هر برنامه‌ای که بر روی گوشی هوشمند شما نصب شده و به مکان نمای شما دسترسی دارد، حتی در پس زمینه و زمانی که از آن استفاده نمی­‌کنید، می ­تواند به طور مداوم و مخفیانه اطلاعات به روز مکانی شما را جمع‌­آوری کند. 

          هیج می ­دانید که با نصب برنامه فیسبوک بر روی گوشی هوشمند اندروید یا iOS خودتان به طور خودکار به این شبکه اجتماعی اجازه­ قانونی می‌دهید تا اطلاعات دقیق مکانی شما را جمع ­آوری کند؟

          آیا می­‌دانید که تنظیماتی با نام ” Location History” ( تاریخچه مکانی) در برنامه فیسبوک­‌تان وجود دارد که به صورت پیش­‌فرض فعال است و به این شرکت اجازه می‌دهد تا حتی زمانی که از این برنامه استفاده نمی ­کنید، تمامی حرکات شما را تحت نظر داشته باشد.

بنابراین ، هر باری که مکان ­نما یا GPS گوشی هوشمندتان را روشن می­ کنید، برای مثال جهت استفاده از برنامه Uber یا Google Maps ، فیسبوک  مکان شما را ردیابی می‌کند.

کاربران می ­توانند از تنظیمات برنامه، تاریخچه مکانی فیس‌بوک را خاموش کنند تا بطور کلی فیسبوک را از جمع‌آوری اطلاعات مکانی، حتی زمانی که از برنامه استفاده نمی‌کنند هم جلوگیری کنند.

با این وجود، متاسفانه غیرفعال کردن تاریخچه مکانی برخی از امکانات فیس‌بوک که متکی به موقعیت مکانی شما هستند را مختل می­‌کند ، مثل بررسی مکان‌های نزدیک به شما، تگ کردن مکان­‌ها در عکس‌هایی که آپلود شده یا در هنگام استفاده از قابلیت Nearby Friends که با آن می‌توانید موقعیت مکانی خود را با دوستانتان به اشتراک بگذارید.

در رابطه با گوشی های iOS باید بگوییم که شرکت اپل در چنین موقعیت­‌هایی کنترل بیشتری به کاربرانش داده‌ ­است تا کاربرانی که نمی­‌خواهند دسترسی برنامه به مکان نما را به طور کلی قطع کنند، قادر به انتخاب باشند که آیا به برنامه اجازه می­‌دهند در پس زمینه به اطلاعات مکانی دسترسی داشته باشد یا خیر.

با این وجود، افرادی که از نسخه اندروید فیسبوک استفاده می‌­کنند، در رابطه با اشتراک‌گذاری مکانشان، انتخابی به غیر از بله یا خیر ندارند، به این معنی که یا باید به فیسبوک اجازه دسترسی کامل به موقعیت مکانی خود را بدهند یا اینکه کاملا دسترسی این شبکه اجتماعی به موقعیت مکانی خود را قطع کنند. و هیچ امکانی برای تنظیم دسترسی آن به موقعیت مکانی تنها در زمانی که از برنامه استفاده نمی­‌کنند را ندارند.

چگونه می­‌توان از دستیابی فیسبوک به موقعیت مکانی در زمانی که از آن استفاده نمی­‌کنید، جلوگیری کرد؟

سرانجام فیسبوک این رویه را تغییر داد و در نسخه اندروید از تنظیمات جدید امنیتی خود رونمایی کرد و به کاربران کنترل آشکارتری نسبت به تنظیمات اطلاعات مکانی­‌شان در پس زمینه ارائه کرد.

با استفاده از این روش می ­توانید جلوی ردیابی مکان­‌تان توسط فیسبوک را بگیرید:

  • برنامه فیسبوک را در گوشی خود باز کنید.
  • به منوی تنظیمات در سمت راست ، بالای برنامه( علامتی شبیه به ☰) بروید.
  • گزینه Settings and Privacy ( تنظیمات و حریم خصوصی) را انتخاب کنید.
  • گزینه­ Privacy Shortcuts (میانبر های حریم خصوصی) را انتخاب کنید.
  • گزینه Manage Your Location History ( مدیریت تاریخچه مکان نما) را انتخاب کنید.
  • گزینه­ Background Location (مکان نما­ی پس­‌زمینه) را غیر فعال کنید.

اگر این گزینه را فعال کنید دو اتفاق خواهد افتاد: اول اینکه موقعیت مکانی خودتان در زمان‌هایی که از برنامه استفاده نمی­‌کنید را هم به اشتراک می­‌گذارید، دوم اینکه به فیسبوک اجازه می­‌دهید تاریخچه­ دقیق موقعیت مکانی شما را ثبت کند.

فیسبوک در اطلاعیه خود چنین نوشته است: با این این آپدیت نه تغییری در انتخاب­‌های قبلی شما ایجاد می­کنیم و نه به دنبال جمع­‌آوری اطلاعات جدید هستیم.

برای افرادی که قبلا موقعیت مکانی خود را روشن گذاشته بودند، موقعیت مکانی پس زمینه جدید به طور پیش‌­فرض روشن خواهد بود و برای آن دسته از افرادی که موقعیت مکانی خود را خاموش کرده بودند یا هیچ گاه آن را روشن نکرده بودند، این تنظیمات خاموش خواهد بود.

          با این به روز رسانی فیسبوک به کاربرانش اجازه می‌دهد تا برای روشن یا خاموش کردن موقعیت مکانی خود، در زمانی که از برنامه استفاده نمی­ کنند، حق انتخاب داشته باشند.

کاربران iOS نیازی به نگرانی در مورد این قابلیت ندارند، چرا که شرکت اپل از ابتدا به کاربرانش این امکان را داده بود تا بتوانند قابلیت استفاده از مکان نما توسط برنامه ها در مواقعی که با آنها کار نمی­ کنند را تنظیم کنند.

          اگر گوشی شما آیفون است و تا به حال از ردیابی موقعیت مکانی تان توسط فیسبوک جلوگیری نکرده بودید این کارها را انجام دهید:

  • به Settings ( تنظیمات) بروید
  • Location Services (خدمات مکان نما) را انتخاب کنید
  • اگر می­‌خواهید جلوی تمامی برنامه­‌ها را بگیرید، مکان نما را خاموش کنید، اگر می­ خواهید با توجه به هر برنامه برای آن محدودیت تعیین کنید ، باید آنها را یکی یکی انتخاب کنید و از بین دو گزینه­‌ی “Never” (هرگز) و “While using” (در حین استفاده) یکی را انتخاب کنید.

مطمئن شوید برنامه‌هایی که نیازی به موقعیت مکانی ندارند مثل اکثر بازی­‌ها، برنامه­‌های ویرایش و اشتراک گذاری عکس حتما بر روی گزینه “Never” تنظیم شده باشند.

 فیسبوک هر از چند گاهی به کاربران اندروید و iOS خود هشدارهایی مبنی بر بررسی مجدد تنظیمات مکانی خودشان ارسال می­‌کند.

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)