دهها هزار زن انقلابی، مبارز و آزادیخواه همزمان با «۸ مارس، روز جهانی مبارزهی زنان» چندین روز متوالی در مخالفت با فرمان حجاب اجباری به خیابانها ریختند و مبارزهای ماندگار در تاریخ مبارزات زنان علیه حجاب اجباری، را رقم زدند و اینچنین نطفههای جنبش نوین زنان را پایهریزی کردند. از آن زمان تاکنون زنان به شکل جمعی و فردی، آگاهانه یا خودبهخودی و با افتوخیز در مقابل جنگ رژیم علیه زنان ایستادهگی کردهاند. زنان نه تنها علیه حجاب اجباری مبارزه و مقاومت کردهاند، بلکه در سایر عرصههای ستم بر زن همچون حق طلاق و حضانت، حق تحصیل و کار، حق انتخاب در ازدواج، حق انتخاب شریک همجنس و… مبارزهی بیامانی را پیش بردهاند
هم زمان با ۴۰ امین سالگرد خیزش پنج روزه ی زنان علیه حجاب اجباری در ۸ مارس ۱۳۵۷، کارزار مبارزه با خشونت در تدارک سه روز راهپیمایی در هامبورگ (آلمان)، دن هاگ ( هلند) و بروکسل (بلژیک) در روزهای ۶، ۷ و ۸ مارس هستند.
زنان با ۴۰ سال مبارزه و مقاومت در برابر حجاب اجباری بهشکل واقعی نشان دادهاند که مصمماند در صف مقدم مبارزه علیه رژیم زنستیز جمهوری اسلامی بایستند.
زنان بر بستر شرایط عینی و خیزش پرشور اخیر کارگران، زحمتکشان و سایر اقشار و طبقات محروم، علیه فقر، بیحقوقی، گرانی، فساد، بیکاری، کارتنخوابی، گورخوابی، تنفروشی، اعتیاد، بیآیندهگی، ستم جنسیتی، ستم ملی، ستم طبقاتی و … با برداشتن حجاب اجباری مبارزه و چالش مهمی را علیه یکی از دیرکهای اصلی سیاسی- ایدئولوژیک جمهوری اسلامی کلید زدند.
زنان یکی از اصول ساختاری سلسله اعصاب جمهوری اسلامی را آگاهانه به چالش گرفتهاند و مقاومت چهل ساله علیه حجاب اجباری را تبدیل به مبارزهای تعرضی و علنی کردهاند.
رژیم جمهوری اسلامی اولین یورش خود را برای ارعاب و کنترل جامعه سه هفته بعد از قدرتیابی، با فرمان «حجاب اجباری» علیه زنان انجام داد. یورش بنیادگرایان اسلامی تازه به قدرت رسیده به زنان اتفاقی نبود. حجاب اجباری پرچم ایدئولوژیک و ابزار کنترل دولتی بر بدن و اراده و سرنوشت زنان است و در پی تحمیل حجاب اجباری بود که کلیهی قوانین نابرابر و مجازاتهای اسلامی علیه زنان به تصویب رسید؛ اما زنان اولین نیرویی بودند که صدای پای بنیادگرایی اسلامی تازه به قدرت رسیده را شنیدند.
دهها هزار زن انقلابی، مبارز و آزادیخواه همزمان با «۸ مارس، روز جهانی مبارزهی زنان» چندین روز متوالی در مخالفت با فرمان حجاب اجباری به خیابانها ریختند و مبارزهای ماندگار در تاریخ مبارزات زنان علیه حجاب اجباری، را رقم زدند و اینچنین نطفههای جنبش نوین زنان را پایهریزی کردند. از آن زمان تاکنون زنان به شکل جمعی و فردی، آگاهانه یا خودبهخودی و با افتوخیز در مقابل جنگ رژیم علیه زنان ایستادهگی کردهاند. زنان نهتنها علیه حجاب اجباری مبارزه و مقاومت کردهاند، بلکه در سایر عرصههای ستم بر زن همچون حق طلاق و حضانت، حق تحصیل و کار، حق انتخاب در ازدواج، حق انتخاب شریک همجنس و… مبارزهی بیامانی را پیش بردهاند.
در شرایط حساس کنونی تقویت صفوف کارزار مبارزه با خشونت در سازماندهی سه روزه ی راهپیمایی و شرکت در آن می تواند به گسترش هر چه بیشتر صدای زنان رادیکال در پیوند با سایر جنبش های اجتماعی در خدمت به سرنگونی انقلابی رژیم جمهوری اسلامی یاری رساند.
از همه فعالین سیاسی , اجتماعی، رسانه ها و احزاب و سازمان ها و نهاد های مدافع حقوق زنان انتظار می رود با امضای خود از کارزار مبارزه با خشونت و راهپیمایی سه روزه ی آن دفاع نمایند.
۱۴.۰۲.۲۰۱۹
گزارشگران
نظرات
این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر میکنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و میخواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.