه بشنن و مفت بخورن بخوابی نه اینکه با این وضع زنگی کنند . زنده باد احواز و اعراب احواز
پنجشنبه, ۱۲ام اردیبهشت, ۱۳۹۲
برادران سلام متاسفانه نظرهایتان متفاوتست یک رای نیستید اول درباره کلمه اهواز یا احواز @مثال: کلمه تهران را در نظر میگیریم در زبان عربی (طهران) نوشته میشود ودر زبان فارسی (تهران) نوشته میشود اهواز همینطور است جهت اطلاع بیشتر به روزنامه های عربی داخلی توجه بفرمایید میبینید که تهران را طهران نوشتند اما اهواز بعلت استفاده بیگانگان پرست از کلمه احواز در همه جاها خصوصا ادارات از کلمه احواز خوداری میشود مثال دوم :شهر مقدس هویزه در زبان رایج محل حویزه گفته میشود اما در ادارات هویزه نوشته میشود و اما اعراب ساکنین اهواز هستند یا نه؟ هیچ کس حقی بر دیگر ندارد زیرا همه اقوام در زمان دور به ایران مهاجرت کردند و اعراب خوزستان به ایرانی بودنشان افتخار میکنند والحمدلله رب العالمین
پنجشنبه, ۱۲ام اردیبهشت, ۱۳۹۲
لابد مس سرچشمه همه اش از آن مردم سرچشمه باید باشه و آب کرخه را لرستان باید جلوش سد ببنده تا تو از تشنگی بمیری که بدهم نیست.و هم چنین شادگانی ها هندوانه را خودشان بخورند و تو عکسشو توکتابها ببینی ؟ کدام دیدگاه ابلهانه ای این را ترویج کرده که نفت مال عربهای خوزستان است. عرب یا لر یا کرد یا ترک هیچکس مالک نفت نیست. به اون نفهمی که حالیش نیست بگو که نفت مال مردم خوزستان نیست. اگر یک خوزستانی چه عرب چه لر چه ترک یا فارس گمان کنه که نفت خوزستان مال خودشه بهتره که باهمون نفته خودسوزی کنه وگرنه ما باید اقدام به سوزاندنش کنیم
جمعه, ۱۳ام اردیبهشت, ۱۳۹۲