دوره نوجوانی سختی های خود را به همراه دارد، اما برای افراد جامعه دگر باشان، حضور در دنیای واقعی و مجازی سخت تر است. نوجوانان همجنس گرا، دو جنس گرایان و ترنسجندر ها (دگر باشان)، سه برابر بیشتر از هم سن و سالان خود، مورد زور گویی و آزار و اذیت اینترنتی قرار می گیرند.
سازمان GLSEN که برای مقبولیت و ثبت نام از دگرباشان در مدارس آمریکا تلاش زیادی کرده، طی تحقیقاتی، به این نتیجه رسید که ۴۲% از نوجوانان دگر باشان در فضای مجازی مورد آزار و اذیت قرار گرفته اند.
طبق یافته های GLSEN، نوجوانان دگر باشان سه برابر بیشتر از دیگر هم و سن و سالان خود مورد آزار و اذیت اینترنتی قرار می گیرند. طبق گفته های نوجوانان، ۳۳% مورد آزار و اذیت جنسی قرار گرفته، ۲۷% آنها به کلی در فضای مجازی احساس امنیت نمی کنند و ۲۰% آنان از دیگر دانش آموزان پیام های آزار دهنده دریافت کرده اند.
در نتیجه این یافته ها، در سال ۲۰۱۴ توسط انجمن روانشناسی آمریکا قطعنامه ای به تصویب رساند که طی آن از تمامی سازمان های تحصیلی، دولتی، بازرگانی و سازمان های تامین کننده مالی درخواست شده، علاوه بر آزار و اذیت اینترنتی، به آزار و اذیت های واقعی هم رسیدگی شود. در این قطعنامه به آزار و اذیت های مربوط به نژاد، قوم، دین، معلولیت، گرایشات جنسی و هویت جنسی، توجه ویژه ای شده. همچنین در این قطعنامه بر روی آمار بالای آزار و اذیت های مربوط به گرایشات جنسی، تاکید شده است.
خطرات آزار و اذیت اینترنتی
آزار و اذیت اینترنتی به شکل های مختلف می تواند صورت بگیرد. در اینجا برخی از شرایطی که احتمالا دگر باشان با آن مواجه می شوند را بررسی می کنیم:
تبعیض
متأسفانه نوجوانان دگر باش، هم در دنیای مجازی و هم در زندگی روزمره خود، هدف بسیاری از تبعیض ها قرار می گیرند. طبق گزارشات Nobulling.com، ۳۵% در فضای مجازی پیام های تهدید آمیز دریافت می کنند، ۵۸% از آنها می گویند که یا حرف بدی به خودشان زده شده یا در رابطه با دگر باشان چیز های بدی شنیده اند، ۳۳% در فضای مجازی مورد آزار و اذیت جنسی واقع شده اند، ۲۰% آنها هم از دانش آموزان دیگر، پیام های آزار دهنده دریافت کرده اند. این آمار سه تا چهار برابر بیشتر از آمار دانش آموزان معمولی است. اغلب نوجوانان دگر باش از فضای مجازی برای صحبت کردن و برقراری ارتباط با همنوعان و گروه های LGBT، دوست یابی و جمع آوری اطلاعات از وضعیت کوییر خود استفاده می کنند، این حضور فعال در فضای مجازی منجر شده بیشتر هدف آزار و اذیت اینترنتی قرار بگیرند.
اسکرین شات
در صورتی که یک نوجوان در صحبت با یکی از دوستان یا همکلاسی های خود در رابطه با تمایلات جنسی اش حرفی به میان آورد، ممکن است این به اصطلاح دوست با اسکرین شات گرفتن، حرف های او را در میان بقیه دانش آموزان پخش کند. این قبیل مباحث به سادگی و با سرعت بالا در میان دانش آموزان پخش می شود. هر چقدر هم نوجوان سعی داشته باشد با استفاده از برنامه های پیام رسان امن مثل SnapChat یا Signal حریم خصوصی خود را حفظ کند، نمی تواند از اسکرین شات گرفتن دیگران جلوگیری کند. ضربه ای که این اسکرین شات ها به نوجوان وارد می کند، می تواند تا مدت ها روی او تاثیر گذاشته و از بین نرود.
