تقاطع: رییس پلیس فتا در استان خراسان شمالی، فیسبوک را «خطرناکترین سلاح جنگ اطلاعاتی آمریکا» دانست و گفت که این شبکهی اجتماعی پرطرفدار، و «تنفرآمیزترین ابزار جاسوسی دنیا» است.
سرهنگ یلی که در همایشی با عنوان «جرایم رایانهای و مجازات» و در دانشگاه پیام نور بجنورد سخنرانی میکرد، فیسبوک را «ابزار قدرتمند جاسوسی» با یک میلیارد کاربر و ۴۰ زبان قابل دسترسی در دنیا خواند و گفت که این وبسایت در ایران نیز عامل یک سوم طلاقها است.
این مقام پلیس در عین حال مدعی شد که «تحقیقات نشان داده بیشتر معتادان به شبکههای اجتماعی افراد خجالتی، افسرده و گوشهگیر هستند».
بر اساس تحقیقی که سال گذشته یک تیم تحقیقی آنلاین از کاربران ایرانی اینترنت به عمل آوردند، از هر ۵ کاربر اینترنت در ایران، سه نفر عضو فیسبوک هستند. از سوی دیگر، آمارهای دولتی تعداد کاربران اینترنت در ایران را بیش از ۴۰ میلیون اعلام کردهاند که پیشبینی میشود بیش از نیمی از آنها دارای حساب کاربری در فیسبوک باشند. این درحالی است که فیسبوک در ایران از سوی دولت فیلتر است و کاربران از داخل ایران با استفاده از فیلترشکن و وی.پی.ان وارد این سایت میشوند.
مقامهای جمهوری اسلامی پس از اعتراضهای عمومی به نتایج انتخابات ریاست جمهوری دهم در سال ۱۳۸۸، بارها شبکههای اجتماعی را ابزار «جنگ نرم دشمن» معرفی کردند. معترضان به نتایج این انتخابات از این شبکهها برای هماهنگی حرکتهای اعتراضی خود استفاده میکردند. هرچند که عضویت در این شبکهها از نظر مقامهای جمهوری اسلامی جرم شمرده نمیشود اما دور زدن فیلترینگ برای استفاده از این شبکهها جرم است.
همچنین در دیماه گذشته، اسماعیل احمدیمقدم فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی، از تهیه نرمافزاری برای کنترل شبکههای اجتماعی خبر داد. به گفته این او، بدین ترتیب امکان استفاده از «بخشهای مجاز» شبکههایی همچون فیسبوک و توییتر فراهم خواهد شد. او پیشتر گفته بود که فیسبوک و توییتر عامل «سازماندهی ناراضیان پراکنده، مجرمان و سرویسهای خارجی» هستند.
اینها درحالی است که روز ۲۳ آذر (۱۳ دسامبر) گذشته علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، به طور رسمی به فیسبوک پیوست. صفحه فیسبوک خامنهای که همچون حسابهای کاربری دیگر او در توییتر و اینستاگرام، به نام khameni.ir ساخته شده است، پس از بیش از چهار ماه ۴۱۶۰۰ لایک دارد.
نظرات
این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر میکنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و میخواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.