سکستینگ
دوستان یا غریبه ها به مرور زمان می توانند با نوجوان رابطه صمیمی ایجاد کنند. سپس ارسال عکس ها و پیام های نامناسب را آغاز می کنند. آن دوست می تواند این عکس و پیام ها را ذخیره کرده و در آینده با سوءاستفاده از آن، نوجوان را تهدید کند. برخی دیگر حتی ممکن است با استفاده از این محتوا نوجوان را مجبور به روابط جنسی کند که این خود نیاز به ساعت ها بحث دارد.
شکارچیان فضای مجازی
دگر باشان ها و پسرانی که هویت جنسی خود را قبول ندارند، بیشتر قربانی این شکارچیان می شوند. در مواردی هم دیده شده که این افراد در ملاقات های خود با دوستان آنلاین خود، مورد ضرب و شتم قرار گرفته اند. در اغلب داستان ها، فرد خود را مشتاق به یک رابطه عاطفی یا جنسی نشان داده و پس از ملاقات حضوری، از قربانیان خود سوء استفاده کرده.
آثار آزار و اذیت اینترنتی بر روی سلامت روانی
با توجه به رواج و گستردگی آزار و اذیت اینترنتی نوجوانان دگر باش، تنها ۳۷% از آنها از زندگی خود رضایت دارند، این عدد برای دیگر نوجوانان ۶۷% است. تحقیقات نشان داده که میزان استرس و افسردگی، در میان نوجوانان دگر باشان بسیار بیشتر است و این به دلیل افزایش میزان تبعیض و زورگویی است. این تاثیرات منفی می تواند منجر به رفتار های خود مخربی همچون:
اعتیاد
نوجوانان دگر باش، برای مقابله با استرس و افسردگی خود، بیشتر به سمت مواد مخدر و مشروبات الکلی کشیده می شوند.
خودزنی
بنا به تحقیقات سازمان Rainbow Health با هر بار آزار زبانی یا فیزیکی، احتمال خود زنی در نوجوانان دگر باش، دو و نیم برابر افزایش می یابد.
خودکشی
طبق تحقیقات به عمل آمده، احتمال خود کشی در میان دگر باشان ها دو تا سه برابر بیشتر از دیگر نوجوانان است. در نوجوانان دگر باشی که از خانواده ترد شده اند، احتمال خودکشی تا ۸ برابر افزایش می یابد.
راه کار هایی برای والدین
والدین می توانند با انجام چند کار ساده از نوجوان دگر باش خود حمایت کنند.
- برقراری ارتباط بین والدین و فرزندان در این امر، نقشی حیاتی دارد. والدین باید فعال باشند، از فرزند خود حمایت کنند و خود را در موضوعات مربوط به فرزندشان درگیر کنند. یکی از بهترین راه ها، بحث های آزاد با نوجوان و اشاره به نکاتی در باره امنیت جنسی و اجتناب از موقعیت های خطرناک، می باشد.
- کارشناسان معتقدند که والدین باید از تمایلات جنسی کودک خود حمایت کنند تا بتوانند اهداف مشترکی در این مسیر ایجاد کنند. درگیری در مشکلات و مسائل نوجوان، آشنایی با دوستان او، باعث می شود نوجوان احساس حمایت بیشتری داشته باشد. نهایتا والدین باید زمان گذاشته و برای شناخت دگر باشانها و چگونگی حمایت از آنها در سازمان ها و انجمن های آنلاین، مطالعه بیشتری داشته باشد. تحقیقات نشان داده که در صورت وجود آزادی فکری در خانواده، فرزندان راحت تر در مورد علایق جنسی خود صحبت می کنند و هر تمامی سوالات خود را مطرح می کنند.
- به فرزند خود یاد دهید که از برنامه های خطرناک دوست یابی و پیدا کردن شریک جنسی استفاده نکنند، این برنامه ها برای بزرگسالان طراحی شده اند. در صورتی که رابطه درستی به فرزند خود داشته باشید به سادگی می تواند او را مجاب کنید.
نظرات
این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر میکنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و میخواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.